Nechajte sa inšpirovať: Ako na svadobné fotenie

Nechajte sa inšpirovať: Ako na svadobné fotenie
  • 12.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Krásna nevesta a usmiaty ženích sú základnom každej peknej fotky. Aby ste ale boli s fotografiami spokojní a radi si ich prezerali, je lepšie sa na fotenie pripraviť. Prvým krokom je zvyknúť si na objektív a z času na čas sa nechať vyfotografovať len tak. Druhým krokom je príprava zoznamu zaujímavých fotiek a rekvizít. Aj váš fotograf vám poradí ako na svadobné fotenie. No vydávate sa len raz a fotografie vám ostanú navždy.

Neprehliadni: Darčeky pre svadobných hostí: Čo darovať družičkám a ženám?

čiernobiele fotenie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ako nemať dvojitú bradu na fotkách?

Najdôležitejšie je držanie hlavy. Mali by ste ju mať zodvihnutú, nie pyšne, ale tak, ako keby ste sa dívali do očí niekomu, kto je od vás o pár centimetrov vyšší. Ramená zatlačte dolu a hlavu jemne dopredu, ako keby ste sa nakláňali k bozku. Ak hlavu zatlačíte dozadu, dvojitá brada vás neminie.

nápady na svadobné fotky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ako nemať na fotografiách škaredé ruky?

Ruky nikdy nepritláčajte k telu, budete ich mať tučné, ako keby „rozpľasnuté" na tele. Radšej si dajte ruku na bok. Zdôraznite tak líniu svojej postavy, pás a celkovo budete pôsobiť štíhlejšie. Dôležitý je tiež celkový postoj. Povedzte družičke, ktorá bude s vami počas fotenia, aby vám pripomenula, že sa nesmiete hrbiť.

fotenie pred kostolom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

fotenie pri vode

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Pracujte s rekvizitami a priestorom

Majú vaše družičky rovnaké šaty? Alebo majú družbovia rovnaký doplnok? Využite to na fotografiách. Ak máte domáceho miláčika alebo deti, tie na vašich fotografiách nesmú chýbať. Opýtajte sa na rekvizity aj svojho fotografa. Dáždniky, či už farebné, transparentné alebo čipkované. Staré rámy obrazov, bicykle alebo gramofóny. Fotografie by mali hovoriť aj o vašich záľubách a o tom, ako spolu trávite čas. Je partner rybár? Urobte si fotografiu, ako vás chytá na háčik. Cestujete? Vytiahnite na fotenie kufre. Športujete? Na fotenie si zbaľte bežecké topánky alebo futbalovú loptu.

fotky družbov

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Kvalitný make-up

Kvalitný make-up sa postará o to, aby ste na fotografiách vyzerali dobre. Ak partner nebude veľmi protestovať, troška púdru zabezpečí, aby sa mu nelesklo čelo, ale iba oči. Do kufríka záchrany si pribaľte všetko, čo budete potrebovať na osvieženie make-upu. Fixačný sprej, zmatňujúce papieriky, púder, rúž a lesk na pery (budete sa veľa bozkávať a usmievať), vodu bez bubliniek, vatové tyčinky a tampóniky. A už len – Úsmev, prosím!

Zaujme ťa: Originálne svadobné menu, ktorým potešíš každého hosťa


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 16.02.20 17:25

KS
karma
133.00

Môj názor je, že na fotografovi na svadbu netreba šetriť, lebo iba to jediné nám po svadbe zostane ako spomienka na tie krásne chvíle :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní