Ako si vybrať svadobnú agentúru a čo od nej čakať

Ako si vybrať svadobnú agentúru a čo od nej čakať
  • 02.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Svadobné prípravy sú náročné. Je množstvo vecí, na ktoré nebudete pripravená a ešte viac vecí, na ktoré nebudete mať čas. Najjednoduchší spôsob ako sa vyrovnať s množstvom práce, je osloviť skúsenú svadobnú agentúru. Ako si vybrať svadobnú agentúru? Poradíme.

Ako si vybrať svadobnú agentúru?

Spoľahlivú agentúru spoznáte jednoducho. Referencie na internete budú najmä pozitívne. Nenechajte sa odradiť, ak natrafíte na jeden alebo dva negatívnejšie komentáre. 100 % úspechu nemá nikto. Čas odpovedí na e-mail alebo správu na sociálnej sieti nepresiahne 24 hodín. Rýchlosť odpovedí a reakcií bude pre vás dôležitá najmä vtedy, keď sa dátum vášho dňa D bude približovať. Svadobné prípravy s vami preberú pekne postupne. Od výberu miesta a dátumu svadby, ak ho ešte nemáte, až po samotný svadobný deň. 

Pozri aj: Budeš tehotná nevesta? Povieme ti, na čo všetko treba myslieť

svadobný plánovač

Zdroj: Shutterstock®

Čo sa opýtať na prvom stretnutí?

Dôležité je vedieť, čo agentúra poskytuje. Opýtajte sa teda na všetky služby. Svadobná agentka by mala mať prehľad o správnej postupnosti počas príprav a poradiť vám vo všetkom, čo budete potrebovať. Skúsená agentúra bude tiež poznať väčšinu priestorov, bude vedieť poradiť s výzdobou aj logistikou. Opýtajte sa preto na všetky hlavné aj doplnkové služby, ktoré poskytujú. Čím viac dodávateľov môžete prenechať na agentúru, tým menej starostí budete mať. Opýtajte sa tiež na cenu práce, výšku účtovanej provízie a aj na to, či sú konzultácie zahnuté v cene.

Čo bude agentúra zabezpečovať?

Sú veci, ktoré musíte vybrať vy. Svadobné menu, druh alkoholu, formálne záležitosti a podobne. Agentúra pracuje najmä vo svadobný deň. Postarať by sa mali o celkovú výzdobu, presuny hostí, výzdobu miesta obradu, nachystanie darčekov pre svadobných hostí aj komunikáciu s dodávateľmi. Pokiaľ budete mať na svadbe špeciálne aktivity (ochutnávky vín alebo alkoholu), detský kútik pre najmenších, špeciálne koláčiky, ovocné stoly alebo iný svadobný program, týchto dodávateľov bude koordinovať agentúra. Postarajú sa o všetko, čo budete potrebovať a svadbu môžu koordinovať až do odchodu posledného hosťa.

svadobný plánovač

Zdroj: Shutterstock®

Voľný pád?

Možno sa vám bude chvíľku zdať, že sa zbavujete príliš veľa zodpovedností. Ale v momente, keď si pripravíte zoznam vecí, ktoré musíte stihnúť pár dní pred svadbou, ten pocit hneď zmizne. Počas príprav sa musíte naučiť niektoré veci delegovať. Najväčšou výhodou svadobných agentúr je to, že nestrácate kontrolu nad svadobnými prípravami. Stále si môžete vybrať veci, ktoré si chcete pripraviť sama alebo spolu s družičkami. Tie menej príjemné a na čas náročné veci potom môžete nechať na agentúru. Dôležité je naučiť sa presúvať časť svojich zodpovedností, aby ste si svoju svadbu skutočne užili.

- Anketa

VYUŽILI BY STE SLUŽBY SVADOBNEJ AGENTÚRY?

Odpovedalo 11 ľudí  

Áno
27%
Nie
73%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní