Svadobné menu: Na čo všetko by si mala myslieť pri jeho výbere?

Svadobné menu: Na čo všetko by si mala myslieť pri jeho výbere?
  • 01.09.2018
  • Beáta Hnátová

K dokonalej svadbe patrí nepochybne aj perfektné jedlo. Svadobné menu a jeho príprava však dá veľa práce. Začať treba výberom stravovacieho zariadenia, čo je v dnešnej konkurencii a širokej ponuke dosť náročné. Aj keď zvládnete tento prvý bod, stále vás toho čaká viac, než dosť. Na čo všetko však treba myslieť pri zostavovaní svadobného menu?

Odporúčame: Svadobná kytica v boho štýle: S týmito kvetmi budeš ako víla!

jedlo na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Recenzie, recenzie a opäť recenzie

Čím viac názorov budete na stravovacie zariadenie počuť, tým lepšie. Dôveryhodnosť každej z nich však treba jednotlivo zvážiť, ako aj to, či ich budete brať do úvahy. Vyspovedajte svojich známych, kamarátov, rodinu či iných svadobčanov a rozhodujte s partnerom spoločne. Nič vám však nevytvorí lepšiu mienku, ako vy sami, preto neváhajte a navštívte zariadenie. Čo je však dôležité - pýtajte sa, personál vám na vaše otázky určite rád odpovie.

Ak ste sa na výbere gastro zariadenia zhodli, pokračuje zostavením svadobného menu. Tu zas odporúčame skúšať a kombinovať. Kvalitnejšie podniky už umožňujú svojim klientom absolvovať ochutnávku svadobného menu, čo je tá najlepšia možnosť. Nielenže si menu vyskúšate na „vlastný jazyk“, ale môžete popri chuti porovnať aj jeho vzhľad.

Bude sa ti páčiť: Svadobné šaty strieborného plátna: Poznáš ikonické nevesty?

svadobný catering

Zdroj: Shutterstock®

Klasická zostava vs. špeciálne podmienky

Menu ako také určite začnite prípitkom. Na výber máte cinzano, vermut, prípadne môžete vybrať šumivý sekt ako slávnostnejšiu alternatívu. Po prípitku sa začína podávať predjedlo. Niekto túto časť vynechá, no či predjedlo do svojho svadobného menu zaradíte, je len na vás. Pokračuje sa polievkou, ktorá býva zväčša podávaná v misách a následne hlavným jedlom.

Práve hlavné jedlo je najdôležitejšou časťou menu, preto si na ňom dajte záležať. Pri jeho výbere však treba zvážiť aj faktory, ako napríklad výdatnosť jedla. V letných horúčavách hostia ocenia jedlá, ktoré nie sú ťažké a mastné, preto by ste možno mali zvoliť ľahšie jedlá, ako sú vyprážané. Nepodceňujte ani veľkosť porcií. Vyberajte tak, aby to, čo vidíte na tanieri, zasýtilo naozaj každého.

Aj keď tento deň patrí vám – už mladomanželom – mali by ste brať do úvahy aj špeciálne potreby vašich hostí. Nachádza sa na vašom zasadacom poriadku niekto, kto z vlastného presvedčenia alebo zo zdravotných dôvodov prijíma špeciálnu stravu ? Dajte aj im možnosť užiť si večer naplno s lahodným jedlom. Pri potvrdení účasti uveďte možnosť výberu svadobného menu pre vegetariánov, vegánov, celiatikov či alergikov.

svadobný prípitok

Zdroj: Shutterstock®

Svadobné menu pomáha dotvoriť ucelený obraz o vašej svadbe. V poslednej dobe sa však dobrý dojem dosiahne práve vďaka detailom, ktoré chutné jedlo sprevádzajú. Milou pozornosťou môže byť napríklad vytlačené svadobné menu priamo na stole. Vaši hostia tak dopredu vedia, čo na svojich tanieroch uvidia a takéto menu ladí s výzdobou na svadobných stoloch.

Jedlu sa venuje špeciálna pozornosť nielen po chuťovej, ale aj po vizuálnej stránke. Food styling predstavuje umenie správneho dekorovania surovín na tanieri. Vtedy dokážeme jedlo vnímať všetkými zmyslami, pričom ako prvým vnímame zrakom. Jedlo by už teda na prvý pohľad malo zaujať. Druhým zmyslom v poradí je čuch - lahodná vôňa - a na záver znamenitá chuť.

Neprehliadni: Kvety vo vlasoch či minimalistický drdol? Vyber si svoj svadobný účes 

slané jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

svadobná torta

Zdroj: Shutterstock®

Výhodou svadobného menu je to, že nepotrebujete dezert. Svadobní hostia majú na výber z koláčov, ktoré sú podávané na hostine počas celého večera. Ak by sme však mali niečo vybrať, určite považujeme za dezert svadobnú tortu, na ktorú už všetci netrpezlivo čakajú a túžia zistiť, či je aj taká lahodná ako dobre vyzerá.

Pozri aj: Oscar De La Renta: Svetový dizajnér a miláčik celebrít


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní