Bohémska svadba v prírodnom duchu: Necháš sa aj ty inšpirovať?

Bohémska svadba v prírodnom duchu: Necháš sa aj ty inšpirovať?
  • 21.03.2020
  • Michaela Kožáková

Ak ste už začali proces plánovania svojej svadby, zistili ste, že existuje veľa štýlov, ktorým môžete prispôsobiť váš veľký deň. Ak dávate prednosť čistým líniám, možno pre vás bude najlepším riešením moderná estetika. Ak od detstva túžite po princeznovských šatách, honosne vyzdobenej sále, luxusnom menu a blištiacich sa šperkoch, svadba v glamour štýle je perfektnou voľbou.

Ak vaše srdce ukradli rustikálne zdobené stoly a živé kvety, tkané dekoratívne prvky, padajúce a ťahajúce sa kvety, množstvo svetiel a prírodných materiálov, odporúčame bohémsku svadbu!

Príroda a hippie

Bohémsky štýl tvorí oku lahodiaca kombinácia prvkov prírody, dávky romantizmu a kreatívnej individuality. Vo svete je tento štýl známy aj ako boho-chic či hippie-chic, ktorý čerpá zo slobody ducha a kultúry hippie.

Vitaj kvetinová koruna a vzdušné čipkované šaty! Boho svadby začleňujú do dizajnu eklektickú zmes prírodných, rustikálnych a historických detailov. Prevládajúcimi materiálmi sú pestré textílie, čipka, hodvábne látky, makramé doplnky, farebné stuhy. Takisto nesmú chýbať lapače snov, pierka, koberce, svetelné reťaze, sviečky, veľa živých kvetov, geometrické a starobylé svietniky, konáre, lampáše. 

Túžite aj vy po výnimočnej bohémskej svadbe? Pozrite sa na niekoľko inšpirácií, ktoré vám pomôžu pri plánovaní vašej vysnívanej svadby.

Neprehliadni: Svadobná torta s jedlými kvetmi: Najzaujímavejší trend, ktorý ťa uchváti

Kvety

Zdroj: pinterest.com

Žiadne umeliny

Kvety. Použite živé. Zabudnite na umelé prezdobené kytice. Boho štýl je plný živých kvetov v priesvitných vázach, ležérne zavesených pohárov s lúčnymi kvetmi, hustým zeleným pozadím, eukalyptovými listami, brečtanom ťahajúcim sa cez stred stola. Nič zbytočne gýčove a prestrojené. Všetko v súlade s prírodou.

A čo kytica? Stále viac neviest, ktoré chcú mať svadbu v štýle boho, si vyberá do svojich kytíc pestrú paletu a kombináciu farieb. Prevažujú pravdaže živé kvety a z farieb sú obľúbené zemité, biele, okrové. Kytice sú bohaté, ako keby práve len tak jednoducho zviazané stuhou. Veľa neviest si želá oživiť tú svoju sušenými steblami žita či okrasnými trávami. 

Ku kytici zo živých kvetov sa dokonale hodí i členka alebo korunka v tej istej farebnej kombinácií farieb.

Obrad v prírode

Zdroj: pinterest.com

Jedinečný obrad

K letnej svadbe v boho štýle sa bezpochyby hodí obrad pod holým nebom. Či si želáte byť zosobášení v parku, v záhrade pod stromom, na lúke za domom, vo vinici alebo za stodolou, dajte si záležať na "oltári". Môžete si ho pripraviť z jednoduchej pergoly, ktorú vyzdobíte kvetmi, dlhými bielymi látkami, lapačmi snov, ručne vyrobenými makramé závesmi. Alebo zvoľte oltár v tvare stanu, zaveste lampáše a pásy látky na strom, poprípade využite staré dvere. Jednoducho buďte kreatívni!

Neprehliadni: Letná svadba: Na čo treba myslieť, aby bola nezabudnuteľná?

Dekorácia stola

Zdroj: pinterest.com

Všetci k stolu!

Práve prostredníctvom dekorácie svadobných stolov môžete najlepšie vystihnúť bohémsky štýl. Drevené stoly potiahnuté cez stred makramé obrusom, veľa číreho skla, vázičiek s jednoduchými rozkvitnutými kvetmi, plávajúce sviečky, malé sukulenty, geometrické dekorácie – týmto dokonale podčiarknete celú atmosféru svadby. Dodajte tomu celému ešte šmrnc, jemnú eleganciu a zároveň príjemné osvietenie vďaka dlhým svietnikom. Nezabudnite na drevené doplnky ako napríklad podložky pod vázu, konáre.

Do výzdoby môžete zakomponovať i čísla stolov, menovky či menu. Zase nič veľmi gýčové – jednoduché línie, písmo. Obrúsok alebo príbor môžete oživiť zelenou vetvičkou rozmarínu či bobkovým listom.

Ozdobiť môžete tiež stoličky. Pripevnite na ne buď zelené listy, obviažte ich látkou a zopnite párom živých kvetov. Fantázií sa medze nekladú. 

Bohémsky štýl

Zdroj: pinterest.com

Ak sa rozhodnete pre bohémsky štýl svadby, prispôsobte mu takisto výber svadobných šiat. Ľahké, vzdušné, čipkované, dvojdielne modely. Nasúkaným, princeznovským šatám s niekoľkými sukňami musíte povedať nie. S účesom to tiež nepreháňajte – vysoké vyčesané účesy s perlami a inými trblietavými doplnkami sa k tomuto štýlu nehodia. Zvoľte jemné vlny, rozpustené vlasy alebo naoko neupravené, strapaté drdoly. 

Tortu doplňte živými kvetmi, pozvánkam dajte jedinečný vzhľad vďaka mramorovému vzoru. Pre hostí prichystajte malé pozornosti vo forme rozkošných kaktusov, lapačov snov, semienok v papierových vrecúškach a zasadací poriadok umiestnite na paletu, drevenú tabuľu alebo na veľký rám.

Našli ste sa v tomto štýle aj vy? Sme veľmi radi, ak sme vás inšpirovali.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní