Rady pre vyber svadobnej obrúčky: Kde začať, keď nemáte žiadnu predstavu?

Rady pre vyber svadobnej obrúčky: Kde začať, keď nemáte žiadnu predstavu?

Nájsť zásnubný prsteň, ktorý by sa vám páčil, je náročnou úlohou pre vášho partnera. Môžu to byť dní, týždne a dokonca aj mesiace, čo sa snaží vybrať prsteň, pri ktorom by ste mu zaručene povedali áno. Avšak, viete čo? Na prsteni vôbec nezáleží. Ak je to vaša pravá láska a vy jeho, tak prsteň by nemali zohrávať rolu pri tom, či poviete ÁNO alebo NIE! Dôležitejšia je láska, porozumenie, zdieľanie rovnakých hodnôt atď.

Ak sa odhodlal a pokľakol, tak vám blahoželáme. Teraz vás čaká spoločná misia, a to kúpa svadobných obrúčok. Ak máte stanovený dátum svadby, tak výber obrúčok rozhodne nepodceňte. Budú vás sprevádzať a zdobiť po zvyšok života.

Máte jasnú predstavu o tom, ako by mala vaša obrúčka vyzerať? Tak v tom prípade ste na správnej ceste nezrušiť nervy pri ich výbere. Stačí len zájsť za klenotníkom, ktorý vašej predstave vdýchne reálnu podobu. V prípade, že žiadnu predstavu nemáte, tak sa nechajte inšpirovať. Máme pre vás rady, ako si obrúčky vybrať.

Pozri aj: Ako na svadbu v glamour štýle? Čo na nej nesmie chýbať?

TOP rady pre výber svadobných obrúčok

V prvom rade je potrebné zohľadniť váš štýl, a to, čo sa páči vám a vášmu partnerovi. Sú to skôr tradičné kúsky, vintage prstene alebo skôr niečo modernejšie a sofistikovanejšie? Vyberte také prstene, ktoré sa k vám budú hodiť najviac.

  • Nájdite kúsok, ktorý bude dopĺňať váš zásnubný prsteň.

Zásnubný a rovnako aj snubný prsteň budete pravdepodobne nosiť spoločne na jednom prste. Zásnubný prsteň sa nosí na ľavom prstenníku a rovnako tak aj obrúčka. Platí však, že obrúčka by mala byť doplnkom k zásnubnému prsteňu. Nemalo by to byť opačne. Ak máte výraznejší zásnubný prsteň, obrúčka by mala byť decentnejšia.

  • Obrúčka by mala byť pohodlná a sedieť ako uliata

Pravdepodobne budete obrúčku nosiť každý jeden deň. Práve preto by mala byť „pohodlná“. Nesiahnite po obrúčke, ktorá vás ohúri na prvý pohľad no s odstupom času budete ľutovať, že zvolili práve takú. Obrúčka by vám v prvom rade nemala na prste „zavadzať“ a rovnako by ste ňou nemali narážať do vecí alebo sa o vecí zachytávať.

  • Zohľadnite svoje finančné možnosti

Áno, obrúčky sú pomerne drahé a patria k vyšším výdavkom v rámci celej svadby. Skôr, než zavítate do klenotníctva, sadnite si nad svadobný rozpočet a vopred si stanovte finančný limit na snubné prstene. Aj financie vás môžu v konečnom výsledku ovplyvniť pri výbere obrúčok a ich finálnom vzhľade.  

Zaujme ťa aj: DRDOL ako svadobný účes pre nevestu: Jednoduchý, elegantný, s doplnkami i bez

Ako sa starať o svadobné obrúčky?

Vybrali ste si? Vedeli ste už vopred, aké obrúčky chcete? Tak to vám blahoželáme, pretože ste si ušetrili množstvo nervov. Samozrejme, jedna vec je vybrať obrúčky a druhá sa o nich starať, aby si udržali svoj lesk a vydržali čo najdlhšie bez poškodení. Práve preto by ste sa mali zamerať aj na čistenie obrúčok, keďže ich nosíte, resp. budete nosiť každý deň.

Spôsob ich čistenia v prvom rade závisí od typu kameňa a osadenia, pre ktoré ste sa rozhodli. Hoci sú snubné prstene určené na neustále nosenie, v niektorých prípadoch je lepšie svoj kúsok nechať v šperkovnici, aby sa nepoškodil alebo ste ho nestratil (pri záhradkárčení, pri kúpaní v mori, pri práci s rukami,...).

Snubné prstene môžete čistiť tak, že ich na päť minút namočíte do jemného kúpeľa z bežného mydla na riad a teplej vody. Raz do roka sa oplatí dať prsteň skontrolovať a vyčistiť klenotníkovi. Ten skontroluje, či nie je prsteň poškodený (napr. prasknutý),či sa neuvoľnili kamienky. Zároveň prsteň profesionálne vyčistí a vyleští, vďaka čomu bude vyzerať ako nový.

Neprehliadni: Ako vybrať vhodný svadobný oblek? S našimi tipmi to zvládneš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní