Kvety na letnú svadbu: Tieto prežijú akékoľvek teplo a určite nezvädnú!

Kvety na letnú svadbu: Tieto prežijú akékoľvek teplo a určite nezvädnú!

Jarné svadby boli tento rok zmarené vírusom, v dôsledku ktorého bol vyhlásený núdzový stav a s tým aj zákaz zhromažďovania sa. Ale tie letné, hádam, nič nepokazí a všetky opatrenia budú uvoľnené. Ak plánujete aj vy letnú svadbu, tak si ju nenechajte ničím pokaziť. A ak ste aktuálne v štádiu výberu vhodných kvetov, tak vám poradíme, ktoré kvety sú ideálne práve na letnú svadbu.

Letná búrka je romantická, no všetky nevesty dúfajú, že ich deň bude slnečný, teplý a nič ich neprekvapí. Ale aj také letné horúčavy môžu byť nástrahou pre kvety. Nie všetky kvety sú totižto odolné voči vysokým teplotám. Pri niektorých vás totižto môže prekvapiť ich výdrž. Ak si vyberiete síce krásne kvety, ktoré sa vám páčia, no nie sú odolné, tak sa môže ľahko stať, že vaša svadobná kytica nevydrží ani do obradu. Jednoducho všetky kvety môžu zvädnúť. Vyberajte si preto kvety podľa sezóny S výberom vám určite pomôže aj vaša kvetinárka. No vybrať si môžete aj sami. Stačí zájsť do kvetinárstva a pozrieť na aktuálnu ponuku kvetov – určite tam nenájdete žiadne, ktoré by vyššie teploty nevydržali. No ak sa neviete rozhodnúť, tak vám poradíme!

Odporúčame: Kvetinové korunky na každé ročné obdobie: Ktorú si vyberieš?

kvety vhodné do letnej výzdoby

Zdroj: pinterest.com

Kráľovná kvetín, kaly, ale aj exotické orchidey

V prvom rade je do letnej svadobnej výzdoby alebo kytice vhodná ruža. Ruže sú považované za kráľovné kvetín a prekvapivo sú považované aj za odolné kvetiny, ktoré dokážu odolávať vysokým teplotám. Preto ich mnohé nevesty volia práve na letné svadby.

Okrem ruží môžete siahnuť aj po kalách, ktoré vyzerajú neobyčajne. Či už budete voliť čisto biele, červené alebo v inej farbe, vaša svadobná kytica bude vyzerať exoticky. Exoticky bude vyzerať aj v prípade, že siahnete po orchideách. Tie zvládajú vysoké teploty bravúrne!

kvety vhodné do letnej kytice

Zdroj: pinterest.com

Žiarivé slnečnice, romantické sedmokrásky i voňaví jazmín

Čo by to bolo za letnú svadbu bez slnečnice? Tá je na svadbu v tomto ročnom období ako stvorená. Žiarivá ako slnko rozžiari aj váš svadobný deň. Slnečnica je sama osebe krásna vo svadobnej kytici, no krásne vynikne aj vo svadobnej výzdobe – predovšetkým na svadobnom stole.

V lete by hlavnú úlohu vo svadobnej výzdobe mali zohrávať aj poľne kvety, pri ktorých je jasné, že teplo milujú. Takými sú práve sedmokrásky, ktoré patria k cenovo nenáročným kvetinám. Ak vás zaujali práve sedmokrásky, tak vás určite zaujme aj jemný jazmín, ktorý dodá šmrnc svadobnému pierku ženícha a svadobnú kyticu podčiarkne omamnou vôňou. Taká voňavá môže byť aj vaša výzdoba v sále.

letná svadobná výzdoba

Zdroj: pinterest.com

Sukulenty, lisiantus aj eukalyptus

Keď sa povie leto a letná svadba, mnohým ako prvé napadnú sukulenty, ktoré sú stavané na vysoké teploty. Prečo ich teda nezakomponovať do svadobnej kytice, výzdoby alebo ich nevenovať svadobným hosťom ako darček?

Eukalyptus sa využíva predovšetkým ako doplnok do kytíc. Vyzerá krásne ako čerstvý, no skvelo vyzerá aj vysušený. Ale mali by ste vedieť, že má rád teplo, preto v letnej kytici i výzdobe vydrží po celý deň. Očarujúco tiež vyzerá aj Lisiantus, ktorý patrí k rozpočtovo nenáročným rastlinkám. Miluje teplo, preto v lete vydrží aj vyššie teploty.

Pozri tiež: Akú manikúru zvoliť na svadbu? S našimi tipmi určite nič nepokazíš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní