Ako na svadobný make-up, ktorý vydrží celý deň? Toto sú tajné triky

Ako na svadobný make-up, ktorý vydrží celý deň? Toto sú tajné triky

Veľa neviest sa trápi s otázkou správnych šiat, ale čo make-up? Aj ten by vám mohol váš deň nepríjemne prekaziť. Poradíme, na čo si dať pozor a aké produkty použiť. Možno vám to už párkrát napadlo, ale ak nie, tak sme vám práve túto myšlienku do hlavy nasadili my. Čo robiť, aby svadobný make-up vydržal celý deň? Len málo žien má svoju make-upovú rutinu tak dokonalú, že im líčenie vydrží od rána až do večera. Preto sa spoločne pozrieme na niekoľko zásadných bodov, ktoré vám otázku ohľadom make-upu uľahčia.

1. Vodoodolná riasenka alebo umelé riasy

Áno, môžete plakať šťastím a dojatím, no potom by ste boli rozhodne nerady, ak aby vašu tvár otravovali tmavé kruhy. Zďaleka to však nemusí byť tak vážne. Vodoodolnú riasenku môžete zvoliť vo chvíli, keď sa obávate opadanej farby z maskary pod očami alebo nepríjemných šmúh. Snívate aj o bábikovo natočených riasach a nedarí sa vám ich urobiť? Možno bude lepšie, ak si nalepíte umelé riasy. Rozhodne si to ale nacvičte dopredu, nie je to tak jednoduché, ako sa zdá.

Prečítaj si: Umelé riasy: objemové, 4D či 3D? Ako si vybrať tie správne na svadbu?

svadobné líčenie

Zdroj: Shutterstock®

2. Kvalitná báza pod make-up

Medzi hydratačným krémom a make-upom dajte priestor naneseniu podkladovej bázy. Zastupuje prvý a jeden z najdôležitejších krokov, ktoré môžu mať výrazný vplyv na výdrž vášho líčenia. Stačí ju naniesť jemným poklepaním do pleti. Pozor však na výber správnej podkladovej bázy. Tú si vyberajte podľa typu svojej pleti - ak je vaša pleť mastná, siahnite po zmatňujúcej báze. Ak máte pleť suchú, dozaista oceníte hydratačnú podkladovú bázu. Skvelá je aj rozjasňujúca báza, vďaka ktorej bude vaša pleť žiariť. 

3. Zmatňujúci púder

Nezabudnite svoju perfektne upravenú pleť zafixovať zmatňujúcimi a najlepšie transparentným púdrom. Voľte radšej transparentný než farebný, ktorý by vám mohol zanechávať škaredé mapky, postupne sa vytrácať alebo oxidovať na pleti.

svadobný make up

Zdroj: Shutterstock®

4. Fixačný sprej

Báza pod make-up, báza pod očné tiene, púder, ale úplné maximum pre výdrž svojho svadobného líčenia urobíte až vtedy, ak celý proces zavŕšite fixačným sprejom na make-up. Dnes už nie je problém takéto spreje zohnať aj v drogérii za pár eur. Zatvorte oči a jednoducho stlačte rozprašovač. Vaše líčenie sa potom ani nehne.

5. Kontúrovacia ceruzka a báza pod rúž

Ak túžite po stále dokonale upravených perách, nemali by ste zabudnúť na ich dôkladnú prípravu. Začnite peelingom, pokračujte dôkladnou hydratáciou (prebytok balzamu alebo oleja odtlačte do papierovej vreckovky), potom naneste bázu na pery a po nej ešte celé pery vykreslite kontúrkou. Až teraz môžete vyfarbiť svoje pery obľúbeným rúžom alebo leskom. My odporúčame dlho držiace farby na pery!

Tak a teraz už sa s vaším svadobným líčením nemôže nič stať!

Neprehliadni: Príprava na deň D: Ktoré procedúry musí nevesta absolvovať?

Aktualizovaný článok: 8.10.2022


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní