Závesné kvetinové dekorácie: Trend, ktorý ťa dostane!

Závesné kvetinové dekorácie: Trend, ktorý ťa dostane!
  • 19.06.2020
  • Michaela Kožáková

Svadba a kvety nerozlučne patria k sebe. Či už sú to sušené alebo čerstvé kvety, mini sukulenty v chutných črepníkoch, moderné palmové listy, svadobná kytica, pampová tráva alebo eukalyptus ťahajúci sa stredom stola. Nádherné lúčne kvety vo váze alebo rozkošná gypsomilka vkusne zdobiaca operadlo stoličiek. Jednoducho svadba bez kvetov nie je svadbou.

Milé nevesty, počuli ste už o závesných kvetinových dekoráciach? Dramatické lustre doplnené o kvety vytvárajúce pestrú paletu farieb, rozmarne visiace kvetinové oblaky, závesy, pergoly a ešte viac. Ak hľadáte inšpiráciu a nápad, ktorý spraví váš svadobný deň výnimočným a nezabudnuteľným, tak ste na správnom mieste. 

Neprehliadni: Kvety na letnú svadbu: Tieto prežijú akékoľvek teplo a určite nezvädnú!

Rozkvitnuté reťaze

Zdroj: pinterest.com

Rozkvitnuté reťaze

Svetelné reťaze sú veľkým hitom nielen na svadbách. Niet sa ani čomu čudovať. Vytvárajú romantickú atmosféru, zútulňujú prostredie a rozžiaria všetko naokolo. Prečo však neskúsiť reťaze zo živých kvetov? Buďte kreatívne a dodajte vašej svadbe trochu originality. Tieto reťaze si môžete spraviť i samé. Nie je to žiadna kvantová fyzika. Potrebujete len niekoľko hlavičiek kvetov – je na vás či si zvolíte umelé alebo živé (v prípade živých reťaz pripravte v deň svadby), pevný špagát, nylon, nožnice na kvety a samozrejme trochu času a zručnosti. Reťaze môžete dozdobiť farebnými stuhami, listami alebo vetvičkami. 

Ako v tropickom raji

Zdroj: pinterest.com

Ako v tropickom raji

Okoreňte vašu svadbu závanom exotiky a vsaďte na veľké palmové listy, úchvatnú monsteru, pampovú trávu či veľkolepú strelíciu. V kombinácií s ananásmi na stole, živými zelenými doplnkami či dekoráciami s kokosmi, sa vaši svadobní hostia naozaj budú cítiť ako na horúcej letnej svadobnej párty niekde v Karibiku. 

Kruhové dekorácie

Zdroj: pinterest.com

Kruhové dekorácie

Zabudnite na klasické kvetinové vence. Vymeňte ich za zaujímavé visiace kruhy zdobené kvetmi. Máme radi recyklovanie starých vecí a tiež projekty, do ktorých sa môžete pustiť sami. Takéto krásne kvetinové dekorácie sú jednými z nich. Ako na to? Potrebujete, pravdaže, kvety, ktorých farba korešponduje s farbou vašej svadobnej výzdoby, nožnice na kvety, drôt na upevnenie, šnúrku, špagát na zavesenie a kruh, ktorý ľahko kúpite v umeleckých potrebách alebo na internete (môžete použiť ten, ktorý sa používa na výrobu lapačov snov). A jedinečná svadobná ozdoba je na svete!

Doplnky

Zdroj: pinterest.com

Vyčarujte si jedinečnú atmosféru

Lampáše, staré klietky na vtáky, vybité žiarovky, sklenené nádobky na kvety rôznych tvarov, moderné geometrické rámy – toto všetko môžete krásne zakomponovať do vašej svadobnej výzdoby spolu s kvetmi. Pohrajte sa s detailami, farbami, upustite uzdu svojej fantázie, inšpirujte sa a nechajte si vyrobiť krásne závesné dekorácie, ktoré môžete oživiť i svetelnými reťazami. Nádherné, čo poviete?

Pozri aj: TOP 5: Svadobné trendy, ktoré hostinu spravia nezabudnuteľnou!

Kvety

Zdroj: pinterest.com

Kvetinové oblaky a lustre

Závesné dekorácie zo živých kvetov sa najlepšie hodia na jarné či letné svadby. Samozrejme, ak sa vám tento trend páči, môžete si ním vyzdobiť i svadbu v novembri alebo vo februári s použitím umelých či suchých kvetov. Výhodou svadieb v teplých mesiacoch je, že nemusíte behať po všetkých kvetinárstvach a dva mesiace vopred robiť objednávku. A to sa vám môže stať, že samé kvetinárky nevedia, či budú mať za tri mesiace presne štyridsať slnečníc či päťdesiat trsov okrasnej trávy. Áno, môžete si kvety aj objednať. Jednoduchšie však je skontrolovať záhradu vašej babičky či natrhať si lúčne kvety.

Na svadbách neskutočne pekne vyznejú kvetinové lustre a vkusne naaranžované tzv. kvetinové oblaky, ktoré elegantne visia nad stolmi. S citom zviazané a dokonalé, priam umelecké diela, ktoré okúzlia úplne každého. My sme sa do nich zamilovali. A čo vy?

Kvetinové dekorácie

Zdroj: pinterest.com

Neskrotná vistéria, konáre so živými kvetmi v bohémskom štýle, kvetinové závesy z hlavičiek klinčekov, len tak visiace kvety i so stonkami, mohutné kvetinové gule s krásnou vôňou – necháte sa aj vy inšpirovať? 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní