Svadobný maximalizmus: Totálna katastrofa alebo trend, ktorý ťa dostane?

Svadobný maximalizmus: Totálna katastrofa alebo trend, ktorý ťa dostane?
  • 31.07.2020
  • Michaela Kožáková

Zo všetkých strán počúvame, že menej je viac. Tento rok jedným zo svadobných trendov je, prekvapivo, maximalizmus. Váš veľký deň má byť v roku 2020 ešte väčším práve vďaka tomuto štýlu. Čo je to vlastne ten maximalizmus? Jedná sa o estetiku nadbytku, ktorá sa skladá zo zmiešaných vzorov, nadmerných, ale lukratívnych prvkov a sýtych farieb. Jeho filozofiu možno zhrnúť ako „viac je viac“, v kontraste so spomínaným minimalistickým heslom „menej je viac“.

Svadby v maximalistickom štýle sú charakteristické odvážnymi farbami, trblietkami, dokonalým dizajnom, ich súčasťou sú dramatické inštalácie, hojná a bohatá výzdoba stolov, závesné svetlá, viacfarebné dekorácie, rôzne textílie. Ako taká svadba vyzerá? Kde všade sa dajú využiť prvky maximalizmu? 

Pozri aj: Metalické doplnky vo svadobnej výzdobe: Stavíš aj ty na tento trend?

Svadobné dekorácie

Zdroj: pinterest.com

Všetko alebo nič

Pri svadobnej výzdobe priestorov sa nemusíte vôbec krotiť. Vsaďte na obrovské kvetinové inštalácie, zrkadlové gule, neónové a svetlé farby. Nechajte sa strhnúť explóziou textúry a zmesou tradičných a moderných kvetov. Ruže, hortenzie a všetky tie kvety, ktoré sa spájajú s typickou svadbou vo vidieckom štýle, vytvárajú dokonalé súznenie s orchideami, proteami, trávami a zaujímavými kvetmi rôznych tvarov. Práve odvážne kytice a dekorácie hrajú kľúčovú úlohu pri maximalistických svadbách. Farebné, pestré a ešte viac farebné. Na to nezabudnite. 

Dokonalý gýč

Zdroj: pinterest.com

Dokonalý gýč

Áno, presne takto nám môžu niektoré dekorácie pripadať. Ako taký pravý gýč. Ak sú však farby a vzory starostlivo zladené a skombinované, výsledkom je neobyčajná a vkusná súhra. Dôležitým krokom pri výzdobe stola je, aby ste dodržali vrstvenie rôznych farieb, vzorov a textúr, čím vytvoríte bohatý a pútavý efekt. Veľmi pekne vyznie, ak je výzdoba založená na jednom spoločnom aspekte – napríklad na niekoľkých tónoch rovnakej farby alebo na zachovaní jedného vzoru, ktorý drží celý koncept pohromade. 

Ak chcete výzdobu svadobného stola ešte viac maximalizovať, stavte na kvetinové inštalácie vo forme tzv. kvetinových oblakov, vysokých váz s padavými kyticami, obrovských kvetinových vencov. Použite kombináciu jasných, výrazných kvetov, ktoré doplníte o hodvábne stuhy.

Svadobný pár

Zdroj: pinterest.com

Nielen nevesta

Svadobné šaty v štýle maximalizmu sa nesú v duchu veľkých sukní, zložitých vzorov, čipiek, výšiviek, perál, dlhých a širokých rukávov. Nesmieme zabudnúť na pestré ozdoby hlavy doplnené o kvety. Tento svadobný štýl neobchádza ani ženíchov. Pánske obleky sú charakteristické zaujímavými úpravami a návrhmi, detailami a vrstvami. Pruhované košele pod farebným sakom, kvetovaná potlač alebo kravata, zamatové obleky. Čo poviete na takúto hravú fantáziu?

Svadobná torta

Zdroj: pinterest.com

Chutné umenie

Svadobné torty sú okázalou ukážkou filozofie maximalizmus. Viacfarebné korpusy, veľa kvetov, lístkov, ozdôb, vzorov a tvarov. Možno sa niektorí teraz chytáte za hlavu a vravíte si: „Ktorý pekár toto mohol dopustiť?!" Nuž, milé nevesty, na takéto sladké diela je treba mať trochu odvahy. 

Našli ste sa v tomto štýle? Páčia sa vám niektoré prvky maximalizmu? Prezrite si galériu nižšie a nechajte sa inšpirovať ďalšími nápadmi. 

Neprehliadni: Vintage svadobné dekorácie: Ako vniesť trochu histórie do svadobnej výzdoby?

- Svadobný maximalizmus
1 z 15

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

organizovanie svadby

Čo čítajú ostatní