Kráľovské nevesty: Svadobné šaty, ktoré zmenili módu na celom svete

Kráľovské nevesty: Svadobné šaty, ktoré zmenili módu na celom svete
  • 02.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Trendy udávajú módni návrhári, francúzske módne domy a fashion weeky. Kráľovské nevesty sú ale celkom iná káva. Ich svadobné šaty určujú trend na celé desaťročia. Tak ako kedysi kráľovná Viktória očarila svojimi bielymi šatami, tak aj dnes sa strihy a detaily svadobných šiat kráľovských neviest dostávajú aj k nám celkom nenápadne. Ktorá z nás by sa nechcela vo svadobný deň cítiť ako princezná?

Princezná Diana

V roku 1981 sledovalo 750 miliónov ľudí na celom svete ako sa rozprávkový koč s budúcou princeznou zastavil pred Katedrálou sv. Pavla v Londýne. Z neho vystúpila nevesta vhodná pre kráľa. Jej šaty boli obrovské, vyrobené zo slonovinového hodvábneho taftu a bohato zdobené. Manželská dvojica návrhárov mala za úlohu vytvoriť šaty, ktoré by dokonale vystihovali Lady Dianu, novú princeznú z Walesu. Podľa nich sa k nej hodila osem metrov dlhá vlečka a 10 000 ručne prišívaných flitrov a perál.

Neprehliadni: Farebné svadobné šaty celebrít: Pretože svadba nemusí byť len biela!

princezná Diana

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Dianine šaty boli v rekordnom čase skopírované a svadobný trend bohatých sukní, nazberaných rukávov a zdobených živôtikov bol na svete. Málokto ale vedel, že návrhári mali poriadne sucho v ústach a rozbúchané srdcia, keď zbadali, ako šaty vyzerali, keď lady Diana Spencer vystúpila z koča. Sukňa bola nádherne bohatá a bohato pokrčená. Na poslednú chvíľu šaty uhládzali, no na mnohých fotkách sú zúfalo dokrkvané. Možno za tých 10 000 eur mohli látku vopred otestovať, čo myslíte?

kate vojvodkyňa

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Catherine, vojvodkyňa z Cambridgea

Familiárne ju voláme Kate a jej príbeh lásky nás dojíma a zároveň si hovoríme: „Prečo nie ja?“ Krásna a inteligentná, šarmantná a predurčená stať sa módnou ikonou. Jej svadobné šaty, podobne ako šaty princeznej Diany, boli strážené do poslednej chvíle, keď vystúpila z auta pred Westminsterským opátstvom 29. apríla 2011. Jednoduchý strih, krásne tvarujúci jej dokonalú postavu, čipka vyrobená v Anglicku a, samozrejme, diamantová tiara. Šaty s dlhým rukávom sa rýchlo stali trendom a čipka je stále vyhľadávaná, napriek tomu, že sme stihli osláviť aj tretiu kráľovskú svadbu. A len tak mimochodom, stáli asi 290-tisíc eur.

Zaujme ťa: Oscar De La Renta: Svetový dizajnér a miláčik celebrít

kráľovské nevesty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu

V roku 2018 prišla celá generácia žien o nádej stať sa členkou kráľovskej rodiny. Princ Harry si za svoju manželku vybral Meghan Markle a spôsobil tak búrku názorov.

meghan markle

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Meghan je skutočne exotická kráska. Možno aj preto boli jej šaty veľmi jednoduché, sofistikované a nahlas kričali len eleganciou. Lodičkový výstrih decentne odhalil ramená a závoj z hodvábneho tylu ju nasledoval ako jarná hmla. Či sa vojvodkyni podarí zmeniť trend svadobných šiat, to je ťažko odhadnúť. Predsa len, predstava väčšiny neviest o svadobných šatách je tradične o niečo komplikovanejšia. Aj keď návrhári po celom svete svadobnú róbu vychválili. Tieto jednoduché šaty vyšli Meghan „len“ na 230-tisíc eur. Svoju švagrinú totiž nesmela prekonať.

Kate a Meghan

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

- Anketa

KTORÁ KRÁĽOVSKÁ NEVESTA BOLA PODĽA VÁS NAJKRAJŠIA?

Odpovedalo 797 ľudí  

Princezná Diana
1%
Kate Middleton
10%
Meghan Markle
89%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní