Svadobný sľub: Nechaj sa inšpirovať romantickými filmami

Svadobný sľub: Nechaj sa inšpirovať romantickými filmami
  • 10.03.2022
  • Michaela Kožáková

Svadba nie je len o plánovaní, oficiálnom spojení dvoch milujúcich sa ľudí, ale aj o obrovskom prívale emócií. Slzy šťastia, niekoľko premočených vreckoviek, žiarivé úsmevy, veselý smiech a ani tí najbližší a najmilší na vašej svadbe nemôžu chýbať. Určite chcete, aby každá sekunda vášho svadobného dňa bola jedinečná a aby ste si tento deň vy i vaši svadobní hostia užili plnými dúškami.

Pri plánovaní svadby premýšľate čím ju spraviť výnimočnou, nezabudnuteľnou a najmä presne takou, akú ste si ju vo svojich predstavách vysnívali. Túžite po tom, aby tento deň bol nielenže skvelým a utkvel v pamäti všetkých zúčastnených, ale aby bol hlavne o vás a charakterizoval vás a vášho partnera. 

Hľadáte neobyčajné miesto, magický termín, vymýšľate neobvyklý program, trénujete úžasný prvý svadobný tanec. A čo svadobný sľub? Dodajte svadobnému obradu niečo zo seba, čo vás oboch vystihuje. Výňatky z poézie a literatúry sú veľmi populárnou formou, ako pred všetkými vyznať lásku svojmu partnerovi. My sme však pre vás vybrali pasáže z niekoľkých romantických filmov. Necháte sa inšpirovať?

Neprehliadni: Jedinečné svadobné ceremónie: Už si o nich počula?

Harry a Sally

Zdroj: pinterest.com

Keď Harry stretol Sally

Klasický americký romantický komediálny film z roku 1989, ktorého príbeh opisuje dlhú jazdu autom hlavných postáv z Univerzity v Chicagu do ich nového postgraduálneho života v New Yorku. Na ceste diskutujú o tom, či muž a žena môžu byť priatelia bez toho, aby mali sex.

Tu je jedna obľúbená pasáž: „Milujem, keď ti trvá hodinu a pol, kým si objednáš sendvič. Zbožňujem tú tvoju vrásku nad nosom, ktorá sa ti vyhodí, keď sa na mňa pozeráš ako na hlupáka. Milujem, keď po celom dni strávenom s tebou, stále cítim tvoj parfém na mojom oblečení. A som rád, že si posledná osoba, s ktorou chcem hovoriť skôr ako idem spať. A to nie je preto, že by som bol osamelý a ani preto, že je Silvester. Prišiel som sem dnes večer, pretože keď si uvedomíš, že chceš stráviť zvyšok života s určitou osobou, tak chceš, aby sa ten zvyšok života začal čo najskôr. “ – Harry Burns.

Twilight sága: Úsvit

Obľúbená filmová séria s upírmi si našla fanúšikov po celom svete. Ale i tých, ktorí toto dielo americkej spisovateľky Stephenie Meyer nepoznajú, bezpochyby dostanú slová, ktoré vyslovila hlavná postava – Edward:

„Je výnimočné stretnúť niekoho, komu môžeš odhaliť svoju dušu a prijme ťa takého, ako si. Čakal som skutočne veľmi dlhý čas na to, aby som prekonal to, čím som. A teraz mám pocit, že konečne môžem začať odznova. Žiadna jednotka času s tebou však nebude dostatočne dlhá. Ale začnime s tým, že navždy." – Edward Cullen

Twilight

Zdroj: pinterest.com

Star Trek

Či už tento televízny seriál založený na sci-fi máte radi alebo nie, jedno sa musí nechať, pasáž nižšie dokonale sumarizuje silu lásky:

"Veliteľ, nemyslím si, že dokážete analyzovať lásku. Je to najväčšie tajomstvo zo všetkých. Nikto nevie, prečo sa stane alebo nestane. Láska je náhodná kombinácia prvkov. K jej vznieteniu stačí jedna jediná vec – nálada, pohľad, poznámka. A ak by sme mohli definovať lásku, predpovedať, pravdepodobne by stratila svoju moc. “ – Neelix

Zoznámte sa, Joe Black

Romaticko-mysteriózna dráma s hviezdnym obsadením, ktorá rozpráva príbeh o mediálnom magnátovi Williamovi Parrishovi, ktorého život je zrazu narušený príchodom mladíka s menom Joe Black, ktorý je vlastne Williamove vlastné zosobnenie smrti a čaká na správnu chvíľu, aby ho vzal na onen svet. Nasledujúca filmová línia sa hodí najmä na začiatok obradu: 

„Láska je vášeň, posadnutosť, niekto, bez koho nemôžete žiť. Hovorím, bezhlavo sa zamilujte. Nájdite si niekoho, koho môžete šialene milovať a ktorý vás bude milovať rovnako. Ako ho nájdete? No, nepremýšľajte, počúvajte svoje srdce. Pravda je, zlatko, bez lásky nemá zmysel žiť. Ak sa vydáte na cestu bez toho, aby ste sa hlboko nezamilovali, tak nezažijete ten skutočný život. Musíte to skúsiť, lebo ak ste tak nespravili, nežili ste. “ – William Parrish

I love you

Zdroj: pinterest.com

P.S. I Love You

Nádherný film plný lásky a emócií. Jeho ústrednou témou je séria dopisov, ktoré píše a posiela Gerard Butler Holly a ktoré majú zmierniť jej zármutok zo straty manžela a povzbudiť ju k posunu do nového života. Mama Holly zdieľala niekoľko nádherných slov, ktoré dojmú každého zo svadobčanov:

„Nájdenie niekoho, koho miluješ a toho, kto ťa tiež miluje, je úžasne úžasný pocit. Ale nájsť skutočnú spriaznenú dušu je ešte lepší pocit. Spriaznená duša je niekto, kto ti rozumie ako nikto iný, miluje ťa ako nikto iný, bude tam vždy pre teba, nech sa deje čokoľvek. Hovorí sa, že nič netrvá večne, ale som pevne presvedčená o tom, že pre niekoho láska žije aj po tom, čo sme už dávno preč. “ – Patricia

Na záver ešte dodáme, že manželský sľub vo svojej réžií je možné vysloviť len na civilnom sobáši (po dohode s oddávajúcim)! Cirkevný sobáš má presne danú štruktúru a podobu, do ktorej snúbenci nemôžu nijako zasahovať. Pri cirkevnom sobáši sa oddávajúci kňaz postupne pýta nevesty a ženícha jednotlivé úseky sľubu, pričom oni vyslovujú svoje „ÁNO". 

Pozri aj: Ružová svadobná kytica pre všetky nevesty aj pre každý svadobný štýl!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Zuzana Jasna 05.04.21 21:47

ZJ
karma
-1.00

Svadobný sľub je krásna a súčasne veľmi intímna záležitosť, keď sa dvaja ľudia rozhodnú pred všetkými prítomnými vyznať svojej láske. Keď súčasne

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobný sľub

Čo čítajú ostatní