Peniaze ako svadobný dar: Zabudnite na plnú obálku, buďte kreatívni!

Peniaze ako svadobný dar: Zabudnite na plnú obálku, buďte kreatívni!

Pozvánka na svadbu dokáže potešiť každého svadobného hosťa, s ktorým chcú mladomanželia osláviť ich vstup do spoločného života. No zároveň s radosťou prichádza aj stres, pretože každý hosť hneď začne premýšľať nad svadobným darom. Čo mladomanželom podarovať? Kúpiť im vybavenie do domácnosti, kurz, zájazd, wellness pobyt alebo im prispieť na spoločnú budúcnosť? Mnohí v tom majú úplne jasno a volia radšej obálku plnú peňazí. Odpadajú tak starosti s hľadaním alebo vyrábaním svadobného daru.

Avšak ani peniaze nie sú úplným nestresujúcim riešením. Mnohí totižto nevedia, koľko peňazí do obálky vložiť. Podľa nepísaného pravidla by ste svojim finančným svadobným darom mali pokryť aspoň náklady mladomanželov, ktoré vynaložili na stravovanie a pod. Teda, zväčša sa stravná jednotka na osobu pohybuje okolo 30 – 100 €. Svojim darom by ste túto čiastku mali pokryť, plus je vhodné prirátať aj čosi naviac. Ako však darovať peniaze kreatívnejšie než len v obyčajnej bielej obálke?

Pozri aj: Svadobná výzdoba vo farbe Very Peri: Poteší hostí aj družičky

Obraz, origami či strom peňazí

Darujte mladomanželom ich prvý milión (poskladané peniaze) alebo vytvorte zaujímavý obraz z bankoviek. Bankovky môžete len jednoducho vložiť pod sklo alebo ich môžete poskladať a vytvoriť tak zaujímavejší obraz (napr. s dátumom svadby, iniciálami mladomanželov,...).

Máte záľubu v skladaní papiera alebo skôr mladomanželia? Tak sa vrhnite do hľadania inšpirácii, ako z bankoviek poskladať origami. Potešte mladomanželov napríklad takou holubičkou z bankoviek alebo motýlikmi. Ak sú vášnivými rybármi, tak bankovky poskladajte do tvaru ryby a vložte do akvária. Pri skladaní origami sa medze nekladú, dávajte si však pozor, aby ste bankovky nepotrhali.

V rozprávkach na stromoch rastú jaternice, v realite zase peniaze. Darujte mladomanželom strom plný peňazí, šťastia a radosti. Bankovky buď pomocou origami poskladajte do tvaru vtáčikov alebo stočte a zaveste pomocou špagátika na konárik.

Odporúčame: Výzdoba svadobného stola: Ktorý štýl je ten pre teba?

Truhlica plná peňazí i hodnotné autíčko

A čo taký tajný poklad či truhlica plná peňazí? Stačí si len zaobstarať truhlicu, vysypať do nej čokoládové mince, nejaký ten perlový náramok, zlaté kamienky a stočené bankovky do zvitku. Poprípade to môžete manželom trošku sťažiť a vytvoriť im mapu k pokladu, hlavolam alebo môžete priamo zohnať zaujímavé drevené krabice, ktoré sa nedajú len tak ľahko otvoriť – nech sa mladomanželia chvíľku potrápia.

Ďalším pozoruhodným nápadom je model autíčka, ktorý má priviazané bankovky o výfuk. Poprípade môžete voliť len obraz autíčka, z ktorého vychádzajú stočené bankovky priviazané o zadnú časť auta.

Viac inšpirácií, ako darovať mladomanželom peniaze o niečo kreatívnejšie než len v bielej obálke, nájdete v nasledujúcej galérii.

- Finančný svadobný dar
1 z 15

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní