Industriálna svadba: Buď odvážna a objav čaro bývalých továrni!

Industriálna svadba: Buď odvážna a objav čaro bývalých továrni!
  • 12.06.2020
  • Michaela Kožáková

Predstavte si svadobnú hostinu v bývalej továrni na mydlá. Alebo v starom sklade s vysokými stropmi. Nie, nežartujeme. Ak aj vy máte radi vibrácie mestského života a miesta, kde sa prelínajú dávne časy s modernou dobou, tak industriálna svadba je pre vás ako stvorená.

Industriálne svadby navracajú život opusteným priestorom, ako sú bývalé továrne, sklady, mlyny a upravené lofty (podkrovie obchodného domu, továrne). Zdanlivo nevšedné detaily, ako napríklad exponovaná tehla, viditeľné rúry a cementové podlahy, vyzerajú prekvapivo krásne spárované s moderným svadobným dekorom. 

Veľké okná, vysoký strop, kovové potrubia, holé betónové alebo tehlové steny, zošúpaná farba, stĺpy uprostred miestnosti, staré drevené trámy – tieto unikátne architektonické prvky sú základom industriálnych priestorov, ktoré sa vyznačujú nádychom histórie. Najlepšie na týchto industriálnych budovách je, že niektoré z nich sú úplne prázdne, to znamená, že si môžete zvoliť výzdobu a dotvoriť priestory presne podľa seba. Kombinácia industriálnej atmosféry, minimalizmu a svadobnej výzdoby s prvkami vintage, samozrejme tiež s krásnou nevestou, vytvára jedinečnú harmóniu. 

Ako vyzerá taká industriálna svadba? Akú výzdobu zvoliť? Kde na Slovensku sú takéto priestory? Čítajte ďalej.

Pozri aj: Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu

Bohémska svadba

Zdroj: pinterest.com

S nádychom slobody

Bohémsky štýl je v posledných rokoch veľmi obľúbený. Prezentuje slobodného ducha a využíva prírodné materiály. Žiadne prestrojené či zložité dekorácie. Práve tento štýl sa veľmi hodí do surových priemyselných priestorov starých továrni, elektrární alebo moderných loftov. Celá svadba získa akúsi príjemnú a útulnú atmosféru.

Drsné steny vizuálne zjemnia lapače snov i makramé závesy. Hrubé kovové potrubia ovešané svetelnými reťazami, farebné tkané koberce, lampáše so sviečkami, výzdoba stolov zo živých kvetov – dodajte celému priestoru poetickú hĺbku a zaujímavé rozmery.

Romantická svadba

Zdroj: pinterest.com

Sladká romantika

Ste romantická duša? Viete si predstaviť svadbu v nádhernom kaštieli, ale oslovili vás aj autentické priestory bývalých priemyselných budov? Výborne! Buďte odvážna a spojte tieto dva odlišné svety. Áno, môžete do výzdoby zakomponovať ruže a červenú farbu. Nebojte sa dlhých mohutných lustrov i obrovských svietnikov, ktoré krásne rozžiaria priestory. Skrášlite stôl zeleným brečtanom či eukalyptovými listami a doplňte ich o zlaté detaily. Nezabudnite na veľké sklenené poháre s romantickými sviecami. Ostré priestory skrášlite vysokými vázami so živými kvetmi. A teraz si to celé predstavte...Dokonalé, však?

Neprehliadni: Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu

Rustikálna svadba

Zdroj: pinterest.com

Rustikálne prvky

A kto povedal, že dokonalá rustikálna svadba môže byť len niekde v stodole za dedinou? Opustené továrne a mlyny vytvárajú perfektné prostredie, pokiaľ ide o rustikálne detaily, pretože sa vyznačujú starodávnym, chátrajúcim vzhľadom. Rustikálny štýl je najmä o dreve a jeho zakomponovaní do dekorácií aj priestoru. Drevené trámy, starý nábytok, rebrík, dvere, drevené debničky ozdobené sviečkami či vázami v kombinácií s odkrytými tehlovými stenami dodávajú celému priestoru neskutočný šmrnc. 

Aj vy ste sa zamilovali do čara industriálnych priestorov? Nemusíte o takejto svadbe iba snívať. Zbystrite pozornosť. U nás na Slovensku tiež máme niekoľko takýchto jedinečných budov. Ktoré sú to?

- Industriálne priestory na Slovensku
1 z 3

Mlynica, Bratislava

Unikátne eventové priestory s pôvodnými betónovými násypníkmi umocňujú jedinečnú atmosféru spojením pôvodnej industriálnej architektúry s novým a moderným architektonickým konceptom. Tento jedinečný projekt v Bratislave slúži na výstavy, vernisáže, kultúrne podujatia, školenia aj svadby. V roku 2018 získala Mlynica cenu v kategórii „Občianske a priemyselné budovy” v oblasti architektúry.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Zuzana Jasna 06.04.21 18:52

ZJ
karma
-1.00

Viem si predstaviť, že takáto svadba má "svoje čaro". Ja zatiaľ snívam o bývaní v nejakom skvelom lofte, a keď bude ešte na super mieste, tak si "odfajknem" jeden zo snov .

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní