Svadobná torta s jedlými kvetmi: Najzaujímavejší trend, ktorý ťa uchváti

Svadobná torta s jedlými kvetmi: Najzaujímavejší trend, ktorý ťa uchváti

Zamýšľali ste sa niekedy nad všetkými trendmi, ktoré k nám prichádzajú, spravia dojem a potom odídu? Asi takto to je aj v cukrárskom svete – vo svete svadobných tort. Aj svadobné torty totižto podliehajú trendom, ktoré skutočne dokážu zanechať dojem nielen u neviest, ale aj u svadobných hostí. Kým niekoľko rokov dozadu sme si na svadbách pochutnávali na tortách potiahnutých fondánom, postupne sa tento trend menil a bol nahrádzaný marcipánom alebo poťahom zo sušeného mlieka. Tomu však pred pár rokmi odzvonilo. Trendom boli nahé svadobné torty, ktoré neobsahovali príliš veľa krému a boli tak lahodnejšie a chutnejšie.

A mení sa to aj teraz. Svadobné torty roku 2020 prinášajú rôzne vzory zdobenia, ktorým sa nedá odolať. Makramé vzor, kvety maľované krémom, rôzne ťahy štetcom, ale aj svadobné torty zdobené jedlými kvetmi sú trendom tohto roka. Poviete si, že jedlé kvety tu už boli dávno. Áno, súhlasíme, ale nie v takej podobe ako dnes. V minulosti boli totižto jedlé kvety vyrábané práve zo spomínaného sušeného mlieka alebo marcipánu a dnes sa využívajú skutočne vypestované kvety, ktoré je možné konzumovať. Tie svadobnej torte dodajú razom iný modernejší vzhľad.

Svadobná torta s jedlými kvetmi

Možno sa vaši svadobní hostia budú na tortu pozerať s „odporom“, pretože kvety sú na to, aby sa dávali do vázy a zdobili stôl, ale keď tortu ochutnajú, budú spoznávať nové neobjavené chute.

Svadobné torty pôsobiace dojmom rozkvitnutej lúky sa hodia predovšetkým na záhradnú svadbu alebo svadbu konajúcu sa pod holým nebom. Takáto svadobná torta sa však môže krásne vynímať aj v svadobnej sále, v ktorej môže byť stredobodom pozornosti.

Je však možnosť, že sa nestretnete s pochopením svadobných hostí, ktorí neradi experimentujú. Treba im však vysvetliť, že kvety sa jedli už odjakživa. Nielenže krásne vyzerajú a voňajú, ale majú aj netradičnú chuť. Niektoré sú kyslé, iné sladšie či neutrálne. No kvety môžu tortu nielen skrášliť, ale aj zvýrazniť jej chuť a poštekliť tak chuťové poháriky. Inšpirujte sa nasledujúcou galériou a vyberte si tortu, ktorá vás očarí na prvý pohľad!

Odporúčame: Svadobné tenisky pre nevestu, ženícha aj hostí: Vsadíš na pohodlnosť?

- Inšpirácie na svadobné torty s jedlými kvetmi
1 z 17

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní