Nevesty, viete ako ušetriť na svadobnej kytici? My vám poradíme!

Nevesty, viete ako ušetriť na svadobnej kytici? My vám poradíme!
  • 19.11.2023
  • Michaela Kožáková

Čo vás napadne, keď sa povie svadobná kytica? Umelá kytica, zelená výzdoba, najkrajšie svadobné kytice, najkrajšie svadobné kvety, viazanie kytice, hádzanie kytice na svadbe, najobľúbenejšie svadobné kvety, kytička zo sušených kvetov, symbolika svadobných kvetov, svadobné farby pre trendovú kyticu, predražené kvety - kytica je jednoducho neoddeliteľnou súčasťou každej svadby.

Jedným z krokov pri svadobných prípravách je výber svadobnej kytice. Či už obľubujete ruže, páčia sa vám pôvabné ľalie alebo biela farba kvetov, túžite po netradičnej kytici, ktorú tvoria papierové kvety, zaujimavé sukulenty, dnes je výber svadobných kvetov skutočne široký bez ohľadu na ročné obdobie.

Svadobná kytička dokáže byť krásnym doplnkom nevesty, no môže aj značne zaťažiť svadobný rozpočet. Snívate o krásnych kvetoch pre svoj svadobný deň, no musíte sa jednoducho vmestiť do rozpočtu a zároveň chcete, aby vaša kytica bola nádherná a elegantná? Nezúfajte, prinášame vám tipy a triky, ako ušetriť na svadobnej kytici. 

Neprehliadni: Svadobné šaty ako umelecké dielo - také niečo ste ešte nevideli!

Svadobná kytica - ako na nej ušetriť?

Existuje zopár spôsobov, ako dokážete ušetriť na svadobnej kytici. Nemajte však obavy, aj napriek rôznym úpravám a obmedzeniam vaša kytica môže byť stále neprehliadnuteľným doplnkom vášho svadobného looku. Vyskúšajte nasledovné typy, ako ušetriť na svadobných kvetoch:

1. Vsaďte na sezónne a lokálne kvety

Výber kvetov, ktoré sú v sezóne, je vždy cenovo výhodnejší. Sezónne kvety sú k dispozícii vo väčšom množstve, a preto majú nižšie ceny. Okrem toho budú pôsobiť čerstvejšie a prirodzenejšie. Predtým, než sa rozhodnete, skonzultujte so svojím kvetinárstvom vhodné typy kvetov pre dané obdobie.

Ak hľadáte lacnejšie kvety, skúste sa poobzerať po vašom okolí alebo spraviť si prieskum, či sa niekde v blízkosti nenachádzajú farmy alebo súkromné osoby, ktoré sa zameriavajú na pestovanie rôznych sezónnych kvetov. Takýmto spôsobom ušetríte na doprave, ktorá sa odráža v celkovej cene za kvety, a zároveň podporíte miestnych podnikateľov.

2. Minimalistická svadobná kytica

Menej je niekedy viac. Jednoduchá svadobná kytica s minimalistickým nádychom môže byť rovnako krásna a pútavá ako tie veľké, predražené kytice. Skúste skresať počet rôznych druhov kvetov a dekorácií a zamerajte sa len na pár druhov. Staviť môžete aj na kvet jedného druhu a doplniť tak svoj celkový vzhľad jednoduchým, zároveň veľmi sofistikovaným výrazom. Takáto kytica bude nielen lacnejšia, ale aj štýlová a veľmi jemná. 

Pozri aj: Perly ako horúci trend pre rok 2024 - TAKTO ich môžete zahrnúť do svojho svadobného dňa

Kytica

Zdroj: PINTEREST/rocknrollbride.com

3. Alternatívna svadobná kytica

Kvety nie sú neoddeliteľná súčasť svadobnej kytice. Môžete zvážiť použitie zelených listov, rôznych druhov tráv, alebo dokonca iných materiálov, ako sú pierka, farebné stuhy či sezónne ovocie. Tieto alternatívy môžu byť nielen cenovo výhodnejšie, ale aj veľmi originálne.

Taktiež zeleň ako sú eukalyptové listy či brečtan sú bežným doplnkom kvetinových aranžmánov. Stoja menej ako živé kvety a navyše sa tešia veľkej obľube vo svadobných kyticiach.

4. Vyberajte veľké kvety

Práve kvety s väčšími okvetnými lístkami vytvoria dojem väčšej a celkovo bohatej kytice. V dôsledku tohto efektu nemusíte investovať do ďalších menších kvietkov, a tak míňať svoj okresaný rozpočet. V tomto prípade zvoľte napríklad večné trendy v podobe slnečníc, romantických hortenzií, nežných pivónií alebo aj georgín.

5. DIY svadobná kytička

Ak máte základné zručnosti v aranžovaní kvetín, trochu fantázie a radi sa púšťate do DIY projektov, môžete ušetriť peniaze tým, že si dokážete svoju vysnívanú svadobnú kyticu vyrobiť podľa seba. Kúpte kvety vo veľkoobchode, inšpirujte sa internetovými stránkami alebo videami a postupujte podľa návodov na aranžovanie kvetín. 

Zaujme Ťa: Uvítacia tabuľa na svadbu: Najkrajšie inšpirácie, ktoré ťa oslovia

Kytica

Zdroj: PINTEREST/lingsmoment.com

6. Požičanie kytice

Ďalšou alternatívou, vďaka ktorej môžete ušetriť, je prenajať si svadobnú kyticu. Niektoré kvetinárstva alebo svadobné salóny ponúkajú aj takúto službu. Prenájom môže byť výhodný, ak nechcete uchovávať kyticu po svadbe a investovať do nej veľké peniaze.

7. Umelá kytica

Kvalitné umelé kvety môžu vyzerať veľmi realisticky a budú stále v perfektnom stave aj po niekoľkých rokoch. V tomto prípade môžete využiť viac svoju kreativitu a fantáziu. Môžete voliť o čosi extravagantnejšie výbery, ako je ružová svadobná kytica alebo iné odtiene, ktoré nie sú bežné pre živé kvety.

Prečo je svadobná kytica drahšia?

Prečo je svadobná kytica drahšia ako bežná kytica? Odpoveď je jednoduchá. Na viazanie svadobnej kytičky floristi využívajú zložitejšie a časovo náročnejšie techniky viazania ako pri bežných kyticiach.

Kvety do svadobnej kytice sa zložitejšie drôtujú či lepia a pri samotnom viazaní sa použije viac floristického materiálu. Viazanie svadobnej kytice trvá neporovnateľne dlhšie a vyžaduje si oveľa precíznejšej práce a techniky viazania. Častokrát sa v kyticiach pre nevesty využívajú krehké kvety, ktoré navodia romantickejší efekt, no vyžadujú si profesionálnejší prístup, aby vydržali dlhšiu dobu a zvládli aj manipuláciu.

Ako ušetriť na kvetinovej výzdobe - ako ušetriť na svadbe?

Či už sú to závesné kvetinové dekorácie, kvetinová výzdoba svadobného stola, kvetinová fotostena či výzdoba kostola - svadobné kvety predstavujú pomerne drahú položku v rámci svadby.

Pri výbere kvetov pre svadobnú výzdobu v prípade, že chcete nejaké to euro ušetriť, platia podobné pravidlá ako pri kytici pre nevestu - sezónne kvety, kombinovanie kvetov s inými prvkami dekorácie, preferovanie jednoduchosti a viac zelene. Vášmu svadobnému rozpočtu môže pomôcť aj zamerať sa na kvety, ktoré nie sú predražené a sú tolerantnejšie k vašej peňaženke. Medzi takéto možnosti patrí napríklad jemná gypsomilka, voňavá levanduľa, pestrofarebné chryzantémy či elegantné kaliny. 

A pokiaľ potrebujete ušetriť ešte viac peňazí, tak si kliknite na náš: Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobnej hostine?

-

INŠPIRUJTE SA: Lacnejšie alternatívy svadobných kytíc

Kytica

Zdroj: PINTEREST/thebridesofoklahoma.com

Kytica

Zdroj: PINTEREST/hellomay.com.au

Kytica

Zdroj: PINTEREST/boredpanda.com

Kytica

Zdroj: PINTEREST/onefabday.com

Kytica

Zdroj: PINTEREST/thehousethatlarsbuilt.com

Kytica

Zdroj: PINTEREST/Snejana F.

Kytica

Zdroj: PINTEREST/ruffledblog.com

Kytica

Zdroj: PINTEREST/darrenjames.com.au

Kytica

Zdroj: PINTEREST/fabmood.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná kytica

Čo čítajú ostatní