Inšpirácie pre zásnuby? Tieto miesta ho donútia pred tebou pokľaknúť

Inšpirácie pre zásnuby? Tieto miesta ho donútia pred tebou pokľaknúť
  • 07.06.2019
  • Michaela Kožáková

Inšpirácie pre zásnuby? Niekedy muži potrebujú trošku „postrčiť“. Ešte nemáš prsteň? Už si ho konečne dostala? Niektoré z vás dostávajú túto otázku až príliš často. Pri návšteve babky, na káve s kamarátkou, od mamy počas nedeľného obeda, od kolegyne v práci či malého zvedavého krsniatka. Vy otrávene odpovedáte NIE a tvárite sa, že je vám to úplne jedno a tvrdíte, že manželstvo je len obyčajná formalita a svadba je drahý špás. V duchu si však seba predstavujete v nádherných čipkovaných bielych šatách, s kyticou čerstvých ruží a dokonalým líčením. Večer v posteli premýšľate, prečo vás ešte nepožiadal o ruku. Variť viete. Téma, keď nevieš variť, tak sa nevydáš, je mimo vás. Ku kaderníčke chodíte raz do mesiaca a na kozmetiku raz za dva týždne, takže by ste boli celkom „ekonomická“ manželka. Kde je teda problém? A možno sa váš partner obáva, či nájde ten správny prsteň pre vás. Alebo či vlastne bude z vašich úst počuť áno. A možno čaká len na ten správny moment. Tak už neprehľadávajte zásuvky a vrecká na nohaviciach a pomôžte mu. Naplánujte výlet alebo dovolenku na miesta, ktoré ho „donútia“ požiadať vás o ruku. Máme pre vás niekoľko tipov.

Inšpiruj sa: Žlto-sivá svadobná výzdoba: Žiarivá farba a trošku nostalgie

Santorini

Zdroj: Shutterstock®

Santorini

Tento ostrov patrí medzi najnavštevovanejšie miesta v Grécku. Ten, kto tam ešte nebol, určite pozná jeho modrobiele domy poukladané v útesoch s úchvatným výhľadom na tyrkysové more. A tie romantické západy slnka. Ak ho toto miesto nedostane „na koleno“, tak sa zbaľte a aspoň na mesiac ostaňte u svojej mamy. Možno sa spamätá. :)

Kapadokia

Zdroj: Shutterstock®

Kapadokia

To vážne? Turecko je obľúbenou destináciou, kam sa chodí poriadne zabaviť, vyhriať, najesť, oddýchnuť si a nakupovať. Ale žiadať tu o ruku? Neďaleko mesta Kayseri sa nachádza údolie s kamennými útvarmi a útesmi s dychberúcim výhľadom. A tí najväčší romantici môžu požiadať partnerku pri tichom východe slnka v teplovzdušnom balóne niekoľko metrov nad krajinou nádherných koní – ako nazývajú Kapadokiu. 

Bali

Zdroj: Shutterstock®

Bali

Krásny indonézsky ostrov je v poslednej dobe veľmi obľúbeným miestom nielen pre oddych, single cestovateľov, ale je aj známou svadobnou destináciou. Čo tak žiadosť o ruku na súkromnej pláži pri večeri so sviečkami? Gýč? Ruku na srdce, ktorá z vás by povedala nie?

Rím

Zdroj: Shutterstock®

Rím

Známa turistická destinácia nielen pre veriacich. Pravdepodobne by bolo ťažké zachytiť ten správny moment, ktorý bude môcť využiť na požiadanie o ruku bez davu ľudí naokolo a tlieskajúcich turistov. Ale pri západe slnka, v prítmí, pod múrmi okúzľujúceho kolosea to bude nielen romantické, ale i nezabudnuteľné.

Verona

Zdroj: Shutterstock®

Verona

Čo môže byť romantickejšie ako požiadanie o ruku pod balkónom, kde sa niekoľko storočí dozadu zamilovaný Rómeo vyšplhal za svojou milovanou Júliou? Shakespear nikdy nebol vo Verone a jeho postavy boli vymyslené. Dom so slávnym balkónom mesto kúpilo od rodiny Dal Cappello, znelo to podobne ako Capulet – meno rodiny Júlie, a spravilo z neho turistickú atrakciu spojenú s tragickou láskou mladého páru. Ale na tom predsa nezáleží, stále vás tu môže požiadať o ruku. 

Mohérske útesy

Zdroj: Shutterstock®

Mohérske útesy

Slávne útesy, ktoré sa nachádzajú v juhozápadnej časti Írska, sú jedným z najčistejších miest s nádhernou scenériou. Studené vlny zúrivo narážajúce na mohutné útesy dotvárajú atmosféru a vy sa budete cítiť, ako keby ste v tom momente boli na svete len vy dvaja. 

Taj Mahal

Zdroj: Shutterstock®

Taj Mahal

Nádherný pomník z bieleho mramoru je symbolom večnej lásky. Tento div sveta nachádzajúci sa v Indii dal postaviť vládca Shah Jahan pre svoju milovanú manželku Mumtaz Mahal, ktorá zomrela pri pôrode. Aj napriek davom turistov toto miesto má svoje kúzlo a žiadosť o ruku pri tejto monumentálnej pamiatke by bolo kúzelné.

Kilimandžáro

Zdroj: Shutterstock®

Kilimandžáro

Tak táto možnosť je pre všetkých horolezcov a milovníkov lezenia. Požiadanie o ruku vo výške 5 895 metrov nad morom má svoje čaro. Manželstvo je cesta a výstup na túto horu je v tomto prípade symbolický.

Zámok Hluboká

Nemusíme chodiť ďaleko. Pre rozprávkové duše je zámok v Hlubokej nad Vltavou postavený v gotickom štýle ako stvorený pre požiadanie o ruku a možno aj neskôr pre svadbu. Zámocký park plný rozkvitnutých záhonov a cudzokrajných drevín je len bodkou za dokonalou atmosférou.

Požiadanie v daždi

Zdroj: Shutterstock®

Na svete je veľa romantických miest, ktoré sú ako stvorené pre požiadanie o ruku. Od luxusných reštaurácií cez nekonečné pláže, vysoké budovy až po parížske uličky a benátske gondoly. Nemusíte však chodiť ďaleko alebo míňať celoročné úspory. Výnimočným a jedinečným môže byť aj požiadanie o ruku v daždi v parku, kde ste sa prvýkrát stretli alebo za domom pod stromom, kde ste sa ako deti hrávali. 

Kde vás požiadal o ruku ten váš vyvolený?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní