Svadobná manikúra: Ako si vyrobiť výživný zábal na ruky?

Svadobná manikúra: Ako si vyrobiť výživný zábal na ruky?
  • 07.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Obhrýzate si nechty a už teraz tŕpnete, ako tento zlozvyk zamaskovať vo svadobný deň? Alebo len viete, že by ste im mali venovať väčšiu pozornosť? Nechajte si nechty profesionálne upraviť a predtým nasledujte jednoduchú starostlivosť, ktorú zvládnete aj doma. Takto si nechty a ich okolie dokonalo pripravíte na úpravu pred svadbou. Svadobná manikúra je dôležitou výbavou každej nevesty. A na to, aby boli vaše nechtíky krásne a aby sa dali ľahko upravovať, naozaj veľa nepotrebujete.

Hydratácia a ochrana

O svoje nechty a ruky sa musíme starať rovnako ako o pokožku tváre, tela alebo vlasy. Naše ruky sú vystavené vonkajším vplyvom. V zime zabúdame na rukavice a v prehriatych priestoroch prichádza pokožka o hydratáciu veľmi rýchlo. V lete zase na ruky pôsobí slniečko, ktoré ich síce opáli do exotiky, ale zároveň spôsobuje starnutie pokožky a rovnako tak nám pokožka rúk a nechty prichádzajú o vodu.

Zaujme ťa: Poradíme: Ako naplánovať svadobný obrad v prírode

ako sa starať o nechty

Zdroj: Shutterstock®

Dôležitá je preto ochrana rúk, najmä taká tá základná starostlivosť. Používanie kvalitného krému na ruky a nechty, ale aj vyhýbanie sa práci so saponátmi bez rukavíc je základnom. K týmto procedúram si raz týždenne môžete dopriať aj zábal, resp. masku na ruky a nechty.

Jednoduchá maska na nechty

V malej miske spojte dve polievkové lyžice olivového oleja, jednu lyžicu medu a zopár kvapiek citrónovej šťavy. Všetko dobre premiešajte a v hustej vrstve si zmes naneste na ruky a najmä na končeky prstov, aby sa nechty dobre „napili“.

starostlivosť o nechty

Zdroj: Shutterstock®

Ruky potom vložte do plastových rukavíc. Najlepšie je recyklovať tie, ktoré si musíte nasadiť, keď kupujete voľné pečivo. Aj tak putujú do koša, tak prečo ich ešte nevyužiť? Tento zábal funguje skvelo, ak máte ruky v teple. Pokojne si ich teda ešte schovajte do veľkých kuchynských chňapiek. Stačí, ak vydržíte 15 minút nič nerobiť.

hydratácia ruky a nechty

Zdroj: Shutterstock®

Je potrebné, aby ste sa o nechty začali starať minimálne mesiac pred svadbou. Ak máte do svadby mesiacov viac, nemusíte čakať. Spravte si raz do týždňa čas na skrášľujúce procedúry. Nemusíte kvôli nim navštevovať salóny a míňať peniaze. Venujte sa chvíľku sama sebe, relaxujte a stres vyháňajte oknom von.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:22

KS
karma
133.00

Mám veľmi jemné nechty, ktoré sa mi nedarí vypestovať, vždy sa mi štiepia, takže manikúru budem zrejme riešiť gélovými nechtami, alebo inou metódou. Len nech to pôsobí prirodzene :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní