Svadobné šaty z Aliexpressu: Je to výhodná kúpa alebo nie?

Svadobné šaty z Aliexpressu: Je to výhodná kúpa alebo nie?

Neustále premýšľate o tom, či sa oplatí objednať svadobné šaty z Číny, keď čím ďalej, tým viac neviest práve odtiaľ objednáva vo veľkom? Láka vás úspora peňazí, ale na druhej strane máte obavu, čo vám príde za skvost a v akej kvalite? Máme pre vás niekoľko skvelých postrehov, výhod i nevýhod a tiež skvelé tipy, ako s nákupom nešliapnuť vedľa. Svadobné šaty z Aliexpressu majú svoje výhody aj nevýhody. 

Obľúbený Aliexpress

Úplne najčastejšie Slováci nakupujú práve na Aliexpresse. Ide o online trhovisko, kde nájdete naozaj pestré zastúpenie predajcov s bohatou ponukou. V rámci svadieb je to bižutéria, svadobná obuv, kabelky, pančuchy, podväzky a tiež spodná bielizeň, a to aj s ponukou korzetov. Nehovoriac o svadobnom oznámení, ktoré vám v Číne prispôsobia na mieru. Čo sa týka šiat, tak na Aliexpresse si zaobstaráte nielen tie svadobné, ale takisto aj tie spoločenské či ležérne.

Neprehliadni: Svadobné šaty z druhej ruky: Aké sú pre a proti?

Aliexpress svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Výhody

Čo sa týka cien za svadobné šaty, tak za tie z Aliexpressu v porovnaní s nákupom v svadobných salónoch naozaj významne ušetríte, a to až v horizonte niekoľkých stoviek. Na svoje si príde ako žena milujúca jednoduchý minimalizmus spolu s eleganciou, tak aj milovníčky tzv. princeznovského štýlu. Nadchne vás tiež pestrá škála strihov, rozmanitých dĺžok a farebných tónov. Dávno už nefrčí len snehovo biela, ale aj farba champagne, s nádychom do ružovej či so zlatistým odtieňom.

Vďaka intuitívnemu filtru sa ľahšie dopracujete k vysnívaným šatám. Zadáte si preferovaný strih, farbu, dĺžku, štýl a materiál, čím si ušetríte bezcieľne klikanie. Poštovné na Slovensko je väčšinou grátis, teda ďalšia úspora, čo poteší. Než sa ale rozhodnete pre dané šaty, prečítajte si recenzie i s fotkami skúsených užívateľov. Premerajte sa a v prípade nejasností kontaktujte predajcu do súkromnej ​​správy.

Nevýhody

Všetko má svoje pre a proti. Tiež nákup svadobných šiat z Číny nemôžeme len chváliť. Veľkú nevýhodu predstavuje fakt, že si svadobné šaty nemôžete vyskúšať vopred. Kupujete tzv. mačku vo vreci a zostáva tak dúfať, že budú z veľkej časti podobné danej fotografii. Ďalej je to dlhšia doba doručenia, preto šaty objednávajte naozaj s predstihom. Ak by vám nesadli, budete mať ešte dostatok času pre ďalšie riešenie.

Počítajte s tým, že tovar z Číny je mnohokrát nekvalitný. Preto vždy kupujte tam, kde je dostatok referencií od zákazníkov. Iba na slovné hodnotenie nedbajte a spoliehajte sa na fotografie, ktoré vám povedia oveľa viac. Ak je väčšina užívateľov spokojná, neváhajte s objednávkou. Vďaka tomuto vyselektovaniu ušetríte za nevhodný model. Nákupu na Aliexpresse venujte dostatok času. Mnohonásobne sa vám to oplatí.

Tip: V tematicky zameraných svadobných skupinách na Facebooku neváhajte nákup svadobných šiat na Aliexpresse prekonzultovať. Získate tak adekvátnu spätnú väzbu a k tomu často aj overené odkazy na podarené svadobné šaty.

Aliexpress šaty

Zdroj: Shutterstock®

Aké sú ceny?

Svadobné šaty z Číny kúpite od 30 eur vyššie. Vzhľadom k už i tak vysokej úspore peňazí netlačte cenu nadol. Kvalita materiálu aj šitia by pre vás mali zostať aj naďalej kľúčovým faktorom. Preferujte skôr zlatú strednú cestu, spoľahnite sa na svadobné šaty od 90 eur vyššie. Predsa len sa vydávate a s najväčšou pravdepodobnosťou je to na celý život. Napríklad šaty v štýle morskej panny s pozitívnymi ohlasmi sme našli už v hodnote 150 eur. Je to dobrá cena, zvlášť, keď si uvedomíme, že len zapožičiavanie svadobných šiat je drahšie.

S čím počítať?

Svadobné šaty vyberajte podľa štýlu vašej svadby. Nenechajte sa zlákať pôvabným modelom za nízku cenu, aj keď úplne nekorešponduje s vašou predstavou. Všetko by malo ladiť!

Šaty z Aliexpressu vám nemusia úplne padnúť. Najčastejšie nesedí dĺžka a tiež oblasť pása či bokov. Neváhajte si nájsť skúsenú krajčírku, ktorá vám šaty prispôsobí na mieru. V šatách sa budete cítiť oveľa lepšie, čo prispeje k dobrému pocitu a tiež k väčšiemu sebavedomiu. A to rozhodne nesmie na svadbe neveste chýbať! Ak sa vám na šatách čokoľvek nezdá, nechajte napríklad nekvalitnú čipku vymeniť za tú kvalitnejšiu a na dotyk príjemnú. Vo svadobných šatách prežijete predsa celý deň.

Tip: Ak ste na Aliexpresse našli svoje vysnívané svadobné šaty za dobrú cenu, neváhajte kontaktovať predajcu a vypýtať si viac reálnych fotiek. Budete mať aspoň akú-takú predstavu o lacných svadobných šatách, ktoré sa chystáte objednať si. Rovnako si vypýtajte aj reálne rozmery. 

Odporúčame: Svadobné závoje: Vieš si predstaviť svadbu bez nich?

Aktualizovaný článok: 21.10.2022


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Jana Komadová 15.02.20 20:17

karma
100.00

Za mňa určite nie

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 17.02.20 09:57

MC
karma
109.00

Nenechala by som výber svadobných šiat na náhodu(bez vyskúšania by som nekúpila).

  • 0
Odpovedať

Patrícia Hettešová 20.02.20 12:52

PH
karma
118.00

svadobné šaty by som určite nekupovala ako mačku vo vreci. na obrázku môžu vyzerať pekne, ale realita je iná.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 23.02.20 09:07

KS
karma
133.00

Ja by som určite tak neriskovala, radšej si kúpiť šaty v salóne, kde je možnosť si ich aj vyskúšať, aj keď si za nich priplatím.

  • 0
Odpovedať

Ivana Hlôšková 23.02.20 23:22

IH
karma
-1.00

Ja som bola v prvej chvíli veľmi sklamaná zo svojich svadobných šiat...v salóne, v ktorom mali krásne šaty, no nie moju veľkosť a nie presne také, po ktorých som túžila...navrhli mi, že mi šaty ušijú do 8-12 týždňov. Zobrali miery a zálohu. Šaty meškali, nervozita stúpala...nakoniec prišli. Divné krivé, dlhé a nie také ako som chcela. Priznal sa krajčír, ktorý tam pracoval, že oni ich objednávajú z Aliexpressu s potom ich upravujú. No des. Keby som to vedela, určite navštívim iný salón. Nakoniec vyzerali celkom fajn, ale neboli také ako som si vysnívala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní