5 najzaujímavejších inšpirácii, ako využiť rebrík na svadbe

5 najzaujímavejších inšpirácii, ako využiť rebrík na svadbe
  • 13.03.2020
  • Michaela Kožáková

Svadba je jedným z najnáročnejších, ale zato najkrajších momentov v živote človeka. Od hľadania miesta, výberu najkrajších šiat, cez najlepšiu kvetinárku v meste, až po oznámenia a dokonalú výzdobu. Mnohé z nás poznajú tie prebdené noci nad rozpočtom, nekonečné rady od svokry, hodinové telefonáty, prepisovanie zasadacie poriadku a trápenie sa diétami. No, ale ak chceme, aby naša svadba bola dokonalá, takýmito vecami musí prejsť každá z nás. Sú to všetko koniec koncov príjemné starosti, pretože ich výsledkom je veľký deň, ktorého sme sa nemohli dočkať.

Jedným z tých dôležitých detailov, ktoré dotvárajú atmosféru celej svadby je výzdoba. Niekto svoje predstavy nadiktuje agentúre alebo aranžérke a iné z nás si preštudujú najnovšie trendy a pustia sa do výzdoby samé. Dnes je internet plný inšpirácií, trendov a nápadov. Rustikálny štýl, vidiecka svadba, záhradná slávnosť, honosná svadba s prezdobenými stolmi, svadba vo vinohradníckom štýle – možností je naozaj veľa. Ak máte šikovné ruky a ste kreatívne duše, dokážete si mnohé dekorácie a doplnky vyrobiť i sami. 

Rebrík v hlavnej úlohe

Nie, nemáme teraz na mysli maliarsku svadbu a ani rebrík potrebný pri vešaní výzdoby. Tento drevený pomocník môže byť vkusným doplnok na vašej svadbe. Neveríte? Čítajte ďalej a budete prekvapení, čo všetko sa dá vďaka nemu vyčarovať.

Neprehliadni: Na čo sa zabúda pri plánovaní svadby? Na toto si daj určite pozor!

Zasadací poriadok

Zdroj: pinterest.com

Zasadací poriadok

Zasadací poriadok väčšinou riešime tak, že na stôl vedľa alebo do tanierov poukladáme menovky. Ďalším spôsobom, ako milo privítať a ohúriť hostí je stojan s menami hostí a číslami stolov hneď pri vstupe do svadobnej sály. Na takýto kreatívny zasadací poriadok je rebrík ako stvorený. Jednoducho vytlačte zoznam hostí, čísla stolov, použite špagát a štipce, vetvičky, živé kvety a vytvorte si tak originálny zasadací poriadok.

Navždy v srdciach

Zdroj: pinterest.com

Navždy v našich srdciach

Svadba je dňom, kedy sa všetci veselia, šťastne usmievajú a oslavujú zväzok dvoch ľudí, ktorí sa majú radi. Každý z nás má však niekoho, koho by si prial mať v tento výnimočný deň pri sebe. Bohužiaľ, nie je to možné, ak naša milovaná babička či dedo už nie sú na tomto svete. Krásnym gestom si ich však môžeme pripomenúť. Vytlačte fotografie vašich zosnulých, dajte ich do rámikov a poukladajte na schody rebríka. Pridajte niekoľko kvetov, zapáľte sviečky a takýmto milým a symbolickým spôsobom ich majte pri sebe a uctite si ich pamiatku.

Na zdravie!

Zdroj: pinterest.com

Na zdravie!

Ďalším skvelým spôsobom, ako využiť rebrík na svadbe je na servírovanie nápojov. Jednoducho ho roztvorte, na jednotlivé schody upevnite pevné dosky a vytvorte si tak originálny bar. Takto prichystaný rebrík môžete využiť na limonády, poháre s vínom, fľaše s alkoholom. Pohrajte sa trochu s detailami a pridajte nejaké tabuľky s nápismi, sviečky či kvety vo vázach. 

Pozri aj: Svadobná hostina: Čo všetko by na nej nemalo chýbať?

Závesná dekorácia

Zdroj: pinterest.com

Závesná dekorácia

Vďaka obyčajnému rebríku si dokážete vyčarovať nádherné doplnky, ktorými oživíte svoju svadbu. Zaveste ho pod strop, omotajte ho či už eukalyptovými listami alebo popínavým brečtanom, ozdobte ho svetelnou reťazou alebo naň pripevnite poháre so sviečkami. Rebrík môžete využiť aj na dekoráciu priestoru za stolom, kde sedí novomanželský pár a vytvoriť tak pergolu, ktorú si ozdobíte podľa svojich predstáv.

Niečo pod zub?

Zdroj: pinterest.com

Niečo pod zub?

Svadobné koláče. Na tie sa tešia mnohí z nás. Skúste svojich hostí prekvapiť vkusne servírovanými zákuskami. Využite rebrík ako candy bar. Zvoľte si farebnú kombináciu, pridajte nápisy, girlandy a vytvorte si tak ďalší trendový doplnok vašej svadby.

Odporúčame: Prečo nevesta hádže kyticu? Spoznaj históriu tohto zvyku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Sofia Košťanská 25.03.20 09:23

SK
karma
-1.00

takýto zaujímavý rebrík sme videli na svadbe minulého roku. pekné

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní