Svadobný tanec otca a dcéry: 9 najkrajších piesní, ktoré dojmú každého!

Svadobný tanec otca a dcéry: 9 najkrajších piesní, ktoré dojmú každého!
  • 11.09.2020
  • Michaela Kožáková

Svadobný deň sám osebe je plný emócií, radosti, sĺz šťastia a veselej nálady. Je to jeden z najkrajších medzníkov nielen v živote ženícha a nevesty, ale i rodičov a najbližších, ktorí spolu s nimi zdieľajú túto špeciálnu chvíľu. 

Jedným z najkrajších momentov na svadbe je tanec otca a nevesty. Práve tento tanec je jeden z najočakávanejších bodov svadobného programu. Predstavte si, ako vkročíte na parket s vaším milovaným otcom a začnete tancovať do príjemnej melódie. Všetci vaši hostia ostanú v nemom úžase a vy takýmto spôsobom preukáže úctu a lásku človeku, ktorý pri vás stál celý váš život. Je to on, kto vám každý večer čítal rozprávku na dobrú noc, držal kameru na vašom prvom baletnom vystúpení, učil vás bicyklovať sa a bol vždy vaším najväčším fanúšikom. Vaša spoločná pieseň by mala odrážať váš jedinečný vzťah s otcom a zahrnúť roky krásnych spomienok. 

Neprehliadni: Novomanželský tanec: Čím svojich svadobčanov okúzliš?

rodičovský tanec

Zdroj: Shutterstock®

Rockové balady, country, romantická klasika

Ako vybrať tú správnu pieseň? No, v prvom rade treba vedieť, na čo sa dá váš otec nahovoriť. Možno nie je veľký „showman" a maximálne na čo ho prehovoríte bude dvoj minútová ľudovka „Na trenčianskom moste". Samozrejme, aj ten rytmu najneschopnejší ocko a netanečník vám túto prosbu neodmietne, veď je to predsa váš veľký deň, ale na druhej strane ho zase nechcete stresovať a trápiť zložitou choreografiou. Veď už len to, že sa jeho dcéra vydáva je dosť veľké sústo (ak nerátame tých otcov, ktorí vytiahli ohňojstroj z pivnice, keď ste oznámili, že sa idete vydávať).

Ako dlho by mal tanec trvať? Neexistuje žiadne pravidlo, aký dlhý by mal byť. Pravdepodobne, ani vy sa nechcete trápiť dvadsať minútovým tancom a skákať po parkete s vyplazeným jazykom. Ak si chcete natrénovať nejaký špeciálny tanec, nemal by byť veľmi dlhý.

Prvým krokom pri výbere tanečného čísla je zvoliť si štýl. Napríklad klasické pesničky s romantickými tónmi sú ideálne na tradičných svadbách. Elegantnou voľbou je valčík. Pri ňom však je dobré vedieť ho tancovať, takže ak ho neovládate, budete sa ho musieť naučiť. Rockové balady, ako napríklad od Led Zeppelin, Aerosmith, Erica Claptona či Bruca Springsteena sú nestarnúcimi hitmi, ktoré chytia za srdce. 

Máte svadbu v stodole, na vidieku alebo rustikálne inšpirovanú? Svadobné tanečné country piesne sú pre vás skvelou voľbou. Ak ste vyrastali pri počúvaní country hudby s otcom alebo ste srdcom vidiecke dievča, vyberte si napríklad krásne skladby od Paula Simona, Tima McGrawa alebo Kacey Musgraves. Krása country hudby je vo vyjadrení pocitov. 

Môžete si tiež vybrať z ľúbezných slovenských pesničiek alebo populárnych hitov od speváčky Beyonce, Ellie Goulding, Bruna Marsa, Meghan Trainor. 

Nezabúdajte, že tanec s vaším otcom, hrdinom, by nemal byť ukážkou tanečných schopností, ale mal by byť sentimentálnym momentom, ktorý v sebe skrýva nezabudnuteľné spomienky na detstvo. Ak máte nejakú obľúbenú pesničku, na ktorú ste sa s otcom po nedeľnom kostole bláznili, zatiaľ čo mama dovárala obed, vyberte si práve ju.

Ak je váš otec veľký srandista, vy ste to po ňom zdedili a humor je to, čo vás oboch vystihuje, pripravte si pre hostí super zábavnú choreografiu, ktorú zatancujete na mix rôznych piesní. Môžete si nasadiť slnečné okuliare, obuť si rovnaké tenisky alebo nasadiť si klobúky.

Prinášame vám deväť pekných piesní pre spoločný tanec otca a dcéry. Nechajte sa inšpirovať. 

1 z 9

Michal Dočolomanský - Otec


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobný tanec

Čo čítajú ostatní