Ako zabaviť deti na svadbe? Týmto určite upútaš ich pozornosť

Ako zabaviť deti na svadbe? Týmto určite upútaš ich pozornosť

Možno to poznáte, vyzerajú ako anjelici, ale počas malej chvíľky sa dokážu zmeniť na malých diablov. Najmä vtedy, keď sa začnú nudiť. Napriek tomu deti patria do nášho života, a to aj na vašu svadbu. Vnášajú do spoločenských udalostí akýsi prvok nežnosti, nevinnosti a zároveň i veľa zábavy. Musíte sa riadiť známou vetou, že kto sa hrá, ten nehnevá! 

Byť stredobodom pozornosti

Pretože sú deti rady stredobodom pozornosti a vždy cítia veľkú zodpovednosť, ak dostanú na starosť niečo dôležité, zverte im hneď od začiatku svadby nejakú úlohu, aby mali naozaj pocit, že sú súčasťou významnej udalosti. Vždy sa toho zhostia s nadšením. Môžu zdobiť autá alebo pripínať svadobčanom myrty na šaty. Počas obradu môžu malé slečny v podobe družičiek držať neveste vlečku, chlapci zas niesť obrúčky. Pred manželmi môžu deti rozhadzovať lupene z kvetov. Prítomnosť bábätiek a batoliat pri obrade je vždy na ich rodičoch. Ide o požehnanie, ale zároveň musia byť matky týchto drobcov natoľko ohľaduplné, že musia byť pripravené počas obradu opustiť miestnosť, ak dieťa plače.

Odporúčame: Ako zostaviť zoznam hostí na svadbu? Čo robiť, ak sa neviete zhodnúť?

deti na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Kto sa hrá, nehnevá

Nikdy neponechávajte nič náhode a dôkladne pripravte detský program aj na dlhú svadobnú oslavu. Budú vám vďační všetci rodičia malých detí, ktorí si konečne vašu oslavu užijú, ale spokojné budú predovšetkým samotné deti. Nebudú neustále visieť na svojich mamičkách a oteckoch, nebudú sa s otráveným výrazom neustále dožadovať pozornosti a nebudú vymýšľať voloviny. A to je asi úplne najdôležitejšie. Zistite si teda vopred ich vekové rozmedzie. Pokiaľ budú deti približne rovnako staré, máte vyhrané a bude oveľa jednoduchšie hľadanie vhodných aktivít. Ak je vekové rozpätie dosť odlišné, treba vymyslieť viac druhov zábavy. Môžete využiť služby svadobnej pestúnky, ktorú ponúkajú už aj niektoré svadobné agentúry. Preberú starosť o deti po celý deň a zaistia program.

svadba a deti

Zdroj: Shutterstock®

Kto na deti dohliadne?

Na deti počas zábavy musí dohliadať niekto dospelý. Je potrebné poveriť spoľahlivú osobu v podobe animátora, aby deťom prichystal zábavné popoludnie. Ide o rôzne hry, súťaže, premietanie rozprávok, vystúpenie kúzelníka alebo klauna. Môžete tiež požičať rôzne atrakcie pre deti, a to vrátane obsluhy, napríklad nafukovacie hrady, trampolíny a zábavné stany. Záleží tiež samozrejme na tom, na akom mieste svadobná oslava prebieha a aké sú možnosti. Ideálne prostredie je veľká záhrada alebo ešte navyše vedľajšia miestnosť. Deti ale nesmú byť úplne vyčlenené zo spoločnosti, nesmú stratiť kontakt a musia mať neobmedzený prístup aj k zábave dospelých. Pripravený program ale nemá byť povinný, ide len o alternatívu v prípade, že samotné dieťa prejaví záujem sa zúčastniť. Väčšina detí je nadšená a na rodičov si ani nespomenie. Občas sa do hrania zapoja aj dospelí.

Neprehliadni: Ako si vybrať svadobné šperky, tak aby ladili k šatám?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní