Svadba o dvoch svedkoch: Dôkladne zváž svoje rozhodnutie!

Svadba o dvoch svedkoch: Dôkladne zváž svoje rozhodnutie!

Svadba o dvoch svedkoch sa nám väčšinou spája s pármi, ktoré sa chcú vziať v tajnosti, častokrát urýchlene, možno „z trucu“, proti vôli rodiny, a tak ďalej, a tak ďalej... To je však predstava, ktorú nám natískajú americké romantické filmy. Skutočnosť býva zvyčajne úplne iná a pre takýto druh svadby sa zaľúbenci rozhodnú z čisto pragmatického dôvodu – ušetriť, prípadne len nerobiť z tejto udalosti priveľké haló. Uvažujete aj vy nad svadbou len v prítomnosti dvoch svedkov a samozrejme, svojho nastávajúceho? Ak áno, pozrite sa, čo tým získate, ale, na druhej strane, možno aj stratíte!

Zaujme ťa: Svadobná etiketa: Poznáš a ovládaš všetky jej pravidlá?

malá svadba

Zdroj: Shutterstock®

Praktické pri uzavretí manželstva v zahraničí

Ak sa pár rozhodne pre svadbu o dvoch svedkoch, samozrejme, môže to mať oveľa viac dôvodov, než len tie, ktoré sme spomenuli vyššie. Častokrát spravia tento krok kdesi v zahraničí, na dovolenke, no keby si chceli na takúto svadbu, trebárs na Seychelách, pozvať celú svoju rodinu a známych, logistika tohto plánu by zrejme veľmi rýchlo stroskotala.

Ale pozor – nekonajte zbrklo a s horúcou hlavou! Ak sa raz rozhodnete pre svadbu bez hostí, len za prítomnosti svedkov, tak za predpokladu, že nebudete neskôr tento krok ľutovať. Nie ten, že ste vstúpili do manželstva, ale ten, že ste tento veľký a významný krok spravili bez prítomnosti všetkých, ktorí sú vám blízki, bez všetkého, čo k tradičnej svadbe patrí – od rôznych svadobných rituálov, cez bujarú zábavu do rána, až po pozornosť, ktorá by sa sústreďovala len a len na vás, teda na prekrásnu a šťastnú nevestu, zdieľajúcu tento veľký moment aj s rodinou, kamarátmi, známymi či kolegami. A úprimne, na takéto momenty sa predsa len spomína častejšie a radšej, než na formálnych pár minút na matričnom úrade.

svadobní svedkovia

Zdroj: Shutterstock®

So svadobnými darmi nepočítajte!

Možno vám napadlo – a čo svadobné dary? No áno, aj s tými sa budete musieť vopred rozlúčiť, ak sa rozhodnete vstúpiť do manželstva bez pozývania hostí. :-) Avšak, čo si budeme navrávať – svadba len za prítomnosti svedkov je, oproti tej klasickej, na akú sme bežne zvyknuté, výrazne lacnejšia, rýchlejšia a jednoduchšia na prípravu aj zorganizovanie, o tom, koľko nervov a starostí si takto ušetríte, ani nehovoriac.

Zrejme vám netreba hovoriť, že tá finančná injekcia, ktorú si vyžaduje veľká svadba, dokáže zanechať stopu ešte veľmi veľmi dlho. Pri svadbe o svedkoch vám tento zásah do rozpočtu odpadá – tu počítajte „iba“ s výdavkami, ako poplatky na matrike, svadobné oznámenia (v tomto prípade sa väčšinou posielajú až po svadbe) alebo obrúčky.

Bude sa ti páčiť: Plánuješ svadbu? Ultra fialová svadobná výzdoba je hit tohto roka

svadba len so svedkami

Zdroj: Shutterstock®

A čo svedkovia?

Je len pochopiteľné, že ak sa idete vydávať (či ženiť) len za prítomnosti svedkov, nebudete investovať ani do extra drahej svadobnej garderóby – prečo aj? Oddávajúci „personál“ ju, popravde, až tak neocení a „nahodiť“ sa kvôli jednej fotke so svedkami pred matrikou... nuž, sami posúďte, či vám to za to stojí. Úplne vám totiž postačí elegantné oblečenie.

Ak ste sa teda rozhodli pre svadbu o dvoch svedkoch, nastáva fáza uvažovania nad tým, koho touto úlohou vlastne poveriť. Pre jedných je to len formalita bez hlbšieho zmyslu a významu, iní však úlohe svedka pri spečatení svojho manželstva prikladajú veľký dôraz. Niekto si za svedka vyberie člena rodiny, iní uprednostia najlepšiu kamarátku či kamaráta.

Tak či onak, vyberte si niekoho, komu dôverujete, kto je absolútne spoľahlivý a takisto niekoho, kto si bude vážiť, že ste ho do tejto významnej roly obsadili. Váš svedok vám zároveň môže pomôcť s výberom svadobného oblečenia či obrúčky. A mimochodom, svedkovia môžu byť aj rovnakého pohlavia – teda nemusíte si vyberať výlučne ženu a muža.

- Anketa

PLÁNUJETE MAŤ ALEBO MALI STE SVADBU LEN SO SVEDKAMI?

Odpovedalo 285 ľudí  

Áno
79%
Nie
21%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní