Priprav si do zásoby tieto kurkumovo-zázvorové kocky. Prečo? Bojujú proti ZÁPALU V TELE!

Priprav si do zásoby tieto kurkumovo-zázvorové kocky. Prečo? Bojujú proti ZÁPALU V TELE!

V prírode nájdeme obrovské množstvo rôznych bylín a surovín, ktoré pôsobia ako prírodné protizápalové látky. K nim jednoznačne patria aj korene kurkumy a zázvoru. Tieto rastliny majú rozličné účinky na zdravie človeka a jedným z nich je aj silné protizápalové pôsobenie. 

Napríklad zázvor obsahuje bioaktívne zlúčeniny, najmä gingeroly, ktoré majú nielen protizápalové účinky, ale aj analgetické. To znamená, že zázvor dokáže zmierňovať rôzne druhy bolestí. Zázvor sa tiež využíva pri liečbe nevoľnosti, podporuje trávenie aj imunitný systém. Je dobrým pomocníkom pri nepríjemných virózach. 

A čo kurkuma? Kurkumín, ktorý je v nej obsiahnutý, je nielen protizápalový, ale má silné aj antioxidačné vlastnosti. I preto je kurkume pripisovaný protirakovinový účinok. Kurkuma je zase skvelým prírodným pomocníkom pri zápaloch a bolesti kĺbov, rovnako zlepšuje imunitu a má priaznivý účinok na pokožku. 

Ako využiť liečivú silu týchto superpotravín? Máme skvelý tip! Skúste si pripraviť tieto kurkumovo-zázvorové kocky, ktoré môžete udržiavať v mrazničke. Kedykoľvek si z nich môžete pripraviť protizápalový nápoj, ktorý je skvelým pomocníkom pri chronických zápalových ochoreniach, ale aj bolestivých stavoch, migrénach, dokonca PMS či nafukovaní. Vyskúšate ich?  

Na protizápalové kurkumovo-zázvorové kocky potrebujeme:

  • 2 citróny
  • 2 pomaranče
  • 250 g koreňov kurkumy
  • 250 g koreňov zázvoru
  • štipka mletého čierneho korenia (zvyšuj účinok kurkumínu, ktorý je obsiahnutý v kurkume)

POSTUP: Do odšťavovaču dáme ošúpané citróny a pomaranče a umyté korene zázvoru a kurkumy (aj so šupkou). Pridáme aj čierne korenie a zmes odšťavíme (tiež je možné suroviny rozmixovať a scediť). Výťažok rozlejeme do formičky na ľad. Pridať môžeme aj lístky mäty. Uskladníme v mrazničke.

Nápoj pripravíme tak, že jednu kurkumovo-zázvorovú kocku zalejeme v pohári horúcou vodou a necháme rozpustiť. A protizápalový nápoj je hotový!

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/waytohealthkitchen


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní