Unikátne spôsoby, ako využiť papraď na svadbe: Zakomponuj ju do výzdoby i kytice

Svadba, resp. svadobná výzdoba v štýle greenery je stále medzi nevestami populárna. Spojenie prírody, zelene a minimalizmu je to, čo mnohé nevesty dokážu oceniť najviac. Avšak, kým doposiaľ bol v centre všetkého diania eukalyptus, dnes je už pomaly nahrádzaný inou zeleňou. Počas leta môžete voliť tropické listy, ktoré svadobnej výzdobe vdýchnu nový život.

Okrem nich však siahnite aj po papradi. Tieto záhradné dekorácie s perovitou štruktúrou a živým zeleným tónom pôsobia sviežo, čisto a jednoducho. Keďže paprade vnášajú do každého prostredia prvok hĺbky, rozmeru a tvaru, navodia sviežu a živú atmosféru a vnesú do výzdoby štipku zaujímavosti.

Premýšľate nad jednoduchou výzdobou, ale aj nad minimalistickým prevedením svadobného oznámenia i svadobných pozvánok? V tom prípade voľte papraď ako jeden z prvkov, ktorý bude na bielom papieri v kombinácii so zlatým písmom krásne vyzerať.

Papraď sa bude krásne vynímať aj na svadobnej torte, no môžete ju zakomponovať a obohatiť ňou každú časť vášho výnimočného dňa. V prípade, že plánujete svadbu vonku, tak neváhajte do vonkajšej výzdoby zakomponovať aj papraď. No i v prípade, že plánujete svadbu v interiéri, voľte papraď ako svieži prvok.

Papraď je úžasnou dekoráciou v každom ročnom období. Na letnej svadbe je samozrejmosťou a skvelo sa kombinuje s ružami, na jesennej svadbe v kombinácii s farebnými listami bude skvelým spestrením.

Platí to aj o štýle svadby – môžete ju voliť na svadbu v tropickom štýle i v boho štýle. Ak nechcete, aby táto zeleň bola ústredným prvkom vo výzdobe, vždy môžete vniesť jemný nádych začlenením iných druhov zelene alebo kvetov.

Neprehliadni: 5 krokov k výberu najštýlovejších topánok pre ženícha – objavte 3 módne tipy!

Kytica pre nevestu i družičky

Keď premýšľate o tom, kam zakomponovať papraď, začnite pri kytici pre nevestu. Ak túžite po kytici s nadčasovým vzhľadom, skombinujete paprade s bielymi lúčnymi kvetmi. Ak sa chcete držať elegantného vzhľadu kytice, tak papraď v kombinácii s ružami nie je zlým nápadom.

Vraví sa, že družičky sú doplnkom nevesty. A práve preto by mali mať svoje kytičky zladené s kyticou nevesty. Kytice pre družičky môžu byť, samozrejme, menšie a nemusia byť také bohaté ako kytica nevesty. Dôležité však je, aby v nich boli rovnaké kvety a tiež v rovnakej farebnej kombinácii.

Neobchádzajte ani ženícha

Popravde, aj svadobné pierko ženícha by malo ladiť s kyticou nevesty. Možnosti pre svadobné pierko ženícha sú nekonečné, ale paprade budú vždy nadčasovou voľbou. Voliť môžete napríklad kombináciu väčšej zlatej paprade a menších kvetov. Takéto pierko sa hodí predovšetkým na jesenné svadby. Na letnú je vhodná kombinácia zelenej paprade a lúčnych kvetov alebo menšej ruže.

Ako sme písali vyššie, papraď môžete zakomponovať do celej svadobnej výzdoby, a to nielen vo svadobnej sále, ale aj v kostole. Papraď krásne vynikne na nahej svadobnej torte alebo poschodovej torte potiahnutej bielym fondánom či krémom. Papraď oživí stoly v sále a dokonca ju môžete použiť ako dekoráciu pri svadobnom fotení.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE