Svadobné dary a peniaze na svadbu: Ako o nich hovoriť?

Svadobné dary a peniaze na svadbu: Ako o nich hovoriť?
  • 14.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Hlavne diplomaticky

Po oznámení zásnub sa ako prvé o slovo prihlásia svadobné mamky. Vašu svadbu plánujú, odkedy ste sa narodili. Pokiaľ budú hradiť väčšiu časť nákladov, nechajte ich vybrať svadobnú drobnosť alebo im zverte nejakú časť svadby. Výber koláčikov, alkoholu alebo ich požiadajte, aby urobili zoznam hostí, ktorých chcú pozvať na svadbu. Výroba zasadacieho poriadku je pomerne náročná a budete vďačná za každú pomoc.

Prečítajte si aj: Darčeky pre svadobných hostí: Čo darovať družbom a hosťom?

svadobní rodičia

Zdroj: Shutterstock®

Ako hovoriť o peniazoch

Citlivá téma, no občas je potrebné o nej hovoriť. Nikdy nežiadajte o konkrétnu sumu. Opýtajte sa, na čom by sa chceli rodičia alebo iný rodinný príslušník podieľať. Babky zvyknú ponúknuť tortu, mamky zase svadobné šaty alebo kvety. Pokojne môžete povedať, že ste nejakú svadobnú vec ešte neriešili a ak majú záujem ju prebrať, budete im vďační.

Svadobné dary v krabiciach

Pri rozdávaní pozvánok vám mnohí položia otázku, aký dar by ste chceli dostať. Faktom je, že od každého hosťa nejaký ten dar dostanete. Tak prečo im nedať možnosť vybrať si. Pokiaľ máte zariadenú domácnosť alebo si ju zariaďujete a potrebujete konkrétne veci, skúste si vytvoriť jednoduchú webovú stránku. Môžete na ňu zavesiť drobnosti (lyžice, naberačky, plastové dózy), ale aj nákladnejšie veci (kávovar, žehlička, hriankovač). Hostia si môžu vybrať, čo vám darujú a na stránke to odkliknú. Nedostanete tak veci dvojmo, nebudete sa trápiť s vecami, čo nepotrebujete. Hostia si môžu vybrať, čo vám chcú darovať.

svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

ako vybrať svadobný dar

Zdroj: Shutterstock®

Svadobné dary v obálkach

Ak vám hostia pri pozývaní povedia, že vám nebudú kupovať dary, ale radšej vám podarujú hotovosť, aby ste si niečo kúpili, povedzte im rovno, na čo šetríte. Ak vás čakajú výdavky spojené s bývaním alebo plánujete zaujímavú svadobnú cestu, budú mať pocit, že prispievajú na konkrétnu vec. Takto sa budú ešte viac cítiť spojení s vašimi posvadobnými aktivitami. A ak uvidia fotky na sociálnej sieti z vašej dovolenky, môžu si povedať, že k vašej radosti prispeli aj oni.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní