Starostlivosť o vlasy na jeseň: Hlavné pravidlá, ktoré sa odporúča dodržiavať!

Starostlivosť o vlasy na jeseň: Hlavné pravidlá, ktoré sa odporúča dodržiavať!

Aké zložky v moderných kozmetických výrobkoch chránia krásu vlasov a kde ich hľadať? Čo vplýva na zdravie vlasov a ich kvalitu?

Vonkajšie faktory: nesprávne vybraný šampón, časté farbenie, styling prostredníctvom rôznych vlasových prístrojov. V lete je to slnečné žiarenie, morská voda, na jeseň a v zime prechádzky bez čiapky, dáždnika, vysoká vlhkosť a studený vzduch.

Vnútorné faktory: anémia z nedostatku železa, hormonálne zmeny, diabetes mellitus, chronický stres (ktorý zvyšuje hladinu kortizolu v krvi), hypervitaminóza vitamínu A, kožné ochorenia (seboroická dermatitída, ekzém, psoriáza) na pokožke hlavy, stav po narkóze. Vlasy môžu vypadávať aj po liečbe vitamínmi skupiny A alebo v dôsledku nekontrolovaného príjmu vitamínov. Jednou z najčastejších príčin straty je nedostatok kyseliny listovej, vitamínu B12, laktácia, popôrodné obdobie a zrušenie dojčenia.

Pozri aj: 3 prehrešky voči vlasom počas zimy: Čo vlasoví špecialisti neodporúčajú?

Ako sa starať o vlasy

Vlasy sú vizitkou každej ženy. Ale každá kozmetická rutina zameraná na zlepšenie stavu vlasov začína šampónom.

Medzi všetkými zložkami určenými na obnovenie stavu vlasov sú oleje považované za jedny z najúčinnejších. Aj vo svojej čistej forme olej, ako je kokosový alebo lopúchový, ľahko preniká do štruktúry vlasov, poskytuje výživu a hydratáciu.

Ale makadamiový olej si zaslúži osobitnú pozornosť. Macadamia je malý strom pochádzajúci z Austrálie. Jeho ovocím je orech, ktorý obsahuje všetky užitočné vlastnosti, obzvlášť tie, ktoré sú dôležité pre starostlivosť o vlasy. Z plodov stromu sa lisovaním za studena získava olej. To znamená, že všetky aktívne zložky sú zachované a idú priamo do ošetrujúceho produktu. Bolo dokázané, že makadamia má zmäkčujúce, hydratačné, antioxidačné, opravné a omladzujúce vlastnosti. Spomínaný olej nájdete aj v ponuke internetového obchodu https://makeup.sk. Zvyčajne je tento olej súčasťou zloženia drahých produktov. Obnovuje štruktúru vlasov, pôsobí zvnútra, posilňuje poškodené miesta a odstraňuje lámavosť.

Zaujme ťa aj: Lupiny vo vlasoch – aké sú príčiny a možnosti riešenia tohto problému?

Ale vyživovať vlasy olejom zvnútra je len polovica úspechu. Je veľmi dôležité dodatočne chrániť vlasy pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi prostredia. Odborníci špeciálne vyvinuli prírodnú ošetrujúcu zložku Eucerit. Práve on pôsobí ako bariéra medzi zdravím vlasov a škodlivým vonkajším svetom.

Komplexná regenerácia a ochrana vlasov sa tým ale nekončí. Aktívne častice sa tiež stanú užitočnými zložkami šampónu a kondicionéru. Vo výrobkoch skenujú oblasti vlasov a nachádzajú poškodené prvky. Zdravie vlasov sa teda zlepšuje práve v tých oblastiach, kde je obzvlášť nedostatok.

Ďalším pomocníkom bude panthenol, alebo inými slovami, provitamín B. Preniká do jadra vlasu a posilňuje ho zvnútra. Panthenol navyše urýchľuje rast vlasov, spevňuje korienky a zväčšuje objem účesu. Čo môžeme povedať, táto zložka chráni aj pred ultrafialovým žiarením a slnko je relevantné aj v zimnom období.

Nakoniec, najlepším priateľom vlasov je tekutý keratín. V skutočnosti ide o celý komplex aminokyselín a vitamínov. Tekutý keratín má mikroskopické rozmery, čo znamená, že ľahko preniká hlboko do vlasu cez mikrotrhlinky a utesňuje ich zvnútra. Takáto prísada okamžite urobí vaše vlasy hodvábnymi a poslušnými.

Neprehliadni: TOP domáce masky na vlasy z Aloe vera: Ktorú z nich si zamiluješ?

Tipy na starostlivosť o vlasy

  1. Pred spaním a umývaním si vlasy určite prečešte.      
  2. Dávajte si pozor stravu. Ovplyvňuje aj kvalitu vašich vlasov.
  3. Šampón aplikujte len na korienky vlasov. Vlasy tak nestratia objem a končeky nebudú suché.
  4. Vlasy budú lesklé, ak ich na konci umývania opláchnete studenou vodou.         
  5. Nechoďte spať s mokrými vlasmi.
  6. Styling vydrží dlhšie, ak ho urobíte na dôkladne vysušených vlasoch.          
  7. Pravidelne sa strihajte, aby ste predišli rozštiepeným končekom.
  8. Pri stylingu nezabudnite použiť tepelnú ochranu.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Milka Damašková 01.12.22 15:43

MD
karma
132.00

Mne na príliš suché vlasy pomáha aj maska z vajíčka s olivovým olejom a medom.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 06.12.22 08:34

MF
karma
100.00

suché vlasy sú aj môj problém...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní