Svadobná výzdoba z gypsomilky: Pre niekoho fádna a pre iných ohromná!

Svadobná výzdoba z gypsomilky: Pre niekoho fádna a pre iných ohromná!

Gypsomilka, tiež známa ako nevestin závoj, sa najčastejšie využíva len na akési doladenie svadobnej kytice alebo výzdoby. Jej jemné biele kvietky sú však samé osebe čarovné a majú oveľa väčší potenciál, než si myslíte. Kytice doladí do dokonalosti a najčastejšie sa kombinuje s rôznymi druhmi kvetov. No neohúrila vás veľkoleposť tejto drobnej kvetinky, ktorá ani nie je taká drahá, ako by sa mohlo zdať? Aj samotná kytica vytvorená len z tohto drobného kvietku dokáže ohúriť na prvý pohľad. Stačí sa len do nej zamilovať a uvidíte, že ju budete chcieť mať aj vo svojej svadobnej výzdobe.

Gypsomilka v centre pozornosti

Kyticu sme už spomenuli, no čo by ste povedali na venček pre seba (napr. na čepčenie) alebo pre malé družičky? Kvety gypsomilky krásne vyniknú aj vo svadobnom účese, ktorý si môžete prispôsobiť podľa seba. Ak zvolíte zapletaný účes, zopár kvietkov zapichnite do vrkoča. Ak budete voliť drdol, tak aj v tom prípade môžete tento nevestin závoj voliť ako doplnok vo vlasoch.

Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá fádne, keďže má drobné biele kvietky, no tie môžeme považovať aj za jej prednosti. Ľahko sa kombinuje s inými farbami, no ak chcete mať jednotnú výzdobu, tak voľte tón v tóne alebo siahnite len po bielych kvetoch a doplnkoch.

Ľahkosť gypsomilky ocenia úplne všetci. Je to ľahučký kvietok, ktorý môžete využiť aj na výrobu svadobných pierok pre hostí. Stačí len menší trs obmotať nejakou prírodnou šnúrkou alebo jutovinou a hneď máte krásne pierko na vintage svadbu. Alebo na svadbu v prírodnom duchu.

Nevestin závoj môžete v rámci svadobnej výzdoby využiť úplne všade. Môžete ňou vyzdobiť kostol, svadobnú sálu, dozdobiť svoj svadobný účes, ozdobiť vašich svadobných hostí, pridať do ikebany a pod. Nepoužívajte ju však ako výzdobu na svadobné auto – drobné kvietky by to nemuseli vydržať. A, aby sme nezabudli, tak gypsomilka je celkom odolná a bez vody vydrží aj niekoľko hodín.

Pozri aj: Svadobný účes v bohémskom štýle: Zamiluješ sa na prvý pohľad!

1 z 19

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 02.05.21 11:17

karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní