Máte plné zuby klasiky? Objavte s nami svadobné sukulenty!

Máte plné zuby klasiky? Objavte s nami svadobné sukulenty!
  • 19.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Keď sa povie svadba, väčšina neviest si predstaví pivónie, hortenzie či ruže. Ak chcete svojich hostí prekvapiť a vystúpiť z klasiky (aj keď na nej nie je nič zlé), prípadne máte plné zuby ružovej, objavte s nami svadobné sukulenty. Pozrieme sa spolu na to, ako vyzerajú a ako sa dajú využiť vo výzdobe, svadobnej kytici, v pierkach či ako darčeky pre hostí.

Čo sú to sukulenty?

Slovo sukulent pochádza z latinského succus, čo znamená šťava. Ak teda zahrniete do svojej výzdoby tieto zaujímavé rastlinky, vaša svadba bude celkom iste poriadne šťavnatá. Sukulenty dokážu zachytiť veľké množstvo vody, ľahko znášajú extrémne sucho, prebytok tepla aj svetla. Prežijú aj počas dlhých období sucha. Bez vlahy zvládnu aj niekoľko mesiacov, prípadne aj rok.

Mohlo by ťa zaujať: Originálne svadobné menu, ktorým potešíš každého hosťa

svadobná kytica trochu inak

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Sukulent v svadobnej kytici

Možno si poviete, že tvrdá a dužinatá rastlinka do kytice nepatrí. Sukulenty sú však krásne zelenkavé a pomerne odolné. Vo vašej svadobnej kytici budú pôsobiť zaujímavo a veľmi výrazne. Navyše si ku kytici ľahko doladíte aj svadobné pierko pre ženícha. Šikovná kvetinárka vám poradí, akými kvietkami sa dajú sukulenty doplniť. Môžete ostať v zelenej, alebo sa pohrať s inými kvietkami a vaša kytica bude pôsobiť bohato.

unikátna svadobná kytica

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

svadobné pierko pre ženícha

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Svadobná výzdoba a sukulenty

Všestranné využitie týchto kvietkov nesporne oceníte, ak chystáte malú svadbu, prípadne túžite po exotike. Sukulenty môžete využiť ako dekoráciu na stoly, ale aj ako doplnkovú dekoráciu do priestoru. Kombinovať ich môžete so sviečkami a pri extravagantnej výzdobe aj s kamienkami. Budú sa hodiť aj do vypichovanej okrúhlej ikebany, ktorá vám následne vydrží veľmi dlho živá.

Odporúčame: Ako správne objednať kvety na svadbu? Drž sa týchto zásad!

svadobná výzdoba a sukulenty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Darčeky pre hostí

A čo tak pohrať sa so svadobnými menovkami a prekvapiť svojich hostí malým darčekom? Kartičku s menom môžete do črepníčka s kvietkom zapichnúť, alebo postavte črepník priamo na menovku. Ak máte k dispozícii niekoho, kto ovláda kaligrafiu, určite to využite. Spojíte tak dve veci dohromady. Darček s menom, ktorý bude vašim hosťom pripomínať váš svadobný deň.

menovky ako darčeky pre svadobných hostí

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

zaujímavé menovky pre svadobných hostí

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Sukulenty môžu byť aj príjemný synonymom vášho života po svadbe. Keď sa minie romantika medových týždňov a prídu „suché“ dni plné bežných starostí a povinností, váš vzťah to zvládne rovnako ľahko ako tieto rastlinky. Zároveň vám pripomenie, že obyčajné dni sú tiež fajn, ale z času na čas treba manželstvo poliať dúškom romantiky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 05.04.21 16:19

KS
karma
133.00

Vyzerá to veľmi pekne a skvelo sa to hodí najmä na letnú svadbu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní