Ako vybrať spodné prádlo pre nevestu? S našimi radami to zvládnete ľavou zadnou

Ako vybrať spodné prádlo pre nevestu? S našimi radami to zvládnete ľavou zadnou
  • 26.11.2023
  • Michaela Kožáková

Vybrali ste si dokonalé svadobné šaty, dokonca už máte aj topánky, a rozhodli ste sa aj pre účes a make-up? Nezabudli ste však na niečo? Nemáme na mysli svadobnú kyticu, ani závoj či svadobnú tiaru a doplnky v podobe šperkov. Možno vám pri toľkom zhone a svadobných povinnostiach vypadla z hlavy jedna vec - svadobná bielizeň. Je totiž veľmi ľahké zabudnúť na to, čo sa skrýva pod šatami. Aj keď túto časť vášho vzhľadu nikto neuvidí, stále je dôležité vziať ju do úvahy.

Výber spodného prádla by nemal byť poslednou prioritou príprav na váš veľký deň. Elegantné spodné prádlo skryté pod svadobnou róbou môže mať veľký vplyv na vašu celkovú pohodu počas celého dňa.

Aká by mala byť svadobná spodná bielizeň a čím sa riadiť pri jej výbere? Prinášame vám zopár faktorov, ktoré treba zvážiť pri výbere svadobného spodného prádla. 

Neprehliadni: Trendy svadobné šaty pre rok 2024 - nechajte sa očariť úchvatnými modelmi

Ako vybrať spodné prádlo?

V skutočnosti neexistujú žiadne pravidlá, pokiaľ ide o to, aký typ spodnej bielizne by mali nevesty nosiť. To, čo si nevesta vo svoj svadobný deň oblečie je jej osobnou voľbou a malo by to byť založené na tom, čo jej je najpohodlnejšie. 

Ak sú svadobné šaty luxusné, dámske spodné prádlo byť nemusí. Správna podprsenka, ktorá dobre padne, a spodná bielizeň, ktorá sa nezhŕňa, nevypína a nevytvára ryhy nohavičiek sú naozaj všetko, čo potrebuje nevesta, aby vyzerala a cítila sa čo najlepšie.

Správne spodné prádlo pre nevesty nemusí pozostávať len z podprsenky a nohavičiek. Ak máte pocit, že vaše bruško potrebuje trochu stiahnuť, skvelou voľbou sú nohavičky s vysokým pásom. Ak vás trápia nedokonalé stehná, poobzerajte sa po šortkách, ktoré vám pomôžu vyhladiť túto oblasť. Máte pocit, že potrebujete zvýrazniť svoj dekolt? Tento problém vyrieši push-up podprsenka.

Výber svadobného spodného prádla - nevhodne zvolená spodná bielizeň

Výber spodného prádla by nemala podceňovať žiadna nevesta. Svadobná podprsenka alebo nohavičky by mali byť nielen elegantné, ale najmä pohodlné. Verte alebo nie, ale nevhodne zvolená spodná bielizeň dokáže spôsobiť nervozitu, nepríjemný pocit a neistotu. A to predsa nechce žiadna nevesta.

1. Zvážte štýl a výber svadobných šiat

Predtým ako začnete vyberať svadobnú spodnú bielizeň, premýšľajte o štýle svojej svadobnej róby. Vaša farba svadobných šiat a rôzne strihy a prevedenia vyžadujú rôzne typy svadobného spodného prádla. Napríklad pri róbach so zvonovým sukňami môže byť vhodné nosiť podväzkový pás na vytvorenie dokonalej postavy.

Pre róby s hlbokým výstrihom môže byť ideálne použiť push-up podprsenku, ktorá vytvorí efektný a príťažlivý dojem. Vždy vyberajte spodné prádlo podľa prevedenia strihu, materiálu a iných prvkov, ktoré musia sedieť k vášmu typu svadobných šiat.

2. Spodné prádlo podľa farby

Farba spodného prádla je pre váš veľký deň dôležitá, najmä ak máte na sebe čisto biele svadobné šaty. Aj keď mnohé svadobné róby majú podšívku, aby neboli priehľadné, pravdepodobne by ste to nemali riskovať s výraznými neónovými čipkovanými tangami. Tradične býva svadobné spodné prádlo biele alebo krémové, aby ladilo so svadobným oblečením.  

Ak však máte róbu v inom farebnom odtieni alebo sa chcete cítiť odvážnejšie, môžete si vybrať aj iné farby, ako napríklad červené spodné prádlo či éterické modré spodné prádlo. Dajte si však pozor na to, ako vyzerá celkový komplet spodnej bielizne vo farebnej škále odtieňov. Nevhodne zvolený odtieň spodnej bielizne môže veľmi jednoducho stratiť svoj luxusný vzhľad.

Zaujme Ťa: Nevesty nutne čítať - 5 dôvodov prečo toto neprehliadnite!

3. Dámske spodné prádlo - pohodlie je kľúčové

V tento veľký deň chcete byť nielen krásna, ale byť aj v maximálnej pohode. Vyberte si spodné prádlo, ktoré sa dobre nosí a nevyvoláva bolesti ani nepohodlie. Je možné, že si budete musieť vyskúšať niekoľko rôznych typov spodného prádla predtým, než zistíte, ktoré je to správne.

Pre maximálne pohodlie vsaďte na pohodlné bavlnené spodné prádlo, ktoré je šetrné aj k vašej pokožke po celý deň. Nemusíte sa však báť, že stratíte sexepíl a nebudete pred manželom vyzerať príťažlivo. Dnešný trh ponúka sofistikované spodné prádlo, ktoré pôsobí veľmi zmyselne, no zároveň ponúka vysoký komfort počas celého dňa.

4. Veľkosť spodného prádla

Kúpte si správnu veľkosť. Znie to ako samozrejmosť, ale v skutočnosti je to veľmi častá chyba. Správna veľkosť spodného prádla je kľúčová. Ak máte možnosť, choďte na profesionálnu konzultáciu do obchodu so spodným prádlom, kde vám pomôžu zmerať vaše presné rozmery a proporcie tela. Nesprávne veľkosti spodného prádla môžu spôsobiť nepohodlie, neestetické tvary pod róbou, hrbolčeky a medzery medzi pokožkou a odevom. Výbornou voľbou pre nevesty je aj sťahovacie spodné prádlo, ktoré vytvorí želanú postavu a príjemne zvýrazní želané tvary postavy a samotných šiat

5. Svadobná bielizeň - typ podprsenky

Existuje mnoho rôznych typov svadobnej podprsenky - push-up vystužené modely podprseniek, bezramenná, s hlbokým výstrihom, čipkovaná podprsenka, špeciálne podprsenky so vstavanými korzetmi a podobne. Zvoľte taký typ podprsenky, ktorý najlepšie vyhovuje štýlu a strihu vašej svadobnej róby. Nezabudnite i na pohodlie.

Pozri aj: Akú manikúru zvoliť na svadbu? S našimi tipmi určite nič nepokazíš!

6. Sexy prádlo - doplnky, ktoré oživia

Okrem podprsenky a nohavičiek môžete zvážiť aj ďalšie zmyselné doplnky a možnosti, ako sú sexi podväzkový pás, prepracované korzety alebo čipkované pančuchy. Tieto celkové premyslené komplety svadobnej spodnej bielizne, môžu byť decentnými prvkami, ktoré oživia, a zároveň môžu slúžiť aj praktickým účelom.

7. Nezabúdajte na svoj osobný štýl

Nakoniec, pamätajte na to, že vaše svadobné spodné prádlo by malo odrážať váš osobný štýl a cítenie. Musíte sa v ňom cítiť pohodlne a sebavedomo, čo je kľúčom ku celkovej spokojnosti. Nebojte sa experimentovať a vybrať niečo, čo vám dáva pocit šťastia a sebavedomia, či už je to voľba jemného elegantného spodného prádla, alebo skôr odvážny výrazný korzet, či dráždivé podväzky. Príťažlivé spodné prádlo je predsa také, ktoré nosí spokojná a sebavedomá nositeľka. 

Ako nájsť zmyselné svadobné spodné prádlo?

Materiál a tvar spodného prádla sú tiež dôležité faktory. Voľte mäkký a pohodlný materiál, ktorý vám nebude spôsobovať nepríjemný pocit. Zároveň sa zamerajte na detaily, ako sú čipky, decentné mašle alebo ďalšie ozdoby, ktoré môžu dodať rafinovanosť a romantiku vášmu svadobnému spodnému prádlu. Vďaka týmto malým, ale premysleným detailom si vyberáte luxusné spodné prádlo, ktoré zaujme.

Tip: Zmyselné svadobné spodné prádlo vyberajte veľmi pozorne. Ozdoby v podobe štrasu, veľkých nášiviek a iných podobných aplikácií by sa mohli zachytiť na svadobných šatách.

Odporúčame: Juliet cap závoj pre nevesty milujúce vintage: Niečo pre teba?

Spodné prádlo podľa prevedenia - neviditeľná spodná bielizeň

Bezšvové spodné prádlo je veľmi obľúbenou voľbou pri výbere svadobného spodného prádla. Bielizeň vám nerobí neželaný efekt lemovania vrúbkov, ktoré zvýrazňujú spodné prádlo, a zároveň ich jemná béžová farba splynie s tónom vašej pokožky. Podprsenka bez ramienok nezanecháva viditeľné popruhy alebo ramienka, čo prispieva k elegantnému a bezchybnému vzhľadu. Pozor však na to, že aj podprsenka bez ramienok nemusí byť cesta k pohodlnému spodnému prádlu. Odborníci odporúčajú, aby si nevesty poriadne vyskúšali tento typ spodného prádla k svojim zvoleným svadobným šatám.

Oplatí sa investovať do značkového spodného prádla?

Je samozrejmé, že váš veľký deň chcete osláviť veľkolepo aj zvolením kvalitnejších materiálov. Investovať do značkového spodného prádla vám v tento deň príde ako prijateľná možnosť. Avšak nie je to jediný spôsob, ako nájsť kvalitné a luxusné spodné prádlo.

Voľba značkového spodného prádla prichádza s niektorými výhodami. Ale nie je to jediný faktor, ktorý určuje jeho kvalitu. Kvalitné a značkové spodné prádlo môže byť odolnejšie voči opotrebovaniu a praniu v porovnaní s lacnejšími alternatívami. To však môže byť dôležité v prípade, ak plánujete nosiť svoje svadobné spodné prádlo aj po svadbe.

Mnoho značiek ponúka špeciálne veľkosti a strihy, ktoré zohľadňujú rôzne typy postáv. Niekedy práve značky ponúkajú profesionálnu konzultáciu a asistenciu pri výbere správneho sofistikovaného spodného prádla. 

Čo by malo spĺňať spodné prádlo?

Voľba kvalitného spodného prádla nie je vždy viazaná na značku. Môžete nájsť aj iné menej známe značky alebo výrobcov, ktorí ponúkajú kvalitné spodné prádlo za nižšie ceny. Dôležité je venovať pozornosť kvalite materiálov, presnému strihu a veľkosti, a samozrejme aj svojmu osobnému pohodliu.

Najlepší prístup je vybrať spodné prádlo, ktoré vám dobre sadne, cítite sa v ňom pohodlne a vyhovuje vašim osobným preferenciám. Investícia do kvalitného svadobného spodného prádla môže zabezpečiť to, že sa budete cítiť krásne a sebavedomé počas vášho veľkého dňa.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné doplnky

Čo čítajú ostatní