Deti a svadba: Ako ich všetky zvládnuť?

Deti a svadba: Ako ich všetky zvládnuť?
  • 26.11.2018
  • Beáta Hnátová

Pozvánky sú odoslané, hostia pomaly potvrdzujú svoju účasť a vy ste zistili, že vašej svadby sa zúčastnia aj deti? Deti a svadba vám nejdú dokopy? Obávate sa, ako nápor týchto drobcov zvládnete? Rýchlo svoje obavy zahoďte, pretože s našimi radami rozhodne všetko ustojíte. Skúste si prejsť všetky naše tipy a zistíte, že sa na váš blížiaci deň D so všetkými hosťami tešíte.

Deti na obrade

Aj túto možnosť je potrebné zvážiť. Ak vám vaši hostia potvrdili účasť na svadobnej hostine, je pravdepodobné, že sa zúčastnia aj samotného obradu, či už v kostole alebo na úrade. V tomto prípadne je na ich rodičoch, aby zvážili, či sú deti dostatočne vyspelé na to, aby obrad zbytočne neprerušovali. No zodpovednosť sa nevytráca odchodom z kostola. Vstupom do svadobnej sály sa práveže ešte zvyšuje. Preto by ste ako mladomanželia mali brať ohľad na to, že deti strávia v tomto priestore niekoľko hodín a prispôsobiť im ho najmä po bezpečnostnej stránke tak, aby sa im nič nestalo.

Bude sa ti páčiť: Svadobné fotenie: Dá sa na ňom ušetriť?

dievčatko v kostole

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Nezabúdajte na zábavu!

Najlepším spôsobom, ako skrátiť deťom čas, je zabaviť ich. Osvedčeným riešením je napríklad detský balíček, o ktorom sme už písali a link na tento článok nájdete nižšie. Druhou možnosťou je vytvorenie kútiku pre deti, v ktorom bude stále niekto ochotný sa im venovať. V prípade, že je detí viac, môžete vytvoriť aj mini program, ktorý im venujete a zapojíte ich do neho. V tejto interaktívnej aktivite sa určite nájdu a ani len nepostrehnú, ako im ten čas letí.

Odporúčame: Deti na svadbe: Prezradíme ti, ako si ju užiť aj s tými najmenšími

deti hrajúce kalčeto

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Buďte pripravení na všetko!

Pokiaľ viete, že ku vám zavítajú aj detskí hostia, určite by ste sa na nich mali dobre pripraviť. Na to, aby si mohli vychutnať svadobnú večeru spolu so svojimi rodičmi, budete potrebovať detské stoličky. Pri potvrdzovaní účasti preto od rodín vyžadujte aj informáciu, či sa zúčastnia večere aj s deťmi, aby ste sa na túto možnosť mohli pripraviť. Pamätajte však aj na mamičky, ktoré prídu s batoľatami. Tie určite ocenia pokojnú miestnosť, kde sa budú môcť počas tancovačky uchýliť s drobcami. Táto miestnosť im poskytne ochranu od hluku, ale aj priestor na prebaľovanie a dojčenie.

kojenie

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Ako s odchodom?

Keďže sami rodičia poznajú svoje ratolesti najlepšie, určite budú vedieť, kedy je ten správny čas na odchod. Je samozrejmé, že by určite radi ostali dlhšie, je však potrebné mať pre nich pochopenie, aj keď vám je ľúto, že odídu skôr. V prípade, že je vaša svadba vzdialená od miesta ich bydliska, skúste im ponúknuť ubytovanie. Určite radi ocenia, že nemusia domov takto večer cestovať a v prípade, že si dieťa nevyžaduje v noci sústavnú prítomnosť rodiča alebo pravidelné kŕmenie, tak máte šancu, že sa rodič po uspávaní vráti a užije si večer spoločne s vami.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 05.04.21 15:52

KS
karma
133.00

Dobrou voľbou je vytvorenie detského kútika pre deti na svadbe :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní