Salty bar: Slané dobroty na svadbu

Salty bar: Slané dobroty na svadbu
  • 25.05.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Sladkosti patria k svadobnému stolu akosi automaticky. Milujeme krásne vyzdobený ovocný stôl alebo candy bar, resp. sladký stôl. Čokoládové a ovocné koláčiky krásne vyzerajú, voňajú a chutia ešte lepšie. Ale čo tak pripraviť pre svadobných hostí slané pochutiny? Salty bar (slaný bar), resp. snack bar poteší všetkých, ktorí si radi po pár pohárikoch doprajú čosi, čo im zmierni dopad alkoholu na organizmus.

Pozrime sa na to, ako by taký snack bar mohol vyzerať a čo všetko do neho môžete použiť. V prvom rade by sme chceli povedať, že zatiaľ čo sladký stôl môžete mať rozložený od začiatku svadby bez problémov, ten slaný odporúčame servírovať až hodinu alebo dve po hlavnom chode.

svedske stoly

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Pochutiny a bagetky

Hostí potešíte rôznym drobným slaným či syrovým pečivom. Môžete si dopriať rôzne druhy syrov, ale myslite aj na alergikov a vegetariánov. Niektoré bagetky nechajte pripraviť bez syra, iné bez mäska. Ak máte medzi hosťami aj celiatikov (tých, ktorí majú alergiu na lepok, teda nemôžu jesť klasické pečivo), jasne označte, ktoré pečivo je bezlepkové.

Inšpiruj sa: Prekvapenie pre svadobných hostí: Barmanská show

bagety

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Drobnosti na chrumkanie

Slaný bar môžete obmedziť aj na slané krekery, oriešky, praclíky či klasické tyčinky. Všetky tieto drobnosti sú obľúbené a „závislosť“ na nich nás akosi núti neustále siahať do mištičky pre ďalšie sústo. Navyše, ak ich všetky sústredíte na jeden stôl, nebudete mať vo svojej výzdobe neželaného hosťa. Nie je nič horšie, ako krásna výzdoba a v nej kopec farebných koláčov, slaných tyčiniek či fliaš od koly.

soletky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Miešaný syrovo-mäsový bar

Syry a rôzne druhy salám, šuniek, slaniny a k tomu ešte čosi navyše. Slovenské syry, oštiepky, korbáčiky a nite. Na tento bar nepotrebujete priveľa. Stačí výber rôznych syrov a nárezov, no a trošku kreativity pri aranžovaní. Určite vám to rada pripraví aj vaša cateringová spoločnosť, prípadne hotel či reštaurácia, kde budete mať svadbu.

stoly

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Syry, mäso, víno

A ešte olivy, krekery, jemné slané pečivo, figy, nátierky... Ach, už sa nám zbiehajú slinky. K základnému výberu naaranžovaných syrov a rôznych mäsových pochúťok pridajte aj hrozno, sezónne ovocie, ale aj zeleninu. Nezabudnite ani na doplnky, ako sú napríklad rôzne druhy olejov a tiež víno, ktoré sa k syrom bude hodiť.

Zaujme ťa: Geometrická torta, ktorá hravo nahradí aj svadobnú klasiku

syr

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Tip: Ak si svadbu organizujete a zariaďujete sami, myslite aj na to, že vaši hostia budú potrebovať dostatok tanierikov, mištičiek, naberačiek a iného príboru na to, aby si z baru mohli všetko pohodlne vybrať.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 19:54

KS
karma
133.00

Určite je dobré mať na svadbe aj slané dobroty, pretože nie každý je na sladké :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní