Najčastejšie svadobné trapasy: Na čo si dávať najväčší pozor?

Najčastejšie svadobné trapasy: Na čo si dávať najväčší pozor?
  • 10.08.2019
  • Michaela Kožáková

Dokonalá svadba je snom každého dievčaťa. Všetky máme v hlave rôzne predstavy a chceme, aby to bol výnimočný a nádherný deň. Svadby sú nezabudnuteľným medzníkom z niekoľkých dôvodov. V prvom rade pre nás. Vydáme sa za muža, ktorého milujeme a od toho dňa s veľkým D patríme jeden druhému, oficiálne. No tento deň je výnimočným aj pre niektoré naše mamy, ktoré sú šťastné, že sa konečne našiel niekto, kto si nás vezme. Stretneme sa so všetkými ľuďmi, ktorých máme rady, v jednej miestnosti počas jednej noci. Ďalším dôvodom je svadobná hostina s množstvom vynikajúceho jedla, alkoholu a zábavy. No a tým posledným dôvodom, ktorý robí svadbu nezabudnuteľnou, je trápny moment či vtipná chvíľka, ktorá sa vryje do pamäti všetkých prítomných a bude sa tradovať z pokolenia na pokolenie ako Dobšinského rozprávky. Pozrite sa s nami na tie najčastejšie trapasy, ktorým sa vyhne len máloktorá svadba.

Pozri aj: Najväčšie porušenia svadobnej etikety: Tomuto sa určite vyhni!

Svadobný príhovor

Zdroj: Shutterstock®

Prednes mi príhovor

Svadobný príhovor je klasikou. Väčšinou sa tejto aktivity ujmú kamaráti, rodičia či niekto z rodiny. Dobre popremýšľajte o tom, koho poveríte, aby pred sálou plnou svadobných hostí predniesol príhovor. Či to bude kamarátka, ktorá vám minimálne devätnásťkrát držala vlasy na toalete po pretancovanej noci a ktorej ste volali, keď ste prvýkrát zažili ľúbostný románik. Alebo kamarát, ktorý vás ťahal domov po tom, ako ste si na diskotéke objednali štyri vodky a flirtovali so všetkými čašníčkami. Či jeden z vašich rodičov, ktorý vám menil plienky a rád sa tým pochváli, prešiel s vami pubertou, všetkými zmenami vášho tela, prvými láskami. Príhovorom poverujeme ľudí, ktorí nás poznajú. Niektorí však vedia o nás až príliš veľa a môže sa stať, že polovica svadobčanov bude deväťdesiat sekúnd sedieť s vypleštenými očami po chrumkavom príhovore vášho otca. Pozor, aby sa prednes svadobného príhovoru nestal tým nezabudnuteľným a katastrofálnym momentom celej svadby, o ktorom bude vedieť celá ulica.

Divoké družičky

Úloha družičky nie je jednoduchá. Nie je to len o odviazanej rozlúčke so slobodou, zábave na svadbe. Pomáhať neveste pri organizovaní, pomôcť jej pri obliekaní, odčepčiť ju, pripraviť si príhovor – zodpovednosti družičky sú rôzne. Môže sa stať, že niektorá z vašich slobodných kamarátok predvedie svoje „opíjacie schopnosti“ alebo sa stratí s družbom a polovicu svadby jej nebude, vezme fľašu šampanského, obleje ním svoje šaty a predvádza odvážne tance na stoloch. Čo robiť v prípade, že vaše družičky zdivočejú? Požiadajte niekoho, aby ich vzal na vzduch alebo ich odviedol do izby, kde si chvíľu oddýchnu. 

Ooo, šaty!

Na svadbách sa veľakrát stáva, že sa šaty zašpinia alebo roztrhnú. Možno si myslíte, že keď ste za ne zaplatili niekoľko stoviek eur a malo ich pred vami niekoľko ďalších šťastných neviest, tak sú odolné ako brnenie. Môžete sa však mýliť. K poškodeniu šiat dochádza najčastejšie na svadobnom parkete, keď sa snažíte o tanečnú choreografiu z osemdesiatich rokov alebo vám šaty pristúpi váš strýko v plnom tanečnom nasadení. I pri používaní toalety buďte opatrné. Nezabudnite, že vaše šaty majú niekoľko vrstiev, ktoré sa môžu zachytiť, a to napríklad o stoličku, na dverách auta alebo na topánky iných ľudí. 

Svadobný make up

Zdroj: Shutterstock®

Nevyplačte si make-up

Bez ohľadu na to, koľko skúšok svadobného make-upu máte za sebou alebo koľko vrstiev púdrov a fixačných sprejov máte na tvári, ak budete príliš emocionálne, váš make-up sa môže ľahko rozmazať. No a z dokonalej a krásne namaľovanej nevesty môže byť razom uplakané strašidielko v svadobných šatách. Príliš veľa plaču nad manželskými sľubmi, nádhernou výzdobou či pred kráčaním k oltáru môže spôsobiť, že váš dokonalý make-up sa roztečie po celej vašej tvári. Áno, svadobný deň je veľmi emotívna záležitosť a povedať niekomu neplač, zadrž slzy, to je priam drzé. Majte pri sebe niekoľko vreckoviek, riasenku i rúž pre prípadné úpravy. 

Pozor, padám!

Strach z pádu je asi nočnou morou každej nevesty. Predstavte si, že v sprievode svadobného pochodu a s plnou obsadenosťou kostola kráčate k oltáru ku svojmu vyvolenému, ktorý sa snaží udržať slzy pri pohľade na vás a vy sa zrazu podknete, zle stúpite a zrolujete sa na práve povysávaný koberec (vďaka Bohu) pred očami všetkých prítomných. Nie veľmi príjemná predstava. Nemyslite na to. Nadýchnite sa, vykročte a nepremýšľate o tom, že sa môže zlomiť opätok na vašej topánke alebo že spadnete. 

Neprehliadni: Poradíme: Ako naplánovať svadobný obrad v prírode

Svadobné spomienky

Zdroj: Shutterstock®

Žiadny deň v našom živote nie je úplne dokonalý. Ani ten svadobný. Opití svadobní hostia, bitka medzi rodinami, sex na toalete – toto všetko sa môže stať na svadbe, ktorú plánujete niekoľko mesiacov dopredu. Pamätajte, že ak sa niečo podobné vyskytne, tak najlepším spôsobom, ako sa s tým vysporiadať, je to, že nebudete z toho robiť drámu a scénu, ale sa jednoducho na tom zasmejete. Uvidíte, o pár rokov pri pohľade na svadobné fotky sa budete na tom smiať ešte viac a spomínať na váš nezabudnuteľný svadobný deň. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Alexandra Semanová 10.08.19 19:06

AS
karma
-1.00

Skvelý článok.

  • 2
Odpovedať

Jana Komadová 12.08.19 12:02

karma
100.00

nezabudnuteľný svadobný deň aj po rokoch

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní