Luxusný dovolenkový ostrov s piesočnatými plážami a čistým morom: Sardínia

Luxusný dovolenkový ostrov s piesočnatými plážami a čistým morom: Sardínia

Napriek tomu, že sa dnes letné dovolenky stávajú synonymom prepychu, ktorým sa mnohí z nás prezentujeme na sociálnych sieťach, stále ide predovšetkým o formu oddychu, počas ktorého sa naše telo kompletne zregeneruje. Ak si preto aj vy vyberáte dovolenku nielen na základe toho, aké prostredie vás bude v priebehu niekoľkých dní obklopovať, ale aj pôsobiť na vaše fyzické či psychické zdravie, máme tu pre vás jeden skvelý tip. Sardíniu - ostrov šťastia, zdravia a dlhovekosti.

Sardínia - klenot Stredozemného mora, v sebe ukrýva nezameniteľný pôvab piesočnatých pláží, očarujúcich útesov a azúrového mora, ktorým by ste sa mali nechať na dovolenke v tomto regióne uchvátiť.

Pokojný oddych pri vode v prostredí jednej z najkrajších lokalít v Taliansku

Sardínia, so svojou rozlohou viac ako 24 tisíc km2 je druhý najväčší stredomorský ostrov, ktorý láka návštevníkov na pokojný oddych pri vode. Nekonečné piesočné pláže a priezračne čisté more si môžete počas dovolenky a cesty do slnečného Talianska vychutnať aj mimo sezóny, pretože teploty v tejto oblasti majú čoraz bližšie k tým tropickým v priebehu celého roka.

Napriek exotickému rázu prostredia tvoria až 80 % rozlohy Sardínie hory. Charakteristickým prvkom ostrova sú aj tajomné prehistorické kamenné stavby kužeľovitého tvaru, nazývané Nuraghi, ktorých vek sa odhaduje na viac ako 4000 rokov. Nezameniteľnú ozdobu pobrežia tvoria aj Španielmi postavené veže.

Pozri si aj: Čo si obliecť na jarnú prechádzku? Módny sprievodca pre aktívne ženy

Ostrov šťastia, zdravia a dlhovekosti

Ako veľká výhoda dnes turistami obľúbenej Sardínie, ostrova, ktorý sa považuje za jednu z najzdravších krajín na svete, sa ukazuje aj to, že tento dlho zabudnutý kraj s krásnymi prírodnými scenériami, tajuplnou históriou, stále živými tradíciami a predovšetkým piesočnými plážami obmývanými priezračne čistým morom - začali zahraniční turisti objavovať len v 60. rokoch minulého storočia.

Odporúčame aj: Voda je život: Ako ju piť správne?

Sardínia

Zdroj: Andrew Mayovskyy/Shutterstock.com

Nekontrolovaný nápor turistov z celého sveta sa tak nepodpísal na nepríjemnej devastácií tejto oblasti, ktorá je vďaka tomu stále krásna, v niektorých častiach doslova nedotknutá a pripomínajúca raj na zemi, v ktorom si odpočinie nielen vaše telo, ale aj myseľ.

Vychutnať si tu okrem pláži môžete aj miestne špeciality a zdravé morské plody, ktoré sú v kombinácii s pohybom hlavnou príčinou dlhovekosti miestnych obyvateľov a pre vás tým najlepším dôvodom na relax so skutočným prínosom pre fyzické a psychické zdravie.

Zdroj úvodnej fotky: Alessio Orru/Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní