DJ alebo kapela na svadbu? Tu je všetko, čo musíš zvážiť!

DJ alebo kapela na svadbu? Tu je všetko, čo musíš zvážiť!

Hudba je na svadbe doslova kľúčový element. Ak je zvolená dobre, dokáže navnadiť hostí natoľko, že sa na parkete vrtia aj zarytí antitanečníci, čo na svadbe nikdy nie je na škodu. Nie je nič horšie, ako ľudia, ktorí sedia pri stoloch, pojedajú koláčiky a nudia sa. Svadba je predsa veselica a aj vy určite chcete, aby sa s vami svadobníci zabavili čo najlepšie. DJ alebo kapela na svadbu? Túto dilemu rozlúskneme v tomto článku, kde vám ozrejmíme všetky pre a proti.

Čo treba zvážiť?

Kým prejdeme k samotným výhodám a nevýhodám, ktoré predstavujú obe kategórie hudby na svadbe, musíme sa spoločne zamyslieť nad niekoľkými dôležitými bodmi. Predtým, ako sa vôbec začnete rozhodovať nad ďalšou zo svadobných dilem, zvážte:

  • Budget. Aký máte rozpočet na zabezpečenie hudby na svadbe, je zrejme kľúčový fakt. Spravidla je DJ lacnejší, ako celá kapela.
  • Žáner. Dôležité je tiež, aký žáner hudby by ste chceli na svadbe mať. Ak by ste chceli rôzne žánre, vhodnejší je DJ, ktorý dokáže zahrať naozaj všetko od ľudoviek až po oldies.
  • Priestor. Aj na tom, kde sa vaša hostina koná, záleží. Kapela predsa potrebuje oveľa viac miesta, ako DJ, nehovoriac o početnej aparatúre, ktorú niekde potrebuje zapojiť.

Čo vám z týchto bodov vychádza? Už v tomto prvom rozhodovacom kole by ste mohli mať jasnejšie v tom, čo vlastne na svoju svadbu hľadáte. Ak nie, nezúfajte, máme pre vás ešte výhody a nevýhody DJ-a aj živej kapely.

Pozri aj: Svadobná hostina: Ako nájsť dokonalé priestory na svadbu?

prečo mať DJ na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

DJ na svadbe je lacnejší

V prípade, že ste skôr s partnerom naklonení k možnosti DJ na svadbe, zistili sme pre vás jeho výhody, ale aj nevýhody. Každá strana má predsa dve mince, no nie?

Výhodou DJ-a na svadbe je, že dokáže zostaviť playlist piesní presne podľa vášho vkusu. S DJ-om sa totiž na skladbe piesní alebo žánrov dohodnete vopred, dokonca si s ním dokážete schváliť konkrétne piesne. Ak nemáte náladu hudbou sa príliš zaoberať, nechajte to naňho. Je to predsa jeho práca, poskytnete mu len usmernenie a on všetko spraví za vás. Výhodou je, samozrejme, aj cena. DJ sa pohybuje v stovkách eur, zatiaľ čo kapela môže byť aj dvakrát drahšia. Skvelá na DJ-ovi je aj jeho flexibilita. Ak vám na svadbe zíde na um nejaká pieseň, je dosť možné, že vám ju dokáže zahrať na počkanie a bez prípravy.

Nevýhodou DJ-a na svadbe je, že ak ste ho predtým nepočuli hrať, môže sa stať, že bude pre vás trefou vedľa. Nie každý DJ má totiž nekonečný repertoár, niekedy dokonca zavážia aj jeho osobné preferencie, čo sa hosťom ani novomanželom nemusí páčiť. Odporúčame vám teda stretnutie s DJ-om vopred.

Vyskúšaj: Cesnakový čaj a jeho účinky: Neuveriteľné, čo všetko dokáže!

živá hudba na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Kapela navodí nezabudnuteľnú atmosféru

Prejdime na možnosť živej kapely! Živá kapela je na svadbe často nezabudnuteľná a dokáže nastoliť atmosféru ako nič iné. Samozrejme v prípade, že za to stojí.

Výhodou živej kapely je najmä atmosféra, ktorú dobrá skupina hudobníkov dokáže vytvoriť. Ak zvolíte kapelu, ktorá hrá žáner vám blízky, potom určite neoľutujete.

Nevýhodou živej skupiny je, samozrejme, jej cena. Ak má hoci aj niekoľko členov, zväčša sa jej cena predraží. Kapela počas celej noci býva spravidla veľmi drahá, preto sa treba rozhodnúť aj na základe ceny. Ďalšou nevýhodou je, že kapely väčšinou hrajú jeden alebo niekoľko žánrov. Buď sa špecifikujú na ľudovky, klasiku alebo rock, málokedy však dokážu zahrať z každého rožka troška ako DJ. Preto sa treba zmieriť s tým, že nebudú ani piesne na želanie, samozrejme česť výnimkám.

Populárna je ich kombinácia

Ak vás netlačí nízky rozpočet a chcete mať svadbu naozaj pestrú, zvoľte cestu, ktorou sa vydávajú v súčasnosti mnohé svadby a tou je veľmi populárna kombinácia živej kapely na začiatok a DJ-a na neskôr. Môžete sa však odviazať a kapelu pripraviť hosťom ako prekvapenie, napríklad po polnoci, kedy by vám zahrala zopár skladieb naživo. Je to len na vás a na vašich možnostiach.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 23.02.20 09:53

KS
karma
133.00

Kombinácia oboch je najlepšia voľba, je to jedna z vecí na ktorej sa neoplatí šetriť :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní