Ako vyzerajú tradičné svadobné šaty neviest z cudzích krajín?

Ako vyzerajú tradičné svadobné šaty neviest z cudzích krajín?
  • 14.03.2020
  • Michaela Kožáková

Svadba. Čo vám napadne ako prvé? Obrúčky, svadobčania, medové týždne, spokojný úsmev na tvári vaše mamy, štyri deti a nedeľné obedy u svokry, veľká nula na vašom účte, svadobný stres, rozlúčka so slobodou? 

Asi väčšina z nás hneď vykríkne svadobné šaty. Každá má tie svoje vysnívané s jemnou čipkou a nahým chrbátom, v ktorých chce zažiariť práve v tento veľký deň. Keď ich konečne nájdeme, nezaujíma nás to trojciferné číslo na cenovke ani to, koľko týždňov námahy, diét a odmietnutých tvarohových buchiet od babky nás budú stáť. Či už biele, minimalistické, veľké princeznovské, jednoduché alebo prezdobené –v našich očiach musia byť dokonalé.

Dnes je výber naozaj široký. Svadobných salónov je neúrekom, šiat ešte viac. Veľa z nás podlieha najnovším trendom, niektoré neupúšťajú od svojho štýlu a iné stavia na tradíciu.

Biely make up, nevesta v červenom, ozdoba na hlave

My, ktorí žijeme v západnom svete, pravdepodobne máme veľmi jasný obraz mladomanželského páru počas svadby: nevesta má na sebe biele šaty, zatiaľ čo ženích je v čiernom obleku, s občasnými variáciami, ktoré sa potom nazývajú extravagantné. Ale bez ohľadu na to, akej farby oblek je alebo z čoho má vyrobené pierko, len ťažko porazí niektoré z tradičných svadobných odevov z celého sveta.

Presvedčte sa sami. Prinášame vám jedenásť svadobných kostýmov, ktoré sú odrazom stoviek až tisíc rokov starých tradícií. Obliekli by ste si nejaký z nich?

Neprehliadni: Svadobné šaty po mame alebo babke: Nosia skutočné šťastie?

- Svadobné šaty neviest z rôznych kútov sveta
1 z 11

Peruánska nevesta v posvätnom údolí neďaleko mesta Cuzco, Peru

Tradičné andské svadobné šaty sú často svetlé a zahŕňajú tkané plášte a klobúky ozdobené strapcami a reflexným materiálom. Pre svadobný deň nevesty a ženícha je vyrobená špeciálna sukňa a pončo.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní