Šéf a kolegovia na svadbe: Rozlúštili sme večnú dilemu snúbencov

Šéf a kolegovia na svadbe: Rozlúštili sme večnú dilemu snúbencov

Počas plánovania svadby prídu na nevestu aj ženícha chvíle, kedy by sa najradšej prepadli pod zem, aby nemuseli už nič viac riešiť. Jednou z prvých úloh budúcich manželov je, aby vytvorili zoznam hostí, ktorí prídu ich veľký deň stráviť a osláviť spolu s nimi. To sa však oveľa ľahšie povie a oveľa ťažšie urobí.

Väčšinou býva otázka rodiny, priateľov a blízkych celkom jasná, no na lámanie chleba príde vtedy, keď sa začnete baviť o pozývaní hostí z pracovného prostredia. Šéf a kolegovia na svadbe? Poďme spoločne rozlúsknuť túto večnú dilemu!

Pozri aj: Nestíhaš schudnúť? Skús tieto 4 tipy na rýchle chudnutie!

svadobný manuál

Zdroj: Shutterstock®

Chvíľa pravdy ​

Na začiatok je potrebné, aby si každý zo snúbencov uvedomil, že všetkých sa na svadbu pozvať nedá. Okrem pracovného kolektívu je tu rodina, priatelia, vzdialená rodina a či chcete alebo nie, takýmto tempom sa vám zoznam hostí vyšplhá do nekonečných výšok. Preto nastáva na začiatku plánovania chvíľka pravdy, teda uvedomenie si, že všetci kolegovia na vašej svadbe jednoducho nebudú. Áno, možno to bude nepríjemné niekoľko pondelkov po svadbe, no určite to prežijete a kolegovia tiež pochopia, že vaša svadobná hostina nie je nafukovacia.

Náš tip! Zoznam pracovných hostí si nechajte na koniec. Najprv zhromaždite mená ľudí, ktorí na svadbe nesmú chýbať a potom uvidíte, čo vám vopred stanovená kapacita alebo kapacita samotnej sály dovolí.

Koho pozvať? ​

A koho naopak nie? Najväčším otáznikom zostáva určite šéf, ktorého jednoducho máte potrebu pozvať. Ak však cítite, že musíte, no za normálnych okolností by ste ho na svadbu nevolali, potom to ani nerobte. Ak je váš šéf niečo ako váš priateľ, viete sa porozprávať aj o súkromí, prípadne spolu niekedy trávite čas aj mimo kancelárie, potom nie je dôvod váhať. Podobne je to aj s kolegami. Pozvite len tých, s ktorými chodíte po práci na drink alebo s nimi trávite voľný víkend. Vtedy to nie sú len kolegovia, ale aj priatelia.

Zaujme ťa: Dokonalý ženích: Máš ho vysnívaného? Takto sa stane realitou!

ktorých kolegov pozvať na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Ako zvládnuť výčitky?

Niekedy sa môže stať, že nastane slabá chvíľka, kedy vám dajú ohrdnutí kolegovia (alebo šéf) najavo, že sú dotknutí tým, že nebudú súčasťou vášho dňa D. Treba sa na to poriadne pripraviť, aby sa nestalo, že začnete tápať a byť nervózna. Najlepšou výhovorkou sú kapacitné dôvody, pre ktoré ste ich nemohli pozvať alebo to, že ste nechceli veľkú svadbu. Situáciu môžete zahrať do outu tým, že nezabudnete poznamenať, že prinesiete veľa veľa skvelých koláčikov, prípadne zostatky!

Náš tip! Najlepšie zvládnutie výčitiek? Majte záložný plán a kolegom prisľúbte, že vašu svadbu oslávite spoločne na pracovisku alebo niekde v meste. Na túto udalosť pokojne zavolajte aj vašu polovičku. Koniec koncov, oslava sa koná na počesť vás oboch.

Inšpiruj sa: Veľký svadobný manuál pre hosťa: Ako nevyrobiť faux pas na svadbe?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 05.04.21 15:29

KS
karma
133.00

Niekedy nie je dobré miešať dokopy prácu a osobný život a platí to aj v tomto smere :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní