Svadba na poslednú chvíľu: Čo potrebujete vedieť?

Svadba na poslednú chvíľu: Čo potrebujete vedieť?

Niekto svadbu plánuje s ročným predstihom, iný s tým polročným. Nechcete na nič čakať, nič siahodlho zariaďovať, jednoducho sa chcete vziať čo najskôr? Skôr ako sa pustíte do rýchlej akcie, mrknite na nasledujúce riadky, nech si užijete spoločný štart vášho manželstva na jednotku. Svadba na poslednú chvíľu nie je nereálna.

Rýchla svadba rozhodne nie je výplod fantázie, len nesmiete počítať s nemožným a dúfať v zázrak. Vždy je zásadné staviť na sedliacky rozum a pristupovať k zariaďovaniu so zodpovedným prístupom. Čím skôr svadbu chcete, tým skôr budete nútení zľaviť zo svojich požiadaviek a predstáv.

Pochopiteľne, každá svadba sa odvíja od finančného rozpočtu. Ujasnite si, koľko prostriedkov máte k dispozícii, aké sú vaše predstavy a možnosti. V hlave si tiež zosumarizujte počet hostí, nech môžete zvoliť reštauráciu alebo iný podnik, v ktorom bude hostina prebiehať.

Neprehliadni: Je svadobný koordinátor dôležitý pomocník alebo zbytočný luxus?

last minute svadba

Zdroj: Shutterstock®

Svoji do troch mesiacov

Ak je vaším prianím prežiť svadobný deň do troch mesiacov od vášho rozhodnutia, nemusíte sa obávať, všetko bez väčších problémov stihnete. V otázke svadobného obradu v Európe či exotike sa snúbenci obracajú na svadobné agentúry, prípadne na špecializované cestovné kancelárie. Tie sa postarajú o zariadenie dokumentov a povolení, letenky, transfer a ubytovanie.

Stále viac neviest v rámci svadobných príprav vsádza na svadobného koordinátora. Využiť môžete konzultáciu, svadbu na kľúč alebo koordinovanie svadobné dňa. Pre ideálnu plynulosť príprav svadobného špecialistu kontaktujte vo chvíli, kedy máte jasno v termíne. Pomôže vám nájsť ideálnu lokalitu, rovnako ako odporučí overené kontakty.

dekorácie na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Klaďte si reálne ciele

Ak sa chcete vydávať veľmi rýchlo a ctíte myšlienku, že už včera bolo neskoro, budete si musieť mnohé odpustiť. Atraktívne lokality ako zámky a hrady budú rezervované. Prípadne môžete zistiť voľné termíny v menších a menej známych objektoch. Pre jednoduchosť a plynulosť obradu i hostiny počítajte s usporiadaním na jednom mieste. Tiež všedné dni sú z pohľadu vyťaženosti ďaleko viac flexibilné. Väčšina svadieb sa koná spravidla cez víkend. To isté platí o voľnejšej kapacite z radov svadobných dodávateľov. Máte niekoľkokrát vyššiu šancu, že vami preferovaný fotograf, kaderníčka, vizážistka, cukrárka alebo floristka bude v týždni k dispozícii práve vám.

Najrýchlejšia a zároveň najlacnejšia svadba

Ten, kto sa chce vziať na radnici a manželstvo osláviť doma na záhrade alebo na chalupe, sa v rámci plánovania musí prispôsobiť matrike. Inak máte vyhraté. Šaty alebo biely kostým zaobstaráte na e-shope alebo v svadobnej požičovni. Svadobnú kyticu možno uviazať z rastlín podľa aktuálnej ponuky. Mnoho snúbencov oceňuje nenáročnosť v ohľade zariaďovania.

Pozvánky rozošlete emailom, alebo vytvoríte na Facebooku hromadnú udalosť pre vybraných priateľov a tam ich informujte. Okamžitá spätná väzba príde vhod. V prípade, že je termín svadby naozaj zo dňa na deň, nezabúdajte sa prispôsobiť tiež svadobčanom, zvlášť tým, na ktorých prítomnosti vám záleží.

Ani pri rýchlej svadbe sa nechcite vzdať dekorácií a ozdôb. Dokážu totiž navodiť pravú atmosféru. Neváhajte požiadať o pomoc svedkov, družičku, kamarátku či vašu sestru. Začnite od tých zásadných bodov výzdoby a podľa časových možností pokračujte k maličkostiam.

Prečítajte si: Čo všetko obsahuje svadobný rozpočet? Zostavte si ho!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní