Svadobný make-up: Ako si pripraviť pokožku na deň D?

Svadobný make-up: Ako si pripraviť pokožku na deň D?
  • 27.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Líčite sa pravidelne a zvládnete to už aj poslepiačky? Máte pocit, že ovládate všetky trendy a líčenie vás jednoducho baví? Skvelé. Sľúbte nám ale, že svoj svadobný make-up necháte na vizážistku, ktorej dôverujete. Ak sa nelíčite vôbec, je načase zistiť, čo vám pristane. Svadobný make-up by nemal za žiadnych okolností zmeniť nevestu na nepoznanie. Aké sú najnovšie trendy a ako si pripraviť pleť na svadobný make-up, sme sa opýtali profesionálnych make-up artistov.

Odporúčame: Ako sa starať o vlasy pred svadbou? Toto je SOS starostlivosť!

svadobné líčenie pre náročné

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Kedy sa začať starať o pokožku

Dnes. Je jedno, či máte do svadby rok, pol roka alebo mesiac. Nikdy nie je priskoro začať sa starať o svoju pokožku tváre. Dôležité je poznať jej potreby. Vizážistka vám poradí, aký typ pokožky máte. Možno vás prekvapí, že aj mastná pleť môže byť dehydrovaná a citlivá. Suchá pokožka potrebuje dostatok výživy, no nielen z krémov či olejov. Dôležitá je aj strava a pitný režim.  

Pozri tiež: Nechajte sa inšpirovať: Ako na svadobné fotenie

výrazné svadobné líčenie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Aké trendy vládli svadobnému líčeniu doteraz

V prvom rade bolo doteraz líčenie pomerne výrazné. Umelé riasy, výrazné oči, kontúrovanie tváre, lícenka, bronzer a, samozrejme, dávka oslepujúceho rozjasňovača. Svadobné líčenie bolo jednoznačne zamerané na fotografovanie. Výrazný make-up uľahčil prácu fotografom a kameramanom a premeny neviest boli skutočne výrazné.

svadobné líčenie riasy

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Aký trend sledujeme dnes

Dnes, viac ako kedykoľvek predtým, si ženy uvedomujú, že prvoradá je starostlivosť o pokožku. Viac ako nánosy make-upu preferujú prirodzene zdravý vzhľad pleti. Ide teda najmä o každodenné ošetrenie zabraňujúce negatívnemu pôsobeniu vonkajších vplyvov, pravidelnú hydratáciu a dokonalé odlíčenie. Vek neviest sa zvýšil a s tým sa automaticky zmenili aj ich požiadavky. Najdôležitejší je pre nich prirodzený vzhľad a ľahká úprava make-upu počas svadby. Ak je pokožka zdravá a nepotrebuje veľkú korekciu, líčenie vydrží dlhšie a nevesta je počas celej svadby stále sama sebou.

jemné svadobné líčenie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Skúška make-upu

Často sa stáva, že sa vaše predstavy o líčení nezhodujú s predstavami profesionálnej vizážistky. Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Možno ste zvyknutá na svoj klasický make-up a inak sa líčiť nechcete a možno má vaša vizážistka pravdu. Niekedy treba skúsiť niečo nové. Stať sa môže aj to, že nemáte dobrú vizážistku. Vtedy pomôže vypýtať si viacero referencií od neviest, ktoré boli so svojou vizážistkou spokojné. Skúšku make-upu si preto naplánujte aspoň mesiac pred svadbou. Predtým si ale sama vyskúšajte obľúbené looky, všetko zdokumentujte do selfíčok a na skúšku vezmite kamarátku, družičku, mamku... Jednoducho niekoho, kto vám povie pravdu.

návod na líčenie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Svadobné líčenie s vami ostane na fotografiách po zvyšok vášho života. Preto je dôležité, aby ste sa na nich spoznali a aby sa vám páčilo, čo vidíte. Pre svojho partnera ste tá pravá bez ohľadu na to, či si vyberie zlaté alebo neutrálne tiene.

- Anketa

AKÉ LÍČENIE PREFERUJETE?

Odpovedalo 50 ľudí  

Jemné a nenápadné
48%
Výrazné líčenie
24%
Jemné ale farebné
12%
Prirodzený vzhľad bez make-up
16%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Linda Gunišová 15.12.19 18:44

LG
karma
-1.00

skvelý článok

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:05

KS
karma
133.00

S ničím sa to nemá preháňať a čo sa týka svadby to platí dvojnásobne. A určite je dobré vyberať si kozmetičku na základe recenzií a dohodnúť si aj skúšku :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní