Najčastejšie chyby pri výbere svadobných kvetov: Toto radšej nie!

Najčastejšie chyby pri výbere svadobných kvetov: Toto radšej nie!

Zo všetkých dekoratívnych prvkov, ktoré používate pri príprave svadobnej dekorácie, sú kvety jedny z najdôležitejších. Či už to je svadobný oblúk zahalený do kvetov, kytice rozmiestnené po svadobných stoloch, vyzdobená ulička v kostole – kvety majú pozdvihnúť akúkoľvek udalosť či miestnosť a premeniť ju na rozprávkovú záhradu. Od klasických ruží až po pútavé orchidey – zeleň dodá vašej svadobnej oslavu farbu, textúru a vitalitu.

Avšak pozor, funguje to aj naopak. Ak si nakoniec vyberiete nesprávne kvety, môže to celú atmosféru, takpovediac, pokaziť. Preto je dôležité vyhnúť sa typickým nástrahám, ktorých sa páry pri výbere svadobných kvetov dopúšťajú. Ktoré to sú?

Odporúčame: Svadobný strom ako netradičná kniha hostí: Hit posledných rokov

Ignorovanie aktuálnej sezóny

Je pekné, že sa vám páčia letné lúčne kvety, no ak máte svadbu v inom ročnom období môže byť skutočne ťažké zohnať ich. Poprípade sa môže ich cena vyšplhať do závratných výšin, nakoľko bude potrebné doviezť ich z iného mesta alebo krajiny.

Vsaďte radšej na sezónnosť. Ak máte svadbu v zime, zvoľte typické zimné dekorácie a kvety, ktoré na svadobnej hostine vyniknú najviac. Poprípade sa poraďte s kvetinárkou, ktorá vám vie poradiť rôzne alternatívy kvetov v súlade s vašimi prianiami a témou či štýlom svadby.  

Trendy za každú cenu

Na sledovaní trendov nie je nič zlé. Veď sú na to, aby nás inšpirovali, poprípade ich začlenili do nášho svadobného štýlu. Avšak, netreba všetky trendy nasilu začleňovať aj do svojej svadobnej výzdoby. Problémom môže byť, ak nejaký populárny typ kvetu sa snažíme nasilu zakomponovať do výzdoby, a to aj napriek tomu, že skutočne nevystihuje váš príbeh lásky a estetiku.

Neprehliadni: Transparentné svadobné oznámenie: V roku 2023 budú najväčším hitom

Veľký počet rôznych druhov kvetov

Áno, rôznorodosť kvetov pomáha vyrozprávať podrobnejší príbeh, príbeh lásky. No môže to pôsobiť aj úplne opačným dojmom. V tomto prípade platí, že to netreba preháňať. Mnohí si myslia, že čím viac druhov kvetov, tým lepšia bude vizuálna prezentácia. Ale NIE! Prehnané aranžmány môžu v skutočnosti oslabiť vašu víziu ohromnej výzdoby.

Namiesto toho voľte len niekoľko druhov kvetov a skombinujte ich s inými vznešenými dekoráciami. Zachovajte jednoduchosť a premyslíte si len pár druhov kvetov, ktoré v konečnom dôsledku budú pôsobiť ohromujúco. Ak k výzdobe pridáte sviečky a iné dekorácie, bude výzdoba pôsobiť dokonalo.

Zabúdanie na miesto konania svadby

Kvety určite dokážu zmeniť priestor, ale je dôležité, aby s daným miestom konania svadby spolupracovali a ladili. Doplnenie existujúcej architektúry priestoru pridaním prírodných prvkov je kľúčom k dosiahnutiu nadčasového a rafinovaného vzhľadu. Preto pri výbere kvetov zohľadnite aj miesto konania svadby.

Odporúčame tiež: Zlaté šaty pre družičky: Hlási sa jeden z trendov pre rok 2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní