Výzdoba na svadobné auto: Ako vyzdobiť svadobný veterán?

Výzdoba na svadobné auto: Ako vyzdobiť svadobný veterán?
  • 11.05.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Veteránom stále neodzvonilo. Pred desiatimi rokmi preferovali nevesty moderné autá, novučičké mercedesy, vyblýskané bavoráky aj bohato zdobené škodovky. Jednoducho, auto muselo byť moderné, čistučké a pohodlné. Staršie autíčka sú tiež pohodlné. Mnohé z nich majú kopec miesta na sedenie a, samozrejme, veterány sú jednoducho milé. Výzdoba na svadobné auto je vždy trošku dilema. Prečo?

marhuľové

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Príliš bohatá dekorácia

Veľké množstvo kvetov na svadobnom aute je skôr pre fotografa ako pre nevestu. Musíte myslieť na to, že kvietky, aj keď sú prichytené pevne, príliš rýchlu jazdu nevydržia. Sú teda skôr na krátke a najmä pomalé presuny.

Kvety ale milujeme a nemáme ich nikdy dosť. Bohatú kvetinovú ikebanu na auto radi vidíme na fotkách a keď sa fotografovanie skončí, ikebanka sa dá presunúť na iné miesto. Do kostola alebo aj ako súčasť výzdoby svadobnej sály.

Pozri tiež: Darčeky pre svadobných hostí: Čo darovať družbom a hosťom?

čierny veterán

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Kvetinové detaily

Namiesto jednej veľkej ikebany môžete kľučky ozdobiť menšími kytičkami. Ak použijete ružičky alebo iné kvietky, ktoré majú silné hlavičky, dekorácia prežije aj rýchlejšiu jazdu. Len ju treba pevne zviazať a trošičku jej dohovoriť.

červený

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Tabuľky „just married“

Sú rozkošné, aj keď trošku „americké“. Ak vám prekážajú anglické nápisy, pokojne si slová just maried vymeňte za „vezieme nevestu“, „novomanželia“ alebo „vezieme svadobný pár“. Nemusí to byť práve nápis, ktorý znamená „práve sme sa zobrali“, pokojne si môžete vybrať akýkoľvek nápis, ktorý vás vystihuje ako pár.

kufor

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Plechovky za autom?

Verte – neverte, všetko sa to vraj začalo ešte v starovekom Egypte. Vtedy boli ženy ešte majetkom mužov. Keď sa žena vydala, jej otec odovzdal budúcemu manželovi pár jej sandálov. Znamenalo to, že vlastníctvo ženy prechádza na iného muža.

plechovky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Z Egypta sa presúvame do viktoriánskej doby v Anglicku, kde sa tradovalo, že ak hodíte topánku do svadobného koča a skutočne sa do neho aj trafíte, prinesie vám to šťastie. Bolo to ale nepraktické. Predsa len, tancovať len s jednou obutou topánkou po zvyšok noci išlo do peňazí.

modrý veterán

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Američania teda vymysleli iný spôsob, ako zabezpečiť dávku šťastia pre novomanželov navyše. V rámci recyklácie začali za autá priväzovať prázdne plechovky od nápojov a moderná tradícia bola na svete.

Odporúčame: Svadobné účesy na rok 2019: Pozri si aktuálne trendy

chrobák

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Za autom vám môžu tiež viať balóniky. No myslite na to, že tie sú menej praktické a najmä, ak ich je viac, sú aj pomerne hlučné. Nie sú teda vhodné na dlhšie presuny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 28.09.19 18:23

MM
karma
100.00

mne sa páči len jednoduché ozdobenie, hovorím tomu prizdobenie, veď v jednoduchosti je krása

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 08.04.21 11:12

KS
karma
133.00

Vždy som snívala o tom mať ako svadobné auto veterána, ale nie je to práve najlacnejšia záležitosť. A ozdobiť ho podľa mňa nejako extra ani netreba, pretože také auto je ozdobou samo o sebe :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní