Inšpirácie na svadobné dekorácie na svadbu v záhrade

Inšpirácie na svadobné dekorácie na svadbu v záhrade

Posledné roky sa stále viac dostáva do popredia svadba a svadobná hostina v exteriéri. Kto by nechcel tancovať na svojej svadbe pod holým nebom a hviezdami? Svadba v exteriéri má veľa výhod a romantické čaro. Vo všeobecnosti by sa dalo povedať, že jedinou nevýhodou svadby vo vonkajších priestoroch je počasie. To nás môže nemilo prekvapiť aj počas jari či leta.

Preto sa ako súčasť svadby či svadobných obradov vo vonkajších priestoroch často využívajú rôzne altánky či prístrešky, ktoré v prípade nepriaznivého počasia zakryjú celý obrad a hostinu.

To, pre aký veľký altánok sa rozhodnete je len na vás a záleží to najmä od počtu hostí, ktorých na svadbu pozvete. V tomto článku si však ukážeme ako altánok vyzdobiť a aké dekorácie či výzdoba sa hodí k rôznych druhom altánkov.

Odporúčame:  Perly v svadobnom účese: Vsaďte aj vy na tento romantický doplnok

Inšpirácie na svadobné dekorácie pre záhradu a záhradný altánok

Svadba na záhrade prináša viacero výhod. Ak disponujete veľkou záhradou, tak vám v prvom rade odpadne starosť s plánovaním a rezerváciou priestoru. Záhrada vám ponúkne dostatok priestoru nielen na obrad ale aj svadobnú hostinu. Navyše prírodná atmosféra záhrady dodá svadbe istú dávku harmónie, autentickosti a romantickej atmosféry.

Altánok ako základ pre romantický svadobný obrad

K svadbe na záhrade neodmysliteľne patrí svadobný altánok. Je neodmysliteľnou súčasťou celej ceremónie, pretože je hlavným dejiskom obradu. Svadobný altánok môže mať rôzne podoby, tvary, aj materiály. Najčastejšie sa zvyknú využívať drevené altánky, ktoré dodajú celému dňu prírodnú atmosféru. Veľkú ponuku altánkov (nielen) na svadbu môžete nájsť napríklad na tejto stránke: www.mojaltanok.sk

Svadobný altánok by mal byť samozrejme patrične veľkolepý vzhľadom na udalosť, akou je svadba. Akým spôsobom sa teda dá záhradný altánok pripraviť a ozdobiť na svadbu?

Altánok má veľkú výhodu v tom, že je jednoduché prispôsobiť ho tak, aby vyhovoval akémukoľvek štýlu, téme či dizajnu, ktorý ste si na svadbu vysnívali. Svadobné dekorácie altánkov sa v poslednej dobe vyvinuli do takej miery, že si máte z čoho vyberať.

altánok Florida

Zdroj: mojaltanok.sk

Osvetlenie

Osvetlenie dodá altánku a celému obradu či hostine tú pravú romantickú atmosféru. Svetlá, svetielka, sviečky, svetelné reťaze – nejde len o obyčajný dekoračný prvok pre svadobný altánok. Osvetlenie hrá kľúčovú úlohu, pretože určuje náladu a energiu celej udalosti.

Na osvetlenie svadobného altánku ale aj chaty na celoročné bývanie či záhrady môžete využiť svetlené lampáše, reťaze, sviečky, závesné svetlá, svetlá na zemi a nezabudnite ani na osvetlenie svadobného stola, kde sa veľmi hodia práve elegantné sviečky. Na vyzdobenie svadobného altánku sa skvelo hodia svetelné reťaze. Môžete ich použiť na strechu a okraje altánku, ktorý tak bude elegantne a romanticky rozžiarený. 

Pozri aj:  Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu

svetelná výzdoba v altánku

Zdroj: mojaltanok.sk

Látkové dekorácie

Použitie látkových dekorácií je efektívny a nenáročný spôsob, akým vyzdobiť svadobný altánok. Patrí medzi najpoužívanejšie metódy zdobenia (nielen) pri svadobných altánkoch. Pri výzdobe látkovými dekoráciami sa vytvára priestor na kombináciu rôznych farieb.

Veľa neviest si práve k bielej farbe vyberá ešte jednu farbu, ktorá sprevádza celú udalosť – od oblečenia až po malé darčeky pre hostí. Čo sa látok týka – zdobenie môže mať podobu závesov, girlánd, rôznych štól či ozdobných plachiet.

výzdoba záhradného altánku na svadbu

Zdroj: mojaltanok.sk

Bez kvetov to nejde

Kvety k udalosti akou je svadba neodmysliteľne patria. Preto by nemali chýbať ani v svadobnom altánku. Využiť môžete kvety v črepníkoch, rezané kvety, kytice či kvety v závesných kvetináčoch. Čerstvé a živé kvety dodávajú celému prostrediu sviežosť a sami o sebe sú dekoráciou.

Vaša celoročná chata sa zase určite poteší črepníkovým kvetom, ktoré ju môžu zdobiť po celý rok aj po svadbe.

kvetinová výdzoba altánku na svadbu

Zdroj: mojaltanok.sk

Kreatívny zasadací poriadok

Zasadací svadobný poriadok je praktickou záležitosťou, ktorá však môže slúžiť aj ako svadobná dekorácia do záhrady. Existuje množstvo kreatívnych spôsobov, akými takýto zasadací poriadok vytvoriť. Vyrábanie zasadacieho poriadku môže byť aj zábavnou a kreatívnou chvíľkou, ktorú si užijete pred svadbou s vaším partnerom.

Odporúčame: Neónové nápisy na svadbe: Horúci trend, ktorý musíš mať aj ty!

zasadací poriadok

Zdroj: mojaltanok.sk

Svadba na záhrade je o možno o čosi viac netradičná, ako klasická svadba, no to jej rozhodne neuberá na jej veľkoleposti. Práve naopak, prostredie záhrady s prírodou navôkol dodáva na autentickej atmosfére a vytvára harmóniu.

S využitím záhradných prvkov, akým je napríklad práve svadobný altánok či stan si môžete zorganizovať originálnu svadbu so všetkým, čo k nej patrí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní