Netradičné alebo klasické svadobné obrúčky? Vyberte si také, ktoré vystihujú vás dvoch

Netradičné alebo klasické svadobné obrúčky? Vyberte si také, ktoré vystihujú vás dvoch

Ak čítate tento článok, zásnuby a zásnubný prstienok už máte pravdepodobne úspešne za sebou. Začína sa plánovanie svadby a postupné odškrtávanie desiatok úloh. Nájsť miesto, vybrať šaty, oblek, objednať tortu a koláčiky, no a čo prstienky, už máte? Aké svadobné obrúčky fičia a ako ich vybrať bez nervov zistíte v tomto článku.

Svadobné obrúčky pol roka pred svadbou? Buďte pokojní.

Hovorí sa, že s výberom obrúčok nemáte otáľať. Sú symbolom dňa spojenia vašich životov a je veľká zodpovednosť vybrať šperk, ktorý budete hrdo nosiť na prstenníku v ideálnom prípade do konca života. Takže áno, predpokladajme, že to nejaký čas zaberie. 


Nenechajte sa ale znervózniť vážnosťou situácie. Ani tým, že svadobné prstene máte podľa všetkých svadobných príručiek a zoznamov vyberať minimálne pol roka pred svadbou. Samozrejme, čím skôr, tým lepšie, ale sme v 21. storočí. V dnešnej modernej dobe vyberáte medzi modelmi desiatok možno aj stoviek zlatníctiev, či už sú to online klenotníctva, alebo kamenné obchody. Preto sa naozaj nebojte, že si budete musieť na poslednú chvíľu pliesť svadobné prstene zo stebla trávy.

ako vybrať zlaté svadobné obrúčky

Zdroj: eppi.sk

Netradičné svadobné obrúčky alebo snubné prstene na mieru - na ne si chvíľu počkáte

Trošku inou skupinou sú ale netradičné svadobné prstene, ktoré sa tešia stále väčšej obľube. Niektoré novomanželské páry jednoducho nechcú klasiku v podobe hladkých zlatých svadobných obrúčok, ale radšej si vyberú z modelov, ktoré sú niečím originálne alebo vystihujú ich samých. 


Výroba atypických svadobných obrúčok alebo prsteňov na mieru, samozrejme, zaberie viac času než skladové modely. Čas sa odvíja od toho, ako náročnú zlatnícku prácu daný typ vyžaduje. V Eppi online klenotníctve majú niektoré netradičné modely k nahliadnutiu v showroome a pri každom sa dozviete približnú lehotu, v ktorej vám šperk vyrobia. Väčšinou to stihnú v rozmedzí od 2 do 4 týždňov.

svadobné obrúčky na mieru

Zdroj: eppi.sk

Čierna je nová zlatá: karbónové svadobné obrúčky sú trendy!

Temne čierne celokarbónové prstene sú v obľúbenosti v kategórii originálnych svadobných prsteňov na popredných miestach. Pristanú mužným rukám ženíchov a hoci sa to nezdá, vyzerajú skvostne aj na drobných prstenníkoch neviest. 


Pokiaľ by ste predsa len trochu lesklého kovu zniesli, možnosťou je kombinácia karbónu a zlata alebo sa zlatý prsteň poťahuje čierny ruténiom. A samozrejmosťou je možnosť vsadenia drobných diamantov, väčšinou na nevestinu obrúčku.

Odporúčame: Najkrajšie inšpirácie na podnos na svadobné obrúčky: Inšpiruj sa!

čierne svadobné obrúčky

Zdroj: eppi.sk

Kombinácia romantiky a histórie: svadobné obrúčky vo vintage štýle sú hotovým rodinným šperkom!

Trendy sú aj svadobné obrúčky s nádychom romantiky a histórie. Prstene vo vintage štýle sú inšpirované večnosťou. Kovová obrúčka pripominajúca starý, hodnotný rodinný klenot sa bude vynímať ako na prstenníku nevesty, tak si ju každý hneď všimne na mužovej ľavačke. 

Vintage svadobné prstene môžu byť originálne a jedinečné vďaka gravírovaným kvetom, lístkom či viktoriánskym ornamentom. Prepracovaná obrúčka nevesty zo šikovne tvarovaného kovu sa dá obohatiť aj o pôvabný ligot diamantov. Jedinečnou kombináciou je prsteň z polovice vykladaný drobnými diamantmi pre budúcu pani a hladká svadobná obrúčka pre ženícha.

 
romantické svadobné obrúčky

Zdroj: eppi.sk

Divočina alebo prstene, ktoré ste dlho hľadali? Tepané, škrabané, krútené alebo s výplňou

Hladké platinové alebo zlaté svadobné obrúčky sú nádherné, univerzálne a ich jednoduchosť sa málokedy opozerá. Napriek tomu sa derú na výslnie prstene, ktoré majú iný tvar, reliéf alebo je na ich povrchu gravírované čokoľvek, čo pár vystihuje. 

Pokiaľ nechcete prsteň lesklý, nie je nič jednoduchšie než vybrať matnú úpravu. Trendy sú prstene krútené alebo nepravidelné. A keď sa vrátime k vyššie spomínaným prsteňom zo stebla trávy, medzi atypickými prsteňmi nájdeme v Eppi klenotníctve aj modely, ktoré sú síce celokovové, ale pripomínajú okolo prsta omotanú vetvičku


Za zmienku stoja aj svadobné obrúčky s výplňou. Do drážky v zlatom prsteni akéhokoľvek sfarbenia zlatníci vsypú jemnú opálovú drvinu a zafixujú priehľadným enamelom. Kombináciám odtieňov zlata a farebných možností opálov sa následne otvára neskutočné množstvo variácií, z ktorých si môžete vybrať tú svoju.

Inšpiruj sa: Krabička na obrúčky: Inšpirácie, ktoré ťa skutočne nadchnú!

netradičné svadobné prstene

Zdroj: eppi.sk

Užite si všetky svadobné prípravy aj výber prstienkov

V každom prípade sa nenechajte znervózniť radami a odporúčaniami ostatných a keď budete mať so svojou drahou polovičkou náladu, uvarte si dobrý čaj alebo kávu, pohodlne sa usaďte a skúste najskôr surfovať v online svete


Možno vám zrovna niečo padne do oka. V tom najhoršom prípade budete mať aspoň jasnejšiu predstavu o typoch, ktoré v žiadnom prípade nechcete alebo naopak, ktoré by stáli za to. V kamennej predajni sa nebojte vyskúšať si všetky typy, ktoré sa vám páčia. Príprava svadby totiž nie sú preteky, tak si užite každý detail. Veľa šťastia!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné doplnky

Čo čítajú ostatní