Hodia sa čierne šaty na svadbu? Takáto je pravda!

Hodia sa čierne šaty na svadbu? Takáto je pravda!

Výber správneho svadobného oblečenia môže byť trochu náročný. Ak máte stanovený dress code, tak ani v tom prípade to nie je úplne jednoduché. Pretože nájsť spoločenské šaty, ktoré by zapadali do stanoveného dress code, sedeli k vášmu typu postavy a zároveň sa vám aj páčili, je skrátka náročné.

A tak pri výbere dámskych šiat nezáleží len na ich vzhľad. Podstatný je, samozrejme, ich strih, materiál a rovnako tak aj farba. A tak nastáva otázka, či sa na svadbu hodia čierne šaty.

Malé čierne šaty pri neformálnej svadbe alebo dlhé čierne šaty môžu niekomu pripadať ako jasná a hlavne skvelá voľba. Ale je to tak? Vraví sa, že čierna je pochmúrna a hodí sa len na pohreb. Poväčšine to tak býva, ale nie vždy to musí platiť. Závisí však od svadby.

Svadobná etiketa sa rokmi zmenila. Pravidlá týkajúce sa tejto farby sa zmenili tiež. Už nie je faux pas nosiť na svadby a iné radostné udalosti farbu, ktorá sa tak úzko spája so smútkom. V súčasnosti môžete dokonca vidieť družičky v elegantných čiernych šatách podľa ich vlastného výberu.

Takže, ak sa pýtate, či môžete na svadbu voliť čierne spoločenské šaty, tak odpoveď je jasná – áno. Ale, mali by ste zvážiť niekoľko faktov predtým, než si čierne šaty kúpite.

spoločenské šaty

Zdroj: pinterest.com/showmeyourmumu/

Čierne áno, ale záleží od miesta svadby

V každom kúte sveta sú úplne iné tradície. Niekde sa čierne šaty nosia aj na svadbách a dokonca už ja mnohé nevesty upúšťajú od bielych svadobných šiat a namiesto nich volia práve čierne. Je to každopádne netradičné, ale každá nevesta volí svadobné šaty podľa svojich preferencií a štýlu.

Rozhodujete sa aj vy nad čiernymi spoločenskými šatami? V tom prípade by ste mali zvážiť miesto konania svadby. Je totižto dôležité, kde sa svadba bude odohrávať. Ak ste pozvaní na svadbu na pláži, tak rozhodne čierna nie je správnou voľbou. Na svadbu na pláži sa hodia skôr svetlejšie farby, ktoré „zapadnú“ do danej lokality.

Platí to aj pri svadbe v stodole či na záhradnej svadbe. Avšak, pri formálnej svadbe, pri ktorej je stanovený dress code – večerná róba, sú čierne šaty vhodné. V tomto prípade však voľte dlhé čierne šaty.  

Ak budúci mladomanželia organizujú svadbu na formálnom mieste, ako je napríklad elegantná tanečná sála alebo kaštieľ, je vhodné, aby mal hosť čierne oblečenie. V uvoľnenom vidieckom by čierna pôsobila príliš vážne a nemiestne.

Zaujme ťa tiež: Šaty na svadbu pre svadobných hostí: Čo si obliecť na tú letnú?

šaty na svadbu

Zdroj: pinterest.com/showmeyourmumu/

Voľba je na vás, no nenoste bielu!

Všeobecne platí, že nosenie čiernej je prijateľné, pretože tento odtieň je veľmi univerzálny. Mali by ste sa však vyhýbať noseniu bielej, pokiaľ vám nie je povedané inak. Tento odtieň je vyhradený výlučne pre nevestu.

Hoci, aj pri tejto farbe sa začínajú robiť výnimky a jej nosenie je benevolentnejšie. Dokonca mnohé nevesty volia biele šaty pre svoje družičky, aby vyzerali súdržne.

Nech už sa teda rozhodnete pre akúkoľvek farbu, riaďte sa stanoveným dress code. Ak stanovený nie je, tak výber je na vás. Ak sa neviete rozhodnúť pre správne šaty, tak sa inšpirujte nižšie!

šaty na svadbu

Zdroj: pinterest.com/billyjboutique/

spoločenské šaty

Zdroj: pinterest.com/weddingdressesg/

dámske šaty

Zdroj: pinterest.com/billyjboutique/

šaty

Zdroj: pinterest.com/gcoschen/

saténové šaty

Zdroj: pinterest.com/studentrate/

elegantné šaty

Zdroj: pinterest.com/shealeighmills/

Šaty na svadbu ako hosť

Zdroj: pinterest.com/stylecraze/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní