Námornícka svadba: Netradičná a predsa klasická

Námornícka svadba: Netradičná a predsa klasická
  • 01.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Bielo-modrá farebná kombinácia je tradičná a s prvkami námorníckej nálady je nekonečnou klasikou. Námornícka svadba nemusí byť len o lodiach. Kotva je znakom viery a stability. A také bude aj vaše manželstvo. Navyše, modrá sa skvelo a celkom jednoducho kombinuje aj so zlatou a striebornou farbou, doplniť ju môžete o kryštály a milé námornícke detaily.

Námornícke svadobné oznámenie

Tmavomodrý podklad v kombinácii s kormidlom, kotvou alebo morskou hviezdicou či morským koníkom prezradí vašim hosťom, aká bude vaša svadba. Závisí už len na vás, aký typ oznámenia si vyberiete. Grafika je dnes všemocná, no využiť môžete aj služby profesionálneho fotografa alebo pridajte k oznámeniu maličký doplnok.

Zaujme ťa: Poďakovanie rodičom na svadbe: Slová vďaky alebo darčeky?

námornícke svadobné oznámenia

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

námornícke cukrovinky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Námornícke cukrovinky

Všetky tradičné cukrovinky môžu mať nádych mora. Požiadajte svoju cukrárku, aby sa vyhrala viac s modrou polevou. Určite ju potešíte, že po tisícke rovnakých koláčikov sa bude môcť kreatívne realizovať. A nevyzerajú tie cukrovinky skvelo?

námornícka torta

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Námornícka svadobná výzdoba

Nosnou farbou bude námornícka modrá a jej varianty. Najlepšie sa kombinuje s bielou, bielymi a modrými kvietkami. Tie drobné kvietočky s modrým stredom sa volajú anemone. Okrem svadobných kombinácií sa dá skvelo použiť aj ako kvetinová výzdoba pre mužov.

výzdoba námornícka

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Chýbať nesmú modro-biele pruhované stuhy a, samozrejme, laná ako symbol pevného spojenia. Tie môžete využiť úplne všade. Ako ozdobu na cukrovinky, svadobnú tortu, ako dekoráciu stola a stoličiek, taktiež do priestoru a zabudnúť netreba ani na svadobné tlačoviny.

námornícka svadobná výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Námornícka svadobná kytica

Ako ženy máme predstavu o svojej svadobnej kytici a nie vždy sa nám do nej hodí modrý kvietok. Nevadí! Kytičku stačí previazať modro-bielou stuhou alebo jemným bielym povrazom. Ak bude mať aj jemný lesk, bude na nerozoznanie od saténovej stuhy.

námornícka svadobná kytica

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

námornícka svadba družičky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Šaty pre družičky

Svoje svadobné šaty môžete doplniť o námornícku bielo-modrú prúžkovanú šerpu alebo len o jednoduchú tmavomodrú saténovú stuhu. Tento detail potom môžete použiť na viacerých miestach vo výzdobe. Najviac sa ale z vášho výberu budú tešiť družičky. Tmavomodrá v kombinácii s bielymi prúžkami bude vyzerať jednoducho fantasticky.

Odporúčame: Poradíme: Ako naplánovať svadobný obrad v prírode

námornícka výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Námornícku tému ľahko použijete aj v doplnkoch. Menovky či darčeky pre hostí budú vyzerať skvelo, ak k nim pridáte kúsok mora. Pripomenú im obdobie dovoleniek, bezstarostných dní a pretancovaných nocí. Jednoducho, všetko to, čo k pohode na svadbe patrí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mgr. Veronika Huňady 30.07.19 13:48

MVH
karma
-1.00

Svadba niekde pri mori a ešte k tomu s takouto svadobnou výzdobou? To je presne niečo pre moju kolegynku a dobrú kamarátku. Hoci nie je námorníčka a ani to nemá v koreňoch ale modrá a biela, pásiky to sú presne jej farby a štýl. To by sa jej určite páčilo ;-)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:14

KS
karma
133.00

Viem si predstaviť takúto výzdobu, ale jedine v lete alebo na svadbe niekde pri mori :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní