Šaty na svadbu pre svadobných hostí: Čo si obliecť na tú letnú?

Šaty na svadbu pre svadobných hostí: Čo si obliecť na tú letnú?

Letné, teplé a bezstarostné mesiace sú idylickým obdobím roka na organizovanie svadieb. Práve toto obdobie je najžiadanejším čo sa týka svadobnej sezóny. Práve v lete sa koná najviac svadieb, keďže je vonku teplo a nevesty nemusia myslieť na teplejšie oblečenie.

Svadobné šaty tak majú možnosť vyniknúť v plnej kráse, keďže ich nevesty nemusia prekrývať vrchnou vrstvou – napríklad koženou bundou alebo rifľovou bundou.

Leto je nielenže teplé, ale aj bohaté na voňavé kvety, ktoré krásne zapadnú nielen do záhradnej svadby, ale aj tej v interiéri. Leto má proste niečo do seba aj keď je potrebné rátať s vysokými vonkajšími teplotami. Avšak, ako to je z pohľadu hostí?

Ak sa chystáte na letnú svadbu a neviete, čo si obliecť, tak sa nechajte inšpirovať. Máme pre vás niekoľko tipov na šaty na svadbu, ktoré sa hodia k bezstarostnej atmosfére tohto ročného obdobia. Ak máte stanovený dress code, tak sa ho držte. A ak nie, tak sa pokojne odviažte, no nezatieňte nevestu.

saténové šaty

Zdroj: pinterest.com/hebeosofficial/

hodvábne šaty

Zdroj: pinterest.com/billyjboutique/

šaty na svadbu

Zdroj: pinterest.com/showmeyourmumu/

Formálna svadba – „black tie“ dress code

Na prvý pohľad sa môže zdať, že zvoliť vhodné spoločenské šaty na svadbu, resp. na formálnu svadbu je náročné. A najmä pokiaľ sa koná práve v lete. Avšak, ak dostanete pozvánku práve na takúto svadbu, zamerajte sa predovšetkým na materiál šiat. Skvelou voľbou je satén alebo hodváb, ktorý príjemne chladí a dobre odvádza pot.

Dlhé lesklé šaty sú v tomto prípade skvelou voľbou. Voliť môžete aj nohavicový kostým, ku ktorému však odporúčame zladiť lodičky.

Čo sa týka pánov, tak tí to majú o niečo jednoduchšie. Pri formálnej svadbe je prvou a jedinou voľbou smoking. Ten môžete voliť v čiernej farbe alebo v alternatíve, akou je polnočná modrá. K tomu lakované mokasíny a môžete vyraziť na svadbu.

Neprehliadni: Kvetinové svadobné šaty: Trend, pre všetky romantické nevesty

modré šaty

Zdroj: pinterest.com/SHEINofficial/

letné šaty

Zdroj: pinterest.com/showmeyourmumu/

žlté šaty

Zdroj: pinterest.com/weddingforward/

Polo-formálna letná svadba

Z časti formálna, ale aj neformálna – aj taká môže byť svadba. Ako sa obliecť na svadbu ako hosť v tomto prípade? Dámam sú odporúčané dlhé šaty, avšak pri ich farbe sa môžete trochu odviazať. Vhodné sú šaty v odtieňoch modrej, zelenej, žltej alebo ružovej. K šatám však dolaďte lodičky alebo topánky na podpätku.

Pánom sa odporúča voliť tmavý oblek v námorníckej alebo sivej farbe, doplnený o kravatu. Takto docielite poloformálny a stále elegantný vzhľad.

Zaujme ťa aj: Biele šaty pre družičku: Konkurujú šatám samotnej nevesty?

letné šaty

Zdroj: pinterest.com/ruffled/

Neformálna letná svadba

Pri neformálnej svadbe máte viac-menej voľnú ruku vo výbere šiat. Odborníci na etiketu odporúčajú najmä šaty bez ramienok, šaty na ramienka, šaty bez rukávov alebo tzv. zavinovacie šaty. Čo sa týka farby, tak lepšou voľbou sú svetlejšie odtiene, pokojne voľte aj kvetinový vzor. Voliť však môžete aj krátke šaty.

Pri topánkach sa tiež nemusíte držať žiadnych striktných pravidiel. Zvoliť môžete sandále alebo topánky na podpätku.

Páni majú pri neformálnej svadbe voľnú ruku. Ich prvá voľba vôbec nemusí padnúť na oblek. Vhodné sú spoločenské nohavice, košeľa a sako. Sako však môžete nahradiť vestou alebo ho nemusíte na seba vrstviť vôbec.  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

letná svadba

Čo čítajú ostatní