Mikrosvadba ako trend tohto roka: Je to to pravé pre teba?

Mikrosvadba ako trend tohto roka: Je to to pravé pre teba?
  • 07.08.2020
  • Michaela Kožáková

Ako eliminovať svadobný stres? Je na to jeden spôsob – znížte zoznam pozvaných hostí na polovicu. A potom znova tú polovicu zredukujte. Od toho sa odvíjajú ďalšie skutočnosti. Spravili ste to? Výborne. A je to!

Stále viac párov sa uchyľuje k tzv. mikrosvadbám. Čo to vlastne je? Už z názvu je to celkom jasné. Mikrosvadba je udalosťou, oslavou výnimočného dňa dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli vstúpiť do manželstva s nízkym počtom pozvaných hostí. Samozrejme, na takejto svadbe nechýba nič z tej klasickej, len je všetko zredukované. 

Takéto malé svadby zbavujú mladomanželov tlaku z obrovskej svadobnej hostiny, všetkých tých príprav a dávajú im priestor sústrediť sa na to, čo je najdôležitejšie. Vzostup intímnych obradov (20 alebo menej účastníkov) nielenže ovplyvňuje náklady (menej hostí, nižšie výdavky na jedlo a miesto konania), ale aj umožňuje párom sa jednoducho sústrediť na seba. A to je dôvod a zámer celého tohto jedinečného dňa. No nie? Prečo sa teda pustiť do plánovania mikrosvadby? 

Pozri aj: Tipy, ako zvládnuť letné horúčavy na svadbe: Čo pripraviť hosťom?

Malá svadba

Zdroj: pinterest.com

Čas na hostí

Menšie svadby a recepcie vám dovolia stráviť kvalitný čas so svojimi hosťami. Koľkých svadieb ste sa už zúčastnili a na koľkých z nich ste sa porozprávali s nevestou alebo ženíchom? Posaďte sa a uvoľnite sa, v pokoji si vypite pohárik so svojou najlepšou kamarátkou bez toho, aby za vami niekto stále behal a pripomínal vám krájanie torty a polnočný tanec. Obmedzením počtu ľudí môžete skutočne tráviť čas s tými, ktorí sú vo vašich životoch dôležití a s ktorými si naozaj chcete užiť váš veľký deň.

Svadobné sľuby

Zdroj: pinterest.com

Žiadna tréma

Trénovanie prvého manželského tanca, písanie a čítanie sľubov – áno, svadba je nádherný a nezabudnuteľný deň, ktorý však obnáša veľa stresu, príprav, bezsenných nocí a obáv. Ak aj vy patríte k trémistom, potia sa vám dlane, strácate slová a váš partner vás požiadal o svadobný sľub, ktorý prečítate pred všetkými hosťami a vy ho, samozrejme, nechcete sklamať, tak mikrosvadba s intímnou atmosférou je presne pre vás. Obklopte sa ľuďmi, ktorých dokonale poznáte a nemáte problém byť pred nimi samými sebou. Žiadne nervy ani strach!

Money, money

Tým, že na svoju svadbu pozvete len hŕstku hostí, môžete ušetriť peniaze za jedlo a nemusíte tak veľa utrácať ani na veľkom priestore, teda sále. Nehovoriac o svadobnej výzdobe a dekoráciách, ktoré vedia niekedy poriadne zaťažiť peňaženku. Možno váš rozpočet nie je problém, ale chcete ho minúť za veci, ktoré pre vás znamenajú najviac. Svadobná cesta na Maledivách? Alebo svadobné šaty od dizajnéra? Či obľúbený spevák práve na vašej svadbe?

Vysnívaná svadba

Zdroj: pinterest.com

Vysnívaná svadba

Vždy ste túžili po svadbe na pláži? Tak teraz ju môžete mať. Namiesto veľkej svadby niekde v kaštieli pozvite do malebného Chorvátska rodičov, súrodencov, starých rodičov, najlepších kamarátov a užite si svoj svadobný deň v kruhu svojich najmilších a hlavne na vysnívanom mieste. A čo tak útulná reštaurácia, kde ste sa prvýkrát stretli? Zorganizujte v nej krásnu svadbu s pár hosťami.

Nádherná letná svadba sa môže odohrať i za domom v záhrade. Niekoľko stolov, svetelné reťaze, jemná svadobná výzdoba, veselá hudba a tí, ktorí sú vášmu srdcu najbližší. Žiadne prehnané ovácie, len polnočné prskavky a fľaša šampanského v posteli. I takáto intímna svadba má svoje čaro. Čo poviete?

Je mikrosvadba to, čo chcem?

Ak je pre vás okej pozvať iba niekoľkých hostí a tešíte sa na slávnostný obrad na menšom mieste, potom by to mohla byť vaša voľba. Dôležité je, aby ste boli spokojní so svojím rozhodnutím. Čo zvážiť ešte pred tým ako uvažujete o malej svadbe?

  • Som v poriadku s myšlienkou pozvať iba blízkych priateľov a rodinu?
  • Vzniknú rozpory, ak nepozvem všetkých z rodiny?
  • Očakáva sa odo mňa, že budem mať veľkú svadbu?

Všimnite si, ako sa tieto body vôbec netýkajú nevesty a ženícha. Skôr všetkých naokolo. Páry by v prvom rade mali rozmýšľať nad tým, čo vyhovuje ich potrebám a nie potrebám ostatných.

Tak čo, pustíte sa i vy do plánovania mikrosvadby?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
organizovanie svadby

Čo čítajú ostatní