Svadba na pláži: Zhrnuli sme pre teba všetky jej plusy aj mínusy!

Svadba na pláži: Zhrnuli sme pre teba všetky jej plusy aj mínusy!

Leto nás síce pomaly opúšťa, no svadobná sezóna je tu s nami stále. Ak sa na ruke pýšite krásnym snubným prsteňom, určite už ste v štádiu plánovania svojho vlastného dokonalého dňa. Zvažujete, že spravíte niečo uletené, netradičné, jednoducho niečo iné, ako je klasický kostol a svadobná sála v miestnej reštaurácii? Svadba na pláži je potom pre vás to pravé orechové. Predtým, než sa do jej plánovania pustíte naplno a zamilujete sa do vetra od mora plávajúceho vo vlasoch, si však prečítajte, čo taká svadba na pláži obnáša. Má to svoje výhody aj nevýhody.

Zaujme ťa: Svadobná kytica v boho štýle: S týmito kvetmi budeš ako víla!

ako pripraviť hostinu na pláži

Zdroj: Shutterstock®

Výhody svadby na pláži

Aj keď si vyberáme tradičné miesto na svoju svadbu, chceme, aby priestor vyzeral, pokiaľ možno, čo najlepšie. Je to normálne, je to predsa náš veľký deň a chceme si ho užiť naplno, pokiaľ možno, v čo najkrajšom prostredí. V tomto azda svadba na pláži nemá konkurenciu. Poďme sa teda pozrieť na jej zjavné výhody!

  • Scenéria na jednotku. No povedzte, kto sa už len môže pochváliť fotografiami zo svadby, kde si bosí snúbenci hovoria svoje “áno” pred šírym morom? Na Slovensku takých párov veľa nie je. A keby ste obrad napasovali do času, kedy zapadá slnko, fotografie na pamiatku budú čosi magické… Scenéria je jednoznačne výhodou svadby na pláži, o tom niet žiadnych pochýb.
  • Nepotrebujete toho veľa. Výhodou sa dá nazvať aj to, že na zdobenie pláže veľa netreba. More je klenot sám o sebe a na pláž sa žiadne preplácané dekorácie naozaj nehodia. Stačí vám kvetinová brána, pod ktorou si poviete svoje sľuby, niekoľko stoličiek, zdobených kvetmi a v prípade neskoršej svadby svetielka.
čo potrebujem na svadbu na pláži

Zdroj: Shutterstock®

  • Ušetríte za garderóbu. Honosné tortové svadobné šaty nechajte na svadbu na pláži radšej doma. Myslíme, že svadbu na pláži volia skôr voľnomyšlienkári, ktorým by niečo také ani nenapadlo. Svadobný dresscode na pláži je veľmi free, nevesta zažiari najviac v padavých šatách a la víla, ženích v jednoduchej kombinácii, trebárs aj slušných šortiek, košele a motýlika. Je to na vašej fantázii a nikto vás v tomto prípade nebude súdiť. Toto ocenia aj vaši svadobní hostia, ktorí môžu prísť v letných odevoch.
  • Uvoľnená atmosféra. Kto by nechcel svadbu bez stresov z príprav, tradícií a všetkého možného? Na svadbe na pláži žiadne stresy neexistujú a vládne tu uvoľnená atmosféra, ktorú mnohé páry na svojej svadbe preferujú. Chcete sa predsa vziať, zabaviť a pobudnúť s tými, čo milujete, tak načo stresovať? Ak patríte k tým, ktorí chcú mať free svadbu, choďte sa zobrať na pláž!
  • Ušetríte, ale len na niečom. Otázka peňazí v svadbe na pláži pre Slovákov je troška vrtkavá. Je na to jednoduché vysvetlenie. Pláž u nás nemáme, preto za ňou musíte vycestovať vy aj vaši hostia. Dá sa však odísť niekam do Talianska, hostí môžete mať pomenej a náklady si môžu zaplatiť aj sami. Verte, že to urobia radi najmä vtedy, ak im na vás naozaj záleží. Ušetríte však na miestnosti, oblečení, topánkach, ktoré na piesku nepotrebujete, ale aj iných veciach, ako je drahá výzdoba. Aj hostinu môžete mať na pláži a verte, že na ňu vaši blízki len tak nezabudnú.

Neprehliadni: Svadobná torta ako sladké umenie: Jedinečnosť s dôrazom na detail

svadba na pláži a západ slnka

Zdroj: Shutterstock®

Nevýhody svadby na pláži

Ako všetko, aj svadba na slnkom zaliatej piesočnej pláži má svoje nevýhody. Porovnajte si ich s výhodami, spíšte si na papier vlastné výhrady a rozhodnite sa spoločne podľa vlastného uváženia a podľa toho, ako veľmi svadbu na pláži chcete.

  • Prípravu nepodceňujte. Toto pravidlo je azda rovnaké ako pri plánovaní normálnej klasickej svadby. Ani prípravu svadby na pláži nepodceňte! Niektoré pláže môžu mať pravidlá, môžu zakazovať podobné akcie a môže sa vyžadovať povolenie. Treba si všetko zistiť vopred, prípadne do destinácie vycestovať a overiť si všetko na vlastnú päsť.
  • Počasiu nerozkážete. Matka príroda je nevyspytateľná, ale to by ste riešili aj vtedy, ak by bola vaša svadba napríklad na lúke alebo v exteriéri nejakého kaštieľa. Treba mať vždy pripravený plán B v podobe stanu, aby ste vy a vaši hostia nezmokli. Tu sa môže svadba na pláži poriadne predražiť.
výzdoba na svadbu na pláži

Zdroj: Shutterstock®

  • Úplné súkromie nie je samozrejmosť. Na svadbe často chceme mať len ľudí, ktorých sme si na ňu naozaj pozvali. Pri svadbe na pláži musíte počítať aj s nezvanými hosťami, alias okoloidúcimi, ktorí sú zvedaví. Pokiaľ si nevybavíte uzavretie priestoru, treba počítať aj s tým, že sa sem-tam na fotografii objaví aj cudzinec.
  • Pozor na príliv. Veľmi dôležitým bodom je umiestniť miesto obradu dostatočne ďaleko od mora. Nechcete predsa, aby vám hostí zobrala voda, no nie? Toto je však skôr upozornenie, nie nevýhoda svadby na pláži.
  • Nie všetci hostia prídu. Poslednou nevýhodou je, že sa budete musieť zmieriť s tým, že sa nedostavia všetci tí, ktorých by ste na svadbe chceli mať. Samozrejme, že najbližší urobia aj nemožné pre to, aby tento deň s vami strávili. Počítajte však s možnosťou, že niektorí ľudia jednoducho pozvanie odmietnu pre finančné záležitosti alebo z osobných či zdravotných dôvodov.
- Anketa

ZVAŽOVALI BY STE SVADBU NA PLÁŽI?

Odpovedalo 245 ľudí  

Prečo nie, vyzerá to skvele!
33%
Možno, ale len možno.
25%
Asi nie, nie je to nič pre mňa.
21%
Určite nie, niet nad klasiku.
21%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní