Výber svadobných šiat: Ako sa naň pripraviť a čo všetko obnáša?

Výber svadobných šiat: Ako sa naň pripraviť a čo všetko obnáša?

Najpríjemnejšia, ale zároveň aj najzložitejšia činnosť, ktorá čaká každú jednu nevestu. Aj keď máme dávno preskúmaný celý internet a popozerané inšpirácie na Pintereste, ponuka svadobného salónu nám môže zamotať hlavu. Môžeme mať jasnú predstavu, aké šaty chceme, no v svadobnom salóne nás môžu zaujať úplne iné. Poprípade nám strih šiat, ktoré sme si vysnívali nemusí vôbec sedieť. Takže konečný výber môže byť o niečo zložitejší.

Skôr, než sa vyberiete do nejakého svadobného salónu vo vašom okolí, mali by ste mať už akú-takú predstavu, aby ste v salóne napokon nestrávili niekoľko hodín. Okrem toho však treba myslieť aj na ďalšie veci. Myslíte, že by ste už mali mať vybranú spodnú bielizeň alebo topánky?

skúška svadobných šiat

Zdroj: Shutterstock®

Zarezervujte si termín v predstihu

Možno kedysi stačilo vojsť do svadobného salónu a vybrať si šaty bez akýchkoľvek problémov. No dnes, keďže je výdaja chtivých dám pomerne veľa, treba si termín v salóne rezervovať. Pri skúške svadobných šiat sa vám tak budú venovať naplno a všetka pozornosť bude venovaná výberu vašich svadobných šiat. Samozrejme, skôr než sa pre nejaký konkrétny salón rozhodnete, spravte si prieskum salónov vo vašom okolí. Mnohé majú ponuku aj na internete alebo na sociálnych sieťach, preto už budete mať akú-takú predstavu o ponuke svadobných šiat v danom salóne.

Rezervovať termín znamená, že by ste si ho mali zarezervovať v dostatočnom predstihu!

Nechoďte do salónu samé!

Ak ste si vybrali salón a rovnako si aj zarezervovali termín, je načase, aby ste sa rozhodli koho na skúšku vezmete so sebou. Je to deň o vás, preto by ste si tento deň mali užiť s najbližšími. Nie je dobré, ak do salónu s vami príde veľká skupina kamarátok. Najideálnejšie je vziať so sebou dve až tri kamarátky alebo maminu či sestru. Skratka, najbližšie osoby, ktoré vás dôverne poznajú a s výberom vám tak pomôžu. Vyhnete sa tak aj príliš veľkému počtu názorov a tlaku, ktorý bude na vás vyvíjaný.

ako si vybrať svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Všetko je o peniazoch

Ďalším dôležitým bodom sú financie – od tých sa v podstate odvíja všetko. Už pri vstupe do svadobného salónu by ste mali mať nastavený finančný strop, za ktorého hranicu nepôjdete. Počítajte aj so skrytými nákladmi, ktoré môžu zahŕňať závoj, korunku, šperky, topánky a pod.

Počúvajte svoj vnútorný hlas

Aj keď budete mať na skúške so sebou kamarátky, ktoré vám budú radiť, v konečnom dôsledku dajte na svoj vnútorný hlas. Veď predsa vy si vyberáte svadobné šaty a vy ich budete mať počas dňa D na sebe. V prvom rade sa musia páčiť vám a mali by ste sa v nich cítiť pohodlne, príjemne a dokonalo.

Vyhraďte si dostatok času

Výber svadobných šiat môže byť zdĺhavý. Niekedy budete musieť navštíviť viacero svadobných salónov len preto, aby ste našli šaty svojich snov. Chce to však čas. Dostatok času! Víkendy sú zväčša plné, preto sa môže stať, že budú salóny „vybookované“ na niekoľko mesiacov dopredu. Pracovné dní v dopoludňajších hodinách bývajú prázdnejšie. Ak si to môžete dovoliť, tak voľte skôr tieto termíny.

Neprehliadni: Svadba s kúzlom magickej nočnej oblohy: Dostane ťa na prvý pohľad!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 26.03.21 18:45

MM
karma
100.00

myslím, že v tejto náročnej dobe, je výber šiat jednoduchší

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní