7 rád ako na starostlivosť o pleť pred svadbou, aby bola krásna, zdravá a žiarivá

7 rád ako na starostlivosť o pleť pred svadbou, aby bola krásna, zdravá a žiarivá

Všetky si predstavujeme, ako kráčame uličkou v kostole a úplne sa vznášame s motýlikmi v bruchu. Na tento deň čakáme všetky, no možno práve vy si o pár mesiacov vymeníte so svojim partnerom obrúčky a sľúbite si svoju vernosť a lásku až za hrob. Avšak na to, aby ste úplne zažiarili netreba uvažovať len nad svadobnými šatami, účesom aj make-upom. Treba myslieť aj na podklad, na ktorý vám vizážistka make-up aplikuje. Rovnako, ako sa pripravujete na tento deň D vy, tak by ste mali pripraviť aj svoju pleť, ktorá vás vďaka správnym krokom rozžiari a vylepší celý váš svadobný look.

V závislosti od ročného obdobia i typu pleti je dôležité vytvoriť si starostlivosť o pleť na mieru. Majte však na pamäti, že len domáca starostlivosť, a teda ranná a večerná rutina nie je postačujúca. Čo robiť v prípade, že vašu pleť trápia nedokonalosti alebo je mdlá či vysušená? Kedy je správny čas na návštevu odborníčky?

Pozri aj: Ako schudnúť do svadobných šiat v priebehu niekoľkých týždňov?

ako sa starať o pleť

Zdroj: Shutterstock®

Starostlivosť o pleť pred svadbou

Ako sme už naznačili, starostlivosť o pleť je súčasťou príprav budúcej nevesty. Ak vám hodiny tikajú a odpočítavajú posledné mesiace do svadby, tak je načase spraviť razantný krok a začať sa venovať aj svojej pleti, nielen svadobným prípravám. Vytvorte si vlastný plán krásy, ktorý vás bude sprevádzať na ceste k veľkému dňu. Samozrejme, nestačí si ho len vytvoriť, ale aj dodržiavať!

  1. Začnite 6 mesiacov vopred – žiarivú pokožku nedosiahnete zo dňa na deň. S poctivou starostlivosťou o ňu je potrebné začať aspoň 6 mesiacov vopred. Dohodnite si stretnutie s kozmetičkou alebo dermatologičkou, ktorá vám pomôže vytvoriť ošetrenie pleti na mieru. Dokonca vám pomôže zbaviť sa nedokonalostí na pleti, ako sú pigmentové škvrny alebo akné. Navyše, také ošetrenie pleti bude pre vás dokonalým oddychom a rozmaznávaním.
  2. Denná rutina by mala zahŕňať čistenie, exfoliáciu, tonizovanie a hydratáciu – jednoduché domáce kroky, ktoré prispejú k odstráneniu odumretých kožných buniek a zároveň k prirodzenému rozjasneniu pleti. Tu však pozor – určite neexperimentujte s chemickými peelingami či kyselinkami určenými na domáce použitie. Mohlo by sa vám to vypomstiť!
  3. Nevynechávajte krk a dekolt – starostlivosť o pleť nezahŕňa len ošetrovanie pleti. Nezabúdajte na to, že vo svadobných šatách budete mať odhalený krk, dekolt a možno aj chrbát. Ak máte nedokonalosti aj na chrbte, tak sa ich snažte vyliečiť a vyriešiť za pomoci dermatologičky. Krk a dekolt ošetríte vhodným krémom, najlepšie hydratačným, ktorý pokožku vzpruží, vypne a pohladí.
  4. Pozor na UV žiarenie – slnečné žiarenie má množstvo negatívnych účinkov (ale aj pozitívnych). Najčastejšie sa spája s predčasným starnutím pleti, tvorbou vrások, pigmentových škvŕn a pod. Preto odborníci vystrihávajú pred vystavovaním sa priamemu slnečnému žiareniu. V lete je jeho pôsobenie najintenzívnejšie, no slnečnú ochranu netreba podceňovať ani v chladnejších mesiacoch. Na ošetrenie pokožky počas leta je vhodné používať opaľovací krém a v chladnejších zase krém s obsahom SPF faktora.
  5. Ste to, čo jete – stará známa fráza, s ktorou sme sa stretli už nejedenkrát. Náš vonkajšok je odrazom nášho vnútra, preto by ste sa mali vyhnúť konzumácii nezdravých jedál a maškŕt s obsahom rafinovaného cukru. Tie totižto môžu zaťažiť náš tráviaci systém, v ktorom sa nachádza naša imunita a ktorý v konečnom dôsledku ovplyvňuje aj našu pleť. Preto akné či suché miesta na pleti nenechajú na seba dlho čakať. Namiesto toho sa zamerajte na svoj jedálniček, ktorý je ideálne naplniť ovocím a zeleninou, orechmi a semenami a pod. Tie obsahujú vitamíny a minerály, ktoré prospievajú celému organizmu.
  6. Vyhýbajte sa stresu – mnoho zápalových procesov v organizme je čiastočne spôsobených účinnosťou nadmerného stresu. Či už ide o psoriázu, ekzém, akné a pod., v dôsledku pôsobenia stresu sa ich stav môže zhoršiť. Preto by ste mali držať úroveň stresu na čo najnižšej možnej úrovni. Stres dokonca ovplyvňuje aj spánok. Pri nedostatku spánku trpí aj naša pleť, ktorá pôsobí unavene a mdlo. Ak sa chcete zbaviť stresu, tak vyskúšajte meditáciu alebo jogu, ktorá vás dostane do pohody.
Body Fat Killer

Zdroj: spacelab.sk

Najdôležitejší je pitný režim!

Existuje viacero krokov, ako získať žiarivú pleť, ktorá k neveste rozhodne patrí. Domáca starostlivosť o pleť i pokožku celého tela je dôležitá, ale azda tým najdôležitejším krokom, ako sa dopracovať k prirodzene žiarivej pleti, je pitný režim. Len telo hydratované zvnútra dokáže aj navonok pôsobiť žiarivo a vytvoriť na pleti ten povestný „glam,“ po ktorom všetky túžime. Ak teda hydratovať telo, tak vodou. Voda má 0 kalórií a neobsahuje žiadne umelé prísady, preto ju odporúčajú piť všetci výživoví poradcovia i dermatológovia. Je potrebné vyhýbať sa sladeným nápojom, ktoré obsahujú rôzne zložky spôsobujúce tvorbu akné i iných nedokonalostí. Obľúbiť sa oplatí i prelomový funkčný BODY FAT βG KILLER® nápoj s ovocnou príchuťou, obsahujúci ovocné šťavy a rastlinné výťažky.

Tento prelomový nápoj pomáha znižovať apetít a vyrovnávať hladinu glukózy v krvi, zrýchľuje spaľovanie tukov, pomáha potláčať tvorbu tukov a ich ukladanie v tele a podporuje črevnú mikroflóru. Zdravý tráviaci systém = zdravá a žiarivá pleť! Takže napokon môžeme povedať, že tento nápoj je zázrakom aj pre vašu pleť, ktoré bude v deň D žiariť šťastím.

V zložení BFK nápoja sa nachádza prírodná minerálna voda, ananás, grep, rozpustná vláknina, jablčný ocot, L-karnitín, výťažky z hlivy ustricovej, zázvoru a artičokov.

A napokon, milé dámy, aby ste boli žiarivé a „fresh“ aj nasledujúci deň po svadbe, na ktorej ste si štrngli azda so všetkými svadobnými hosťami, tak majte po ruke Alcohol Killer – nápoj, ktorý je svetovou jednotkou v odbúravaní alkoholu. Ten by mal byť vašou záchranou aj počas svadobného dňa a súčasťou nevestinej výbavy!

Viac účinných nápojov, ktoré podporujú chudnutie, zdravie, zrýchľujú metabolizmus a prospievajú celému organizmu nájdete na https://www.spacelab.sk/.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní