3 dôvody, ktoré vás presvedčia o tom, že potrebujete vrchný matrac

3 dôvody, ktoré vás presvedčia o tom, že potrebujete vrchný matrac

Skvelý doplnok každej postele či akási príjemná nadstavba matraca. Aj tak by sa dal definovať vrchný matrac, známy aj pod označením topper, na ktorý mnohí nedajú dopustiť. Čo hovorí v jeho prospech a prečo by ste mali zvážiť kúpu toppera aj vy?

Pre tohto pomocníka sa môžete rozhodnúť prakticky kedykoľvek. Dôvodov existuje hneď niekoľko, no my vám predstavíme tie 3 najdôležitejšie. Poďme sa spoločne pozrieť, ktoré to sú:

1. Chráni váš matrac

Čo môže ublížiť vášmu matracu? Ide predovšetkým o pot, rozliaty nápoj, chlpy domácich miláčikov alebo roztoče. Zoznam je pomerne dlhý. A práve topper pomáha hlavnému matracu dlhšie vydržať v pôvodom, kupovanom stave a predĺžiť tým jeho životnosť. Kúpou toppera teda docielite vyšší stupeň ochrany, čo je jeho základnou funkciou.

TIP: Zháňate konkrétny rozmer? Toppery sa vyrábajú v rôznych veľkostiach. Ak teda máte doma napríklad klasické matrace 90 x 200 cm, nie je problém zohnať v tomto rozmere aj topper.

Vyskúšaj:  Teplúčko po celú zimu. Toto je 7 najhrejivejších materiálov obliečok

2. O jednu pohodlnú vrstvu navyše

Ak nie ste spokojní so svojím aktuálnym matracom, pričom s výmenou musíte ešte počkať, alebo vás trápia bolesti chrbta a krku, ďalšia extra vrstva v podobe toppera sa môže postarať o to, že sa konečne dobre vyspíte.

Pokiaľ sa vám teda zdá, že matrac, na ktorom spíte, je príliš mäkký alebo tvrdý, skúste pridať topper. Rovnako to platí aj v prípade, že spíte na vyležanom povrchu. Kúpu nového matraca však dlho neodkladajte.

Pozor: Topper predstavuje doplnkový matrac, čo znamená, že sa nesmie používať samostatne. Pri výbere je rovnako potrebné zvážiť aj jeho vlastnosti. Preferujete ortopedickú verziu, funkciu tvarovej stálosti či lepšiu priedušnosť? Tak, ako pri výbere matraca máme určité preferencie (materiál, funkcie, rozmery atď.), nemali by sme podceniť ani výber toppera.

topper na posteľ

Zdroj: Andrey Popov - stock.adobe.com

3. Univerzálny pomocník

Skladný, ľahký, tenký. Aj to sú charakteristické črty vrchného matraca. Jeho ďalšou výhodou tak môže byť aj to, že sa pomerne ľahko premiestňuje. Svoje využitie teda nájde napríklad aj v chatách, pri cestovaní či pri prespaní hostí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní